Приватні установи можуть отримувати виплати за розміщення переселенців: які умови

Приватні установи можуть отримувати виплати за розміщення переселенців: які умови

Якщо раніше потрібно було подавати платіжки по факту оплачених послуг, то на сьогоднішній день достатньо лише виставлених рахунків, щоб отримати відшкодування.

Установи і організації приватної форми власності можуть подавати пакети документів на компенсацію за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану.

Такі зміни внесли до постанови Кабміну № 1045 від 16 вересня. Про це розповіла заступник директора департаменту — начальник управління житлово-комунального господарства та енергозбереження обласної військової адміністрації Софія Близнюк.

Відео дня

«До 5 числа приватна установа повинна звернутись до територіальної громади та надати перелік документів, які зазначені постановою. Після цього їй буде відшкодовано компенсацію за спожиті комунальні послуги. Якщо раніше потрібно було подавати платіжки по факту оплачених послуг, то на сьогоднішній день достатньо лише виставлених рахунків, щоб отримати відшкодування», — зазначила Софія Близнюк.

Зазначимо, що з 1 жовтня 2022 року загальна сума компенсації на місяць на одну людину становить 29,54 кап. Тобто, громадянам України, котрі протягнули руку допомоги ВПО буде виплачуватись компенсація у розмірі 886,20 коп. на місяць.

Нагадаємо,  що на грошову компенсацію можуть розраховувати всі власники житлових приміщень області, які надали домівку ВПО. Головна умова – переселенці мають жити безкоштовно та не сплачувати ніяких внесків.

Зверніть увагу! Для отримання компенсації повинна бути відсутня заборгованість за житлово-комунальні послуги у приміщенні, де тимчасово проживають ВПО. Не варто розраховувати на допомогу, якщо переселенцями є ваші родичі або люди, проживали у вас в приміщенні ще до повномасштабного вторгнення.

 Читайте також:

Прихисти переселенців – отримай компенсацію: хто може розраховувати на виплати?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Роман Копак

    Не хочу тих грошей разом з тими втікачами!!!!!!

    Polina Daineha reply Роман Копак

    Роман Копак дякую за такі «приємні слова». Я б подивилася на вас, якщо б сиділи в окупації.
  • Тоня Лижник

    А родичі ,то не переселенці.Водою не користуються.І ,впинципі,яка різниця,родичі не родичі.Живуть переселенці,хай буде виплата.Чому моя рідня має жити в сусідів,а їхі в мене,щоб виплатили компенсації.Де логіка?

keyboard_arrow_up