По кому на Тернопільщині вдарить ембарго Росії

По кому на Тернопільщині вдарить ембарго Росії
Якщо брати показники 2015-го, то найбільше ембарго Росії вдарить по виробниках м'яса та харчових субпродуктів на Тернопільщині. Фото: yakulinar.net
Експортувати свої товари в Росію не можуть з початку 2016-го українські виробники. Якщо йдеться про підприємства з Тернопільщини і їхні показники експорту торік, то збитки можуть сягнути мільйонів доларів.

– За підсумками 11 місяців 2015 року експорт із Тернопільщини в Російську федерацію становив 16,594 млн доларів, – повідомила нам начальник відділу статистики зовнішньої торгівлі головного управління статистики в області Галина Романик. – Імпорт із Російської Федерації на Тернопільщину у вказаний період сягнув 2,596 млн доларів.

Якщо розглянути товарну структуру експорту, то у перші три квартали 2015-го, то 73% у ній становило м'ясо та харчові субпродукти, 18,4% – меблі (у цей розділ входять також світильники). У структурі імпорту товарів з РФ на Тернопільщину 42,7% стяновили полімерні матеріали та пластмаси, 34% – папір та картон, 5,5% – меблі.

Утім, як зазначають в головному управлінні статистики – торішні показники можуть бути тільки відносним орієнтиром, адже вже впродовж багатьох років експорт з Тернопільщини до Росії та імпорт звідти перманентно зменшувалися.

Відео дня
blockquote>

Натомість підприємства краю знаходили нові ринки для своєї прдукції: зростають частки країн Європи, Північної Америки та Африки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ірина Дацько (Вахрів)

    Альо, арс кераміка в асортименті має переважаючу кількість російського товару
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up