Розшукуваний Інтерполом олігарх з Тернопільщини каже, що не ховається

Розшукуваний Інтерполом олігарх з Тернопільщини каже, що не ховається
Розшукуваний Інтерполом співвласник "Мрії" Микола Гута каже, що про те, що його розшукують, дізнався з газет і збирається найближчим часом повернутися в Україну, а поки вивчає суть претензій.

 Про це він сказав в інтерв'ю Forbes-Україна. За словами Гути, про те, що його розшукують, він дізнався через газети.
"Той факт, що я не доїхав до України, не означає, що я ховаюся. Але я хочу побачити матеріали справи, зрозуміти суть претензій і визначити подальші кроки в юридичній площині", - сказав він.
"Стосовно моєї справи адвокати та юристи активно працюють, аж до звернення в європейські інстанції", - зазначив Гута.
Гута відмовився говорити, на якому континенті він знаходиться. "Можу тільки сказати, що я громадянин України і планую жити в рідній країні", - сказав він.

"Пишуть, що з 31 березня я "в бігах". Хоча я був і в Києві, і в Хмельницькому, і в Тернополі. Величезна кількість людей, в тому числі представники іноземних компаній, можуть це підтвердити. Остання моя публічна зустріч з представниками українських та іноземних банків, до слова, відбулася 16 грудня 2014 року", - додав бізнесмен.
Він вважає, що в цій справі є політичний підтекст та елементи політичного рейдерства.
"Коли я говорю про політичне рейдерство, я маю на увазі, що для тиску на нас використовуються державні органи, в тому числі і щоб відволікти увагу громадськості, демонструючи видимість діяльності", - підкреслив Гута.

"Адже ситуація з "Мрією" - не єдиний для українського агросектору випадок компанії, яка не може повернути кредити. Вибрали нас, швидше за все, щоб "пропіаритися" і змістити акценти"... У той час як багато інших, набагато більш серйозних справ (як економічного, так і політичного плану) залишаються в тіні", - вважає він.
За словами Гути, 16 грудня, коли він зустрічався з кредиторами, представники київської міліції проводили обшуки в столичному офісі компанії. Були також обшуки в інших офісах "Мрії", підтвердив він.
"У мене немає претензій до жодного інвестора чи банку, які б дії вони не робили. Але я не можу зрозуміти, чому вони діють емоційно, а не раціонально, і шкодять тим самим і самим собі, і компанії", - зазначає бізнесмен.

"Є кілька варіантів виходу із ситуації. Ми бачили в Україні кілька невдалих реструктуризацій, коли топ-менеджмент приходив не рятувати ситуацію, а просто дерибанити. Розпродати землю - а такі запити вже надходять, порізати техніку, а потім звалити все на "попередників" - такі речі з "Мрією" не пройдуть. Ми знаємо собі ціну і стервятнічества не допустимо", - додав він.
Як відомо, Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії і вважався одним із власників.
На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві. Подробиці звинувачення озвучив народний депутат Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи "Мрія" у 2002 році.

Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні 2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Маховик правди

    Я взагалі офігєваю про цього клерка по всьму інтернету в новинах крутять напевно 2 тижні ,і так скоренько подали на нього в інтерпол  . Та януковичу і його шоблі такої "уваги" не приділяли аж через рік оголосили в розшук і там набереться справ не на один десяток томів ось над чим треба працювати ,а вони давай якогось мілкого клерка маринувати . У нас існує практика ,коли того що вкрав ровер йому впаяють 10 років зони ,а той що вкрав мільйони 1 рік умовно .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила Від читача 17:10 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up