Що буде з гривнею: прогноз

Що буде з гривнею: прогноз

Міністр економіки Тимофій Милованов зазначив, що курс національної валюти залежатиме від розвитку економіки та ситуації на світових ринках.

 

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов очікує на зміцнення курсу національної валюти у 2020 році. Про це Милованов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Курс - це відносна ціна української економіки до світової. Коли ця ціна змінюється через зміну або в світі, або в Україні, то має змінюватись і курс. Національний банк може вплинути на таку зміну тимчасово, трохи притримати курс або згладити коливання. Але жодний центральний банк, навіть в розвинених країнах, не має достатньо сили опиратись серйозним змінам курсу. Чи буде зміцнюватись курс в наступному році? Скоріш за все, так. Але все залежить від розвитку економіки і ситуації на світових ринках", - зазначив міністр.

Економічний експерт Олексій Дорошенко теж очікує у 2020 зниження рівня інфляції. Також  він зазначив, що для зростання економіки потрібно підвищувати купівельну спроможність населення. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі.

Відео дня


Як повідомляв УНІАН, раніше міністр Милованов заявив, що нинішній курс гривні є дуже сильним, через що страждають вітчизняні експортери, а поточна облікова ставка Національного банку є занадто високою.

Національний банк України з 13 грудня знизив облікову ставку на 2 п.п. - до дворічного мінімуму в 13,5% річних, при цьому ставку було знижено учетверте поспіль - після відповідного рішення в жовтні, вересні і липні.

Інфляція в Україні в листопаді 2019 року в річному вираженні становила 5,1%, сповільнившись з 6,5% місяцем раніше.

На період із 28 грудня 2019 до 7 січня 2020 року включно НБУ встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 23,69 грн/дол. З огляду на встановлений офіційний курс, із початку грудня національна валюта зміцнилась до долара США на 1,5%, із початку року - на 14,5%.



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up