Революція мам: 60% із податків незареєстрованих жителів, які працюють у Тернополі, йде у бюджет міста

Революція мам: 60% із податків незареєстрованих жителів, які працюють у Тернополі, йде у бюджет міста

При підготовці попередніх публікацій щодо поділу дітей за принципом реєстрації місця проживання, ми спробували дізнатись, яким чином відбувається відрахування із зарплати у міський бюджет. Адже батьки наполягають: із їхніх податків ідуть відрахування в бюджет Тернополя.

Нагадаємо, що в Тернополі через дискримінаційне рішення міськради мами вийшли на революцію. Вони вимагають скасувати рішення, згідно з яким за незареєстрованих у місті дітей потрібно платити 1200 грн/міс.

На сесії, 30 листопада, обурені батьки "пікетували" міську владу. 

За інформацією Тернопільської ОДПІ, протягом 2016 року в бюджет міста Тернополя від платників податків на доходи фізичних осіб надійшло 423 млн 427,4 тис. грн.

Відео дня

- Податкова ставка на доходи фізосіб складає 18%, - пояснює начальник відділу організаційної роботи Василь Карпа. – 60% із цієї суми йде у бюджет Тернополя. Ще 25% - у державний бюджет і 15% - в обласний. Даних щодо незареєстрованих у Тернополі осіб, які регулярно платили податки та наповнювали міський бюджет, на жаль, немає. Такої вибірки ніхто не проводить. 

На питання, чи можуть особи, які працюють в місті, звернутися із заявою про перерахунок податку із зарплати за місцем реєстрації, податківці відповіли, що «відповідно до ст. 64 Бюджетного кодексу України із змінами та доповненнями податок на доходи фізичних осіб, який сплачується податковим агентом – юридичною особою (її філією, відділенням, іншим відокремленим підрозділом) зараховується до відповідного бюджету за її місцезнаходженням (розташуванням)». У разі коли фізична особа є податковим агентом, то вона сплачує (перераховує) податок до бюджету за місцем реєстрації у контролюючих органах (п.168.4.5 п.168.4 ст.168 ПКУ). Таким чином, діючим законодавством не передбачено перерахування податку на доходи фізичних осіб, утриманого із зарплати громадян, за їх зверненням до бюджетів за їхнім місцем реєстрації.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    Та яка різниця куди йдуть податки?! Всі громадяни України мають РІВНІ право на освіту, медичне обслуговування і все решта! Для особливо тупих повторю - РІВНІ! Це так визначає Конституція і Закони держави! І держава ЗОБОВ*ЯЗАНА гарантувати і забезпечувати цю рівність!

    І якщо є проблема "чужих дітей", то це проблема не їх батьків, а ДЕРЖАВИ. В даному випадку, то проблема міської ради і її чиновників. То ваша, дармоїди, проблема, бо ви самі утримуєтесь за рахунок праці тих самих батьків! А якщо ви  неспроможні виконувати свої обов*язки, то йдіть зі своїх теплих кабінетів, звільніть місце для тих, хто буде спроможний то зробити. Адресу,  куди вам йти, знаєте, чи вказати?

    Olga Tanina reply Anonymous

    Ти не перевішуй проблеми області з дурної голови  на здорову....Бо ще трошки покривити мордами, то вам прийдеться порозїждятись по своїм адресам....

    Катя Попик reply Anonymous

    Звичайно мають, але садочків не вистачає на усіх, ти пропонуєш висилити дітей з Тернополя і засилити дітей з села?
  • Марія Франчук

    автор, ну що ж ви маніпулюєте!
    пишите: 60% із податків незареєстрованих жителів, які працюють у Тернополі, йде у бюджет міста, хоча у тексті у Вас же чітко йдеться: "Даних щодо незареєстрованих у Тернополі осіб, які регулярно платили податки та наповнювали міський бюджет, на жаль, немає. Такої вибірки ніхто не проводить. "....

    Таня Андраш reply Марія Франчук

    Немають статистики скільки в Тернополі незереєстрованих спллачує податки! ТОБТО , СКІЛЬКИ ЛЮДЕЙ ПРОПИСАНО В ІНШИХ МІСЦЯХ, але працює в Тернополі! Різницю бачите?   Але з їхніх податків (так само як і з ваших!) 60 % йде в місцевий бюджет Тернополя!, 15 % - в обласний бюджет!, а 25 % -  в державний!   Це не автор маніпулює, це у вас бракує елементарних знань!
  • Ігор

    Ну все правельно,людина працює в Тернополі і платить в місто податки,хочеш платит податок у своє село? , іди і працюй в своєму селі!!!!!!!

    Anonymous reply Ігор

    ви праві на всі 100 я тут проблем не бачу

    Таня Андраш reply Ігор

    І ці податки підуть на утримання дитячих садків, лікарень, шкіл та багато чого іншого... Так чому ці люди мають тоді платити в поліклініці?, в садочку?    Чи ваші діти особливіші?  Чим відрізняється дитина, батьки якої прописані в селі, але працюють в Тернополі, від дітей тих хто батрачить по закордонах (не сплачуючи податтки в місті!!!!), але ходять в ті ж самі садочки?  Якщо ви відправите цих людей працювати по селах, то хто буде сплачувати за ці садочки?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up