Кому на Тернопільщині готові платити від 20 тисяч гривень і більше: розповідаємо про вакансії та умови

Кому на Тернопільщині готові платити від 20 тисяч гривень і більше: розповідаємо про вакансії та умови
  • Попри повномасштабне вторгнення та чималу кількість переселенців, на Тернопільщині все ж залишається потреба у кваліфікованих кадрах.
  • Які професії наразі актуальні в області і скільки підприємці готові платити – ми дізнавалися.

У Тернопільському обласному центрі зайнятості станом на сьоме серпня є майже 500 вакансій. Їх надсилають як з приватних підприємств, так і державних установ. Фахівці з працевлаштування виділили ТОП-13 найнеобхідніших професій.

— Наприклад, наші підприємці шукають 92 людини, які стануть водіями автотранспортних засобів, 61 людину для працевлаштування на посаду підсобний робітник. 50 вакантних місць є для швачок. Не менш необхідні на Тернопільщині й продавці продовольчих товарів, продавці-консультанти, кухарі, касири торгівельного залу, пекарі, вантажники та медичні сестри. Як варіант для працевлаштування є ще й офіціанти, лікарі ветеринарної медицини та слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, — каже директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Відео дня

Важливо! Вакансії, що роботодавці подають у службу зайнятості області, не мають вимог щодо статі. Згідно з діючим законодавством у вакансіях заборонено зазначати стать потенційного працівника, окрім випадків, коли виконувана робота вимагає обмежень за статтю. Тож, перукарем чи продавцем цілком може бути чоловік, а ось слюсарем чи майстром виробничого навчання – жінка.

Які вакансії пропонують?

Станом на сьоме серпня, на сайті працевлаштування Work.ua доступні 1926 вакансій у Тернопільській області. Традиційно за кількістю вакансій переважає місто Тернопіль – 1738, скільки вакансій в інших населених пунктах, дивіться нижче:

  • Чортків — 43
  • Кременець — 22
  • Бережани — 17
  • Бучач — 11

Проаналізуємо вакансії у кожному населеному пункті окремо.

Робота в Тернополі

Найбільшу кількість вакансій для тернополян зібрали саме у розділі робочі спеціальності та виробництво – 337. До них відносяться – ювеліри-монтажники, оператори харчового виробництва, монтажники пам’ятників, комплектувальники, зварювальники та інші.

 323 вакансії доступні для людей, які хочуть працювати у сфері обслуговування. А це – офіціанти, баристи, швачки, майстри з ремонту техніки та гаджетів, оператори поштового відділення, кухарі.

Понад 200 працівників шукають і в категоріях продажу, закупівлі, логістики, роздрібної торгівлі, готельно-ресторанному бізнесі та туризмі.

Куди складніше буде знайти роботу тим, хто хоче присвятити себе юриспруденції, продажу нерухомості та страхуванню майна. Кількість вакансій коливається від двох до 10.

Робота в Чорткові

У цьому населеному пункті шукають працівників для роботи у сфері обслуговування – 10 вакансій (офіціанти, листоноші, косметологи, баристи та інші).

Також потребують працівників у категорію продажу та закупівлі, логістиці, роздрібної торгівлі. Переважно шукають супервайзерів, торгових представників з власним авто. Щобільше, пропонують офіційне працевлаштування та заробітну плату до 25 000 – 30 000 гривень.

На вагу золота і медики. Зокрема, мова йде про ветеринарів з обіцяною зарплатою у 20 000 гривень, стоматологів – до 30 000 гривень. Потребують фармацевтів та косметологів, проте зарплату у вакансії не вказують.

Робота у Кременці

А ось у Кременці найбільше потребують працівників для роботи у сфері обслуговування. Наразі шість вакансій. І знову ж таки треба начальники відділення поштового зв’язку, офіціант, продавець.

Є варіанти й в категорії продажів, закупівлі та адміністрації, керівництва середньої ланки. Складніше роботу буде знайти освітянам, бухгалтерам та представникам агробізнесу.

Робота в Бережанах

Знову ж таки, переважає сфера обслуговування та роздрібної торгівлі. Фахівцям готові платити від 8 000 гривень, а інколи й всі 20 000 гривень. Гарну зарплату обіцяють для пекаря та продавця мобільних телефонів, аксесуарів.

Лише по одній вакансії доступно для фахівців у сфері медицини, фінансах та ІТ.

Робота в Бучачі

У Бучачі доступні вакансії лише в дев’яти категоріях. Переважно це логістика, сфера обслуговування, роздрібна торгівля. І знову ж шукають начальників поштових відділень, листонош та охоронців.

Варто зазначити, що розмір заробітної плати у вакансіях не вказують. Лише базові умови, а все інше треба дізнаватися за телефоном.

Скільки готові платити на Тернопільщині?

За інформацією центру зайнятості, суми на вакантні посади коливаються від 7 958 гривень до 13 219 гривень.

Від 13 219 до 10 797 гривень обіцяють щомісяця сплачувати слюсарю з ремонту колісних транспортних засобів, водію автотранспортних засобів, вантажнику та лікарю ветеринарної медицини.

А ось на щомісячну заробітну плату в розмірі 7 000 – 9 000 гривень можуть розраховувати кухарі, касири, пекарі.

На сайті Work.ua повідомляють, середня зарплата у Тернопільські області – 17 500 гривень. Це інформація заробітних плат за даними вакансій, розміщених на Work.ua у Тернополі за останні 3 місяці.

Так, найбільшу зарплату у розмірі 40 000 гривень готові платити водію-міжнароднику та диспетчеру. На 32 500 можуть розраховувати керівники відділу продажу та супервайзери. Платити по 30 000 гривень на місяць обіцяють таким спеціалістам, як: тракторист, регіональний менеджер, рієлтор та стоматолог.

Зарплата 27 500 гривень вказана у вакансіях ветеринарів та автомеханіків. Інформацію щодо інших професій можна побачити на фото нижче.

Проте є й такі вакансії, де місячна заробітна плата нижче 10 000 гривень. Зокрема, за даними сервісу працевлаштування, найменшу зарплату – 9 000 гривень пропонують на посаді посудомийниця та прибиральниця. На 10 000 гривень може розраховувати кредитний експерт, а ось няням, адміністраторам готелів, охоронцям та баристам готові платити вже 11 000 гривень.

Від 12 000 до 12 500 гривень обіцяють щомісяця сплачувати касирам, операторам call-центру, офіціантам, продавцям-консультантам.

Чи є вакансії у соцмережах?

Враховуючи те, що значна кількість людей користується соціальними мережами, там також вже є спеціальні групи, де систематично публікують вакансії. Знайти щось можуть як жителі Тернополя, так і населених пунктів області.

Зазвичай у соціальних мережах прописують не всі умови для потенційних працівників, а залишають контакти для зв’язку, де можна дізнатися більше.

З останніх оголошень на сезонні роботи шукають будівельників, людей для збору врожаю, догляду за садом та різнороб на підприємства. Наприклад, різноробу обіцяють зарплату у розмірі 13 500 гривень на місяць.

А ось на постійне працевлаштування фірми та компанії шукають монтажника кондиціонерів та кліматичного обладнання. Обіцяють щомісячну зарплату в розмірі 15 000 – 25 000 гривень. П’ятиденний графік роботи з 08.00 до 17.00.

Як варіант є вакансія комплектувальника. В обов'язки входить збирання товару на складі по накладних і складання на палети. Графік роботи – понеділок-п’ятниця з 09.00 до 19.00. Заробітна плата 14 500 гривень на місяць.

Для тих, хто шукає підробіток є варіант нічних змін вантажником. В обов’язки входить пакування готової продукції, завантаження, вивантаження товару. На роботу готові прийняти фізично витривалих людей. Графік роботи: шість через вісім. Тобто, шість днів працюєте і вісім відпочиваєте. Заробітна плата 900 гривень за зміну.

Також безліч пропозицій для столярів, малярів, будівельників, сантехніків та електриків.

Жінок та дівчат переважно запрошують працювати продавцями-консультантами у магазин квітів, рукоділля, адміністраторами у салоні або готелі. Вартість зміни – від 800 до 1 500 гривень.

Варто зауважити, що не всі пропонують офіційне працевлаштування.

 

Читайте також:

Пропонують по 1000 євро на місяць. Які сезонні роботи доступні на Тернопільщині та за кордоном

Потрібні водії, агрономи, менеджери і не тільки: за яку роботу у Тернополі готові платити найбільше

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ян Балога

    Назвіть хоч одну фірму чи одного підприємця який офіційно буде плати таку зарплату

    Ігор К reply Ян Балога

    Мені довподоби як це відбувається в розвинених країнах. Працівнику виплачується повна сума. А далі він сам вирішує чи буде декларувати.

    Ян Балога reply Ян Балога

    Ввсиль Дмитрук ооо так таки так

    Ввсиль Дмитрук reply Ян Балога

    Ян Балога 20 хвилин вони ще ті няшки!))))

    Ян Балога reply Ян Балога

    Ввсиль Дмитрук мова про те що нахрена виставляти адміна м ці дибільні дописи про великі зарплати, нахрена і далі дурити народ. Дякую за гарну дискусію . Слава Україні

    Ввсиль Дмитрук reply Ян Балога

    Ян Балога абсолютно так! Оформи ПП,заплати все офіційно - продай останні труси і купи яйця по 17 і яблучка по 51

    Ян Балога reply Ян Балога

    Ввсиль Дмитрук а вас?

    Ввсиль Дмитрук reply Ян Балога

    Ян Балога вас неофіційно не влаштовує?
  • Читач09

    Головку.  зато хто не скаче той москаль.

keyboard_arrow_up