Пальта та пуховики: скільки у Тернополі коштує почистити одяг

Пальта та пуховики: скільки у Тернополі коштує почистити одяг

Скільки коштує почистити одяг і як швидко це зроблять, дізнавалася журналістка “20 хвилин" 

Пуховики, пальта, куртки та плащі - саме зараз, на початку весни, найчастіше приносять у хімчистку тернополяни. Як кажуть працівники хімчисток, зараз у них сезон чистки пуховиків та пальт.

 - Часто у чистку до нас приносять пальта, які більше ніж півроку провисіли у шафі. І саме з настанням весни люди розуміють, що самотужки вивести плями, які в’їлись в тканину практично неможливо. Тому на початку нового сезону у хімчистках завжди черги, - кажуть їхні працівникиі.

Аби почистити пальто, тернополянам доведеться заплатити від 200 гривень.

Відео дня

 - Вартість чистки пальта залежить від його довжини та від матеріалу, з якого воно виготовлене, - розповідає працівник однієї із хімчисток міста пані Оля. - А якого розміру пляма значення немає, важливе ж її походження. Бо для кожного виду плям є свій хімікат.

Отож, за чистку демисезонного пальта, довжиною від 100 см тернополянам доведеться заплатити від 200 до 350 гривень, залежно від хімчистки.

Чистка зимового чи утепленого пальта коштує від 320 до 450 гривень. А за чистку пальта, обшитого хутром, тернополяни платять від 500 до 700 гривень.

Також зараз мешканці міста часто приносять почистити пуховики, які вони запаковують до наступного сезону, кажуть у хімчистках.

- Не варто прати пуховики вдома, - розповідає працівниця хімчистки пані Ірина. - Через те, що одяг в домашніх умовах зазвичай не добре просушується. А ми сушимо пуховики у спеціальних машинах. Вартість чистки пуховика - від 250 до 400 гривень.
Набагато ж дорожче почистити шкіряний верхній одяг. За чистку короткої куртки з шкіри, довжиною до 70 см, доведеться заплатити від 650 до 800 гривень. Чистка довгої куртки чи плаща ще на декілька сотень дорожча. 

Так як зараз тернополяни активно приносять зимові речі на чистку, то у хімчистках - черги.

Працівники радять приносити речі на початку тижня, і приблизно за 5 робочих днів їх почистять. Але якщо доплатити, то почистити одяг можуть впродовж дня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up