Шторки примірочних просвічуюються, а покупців — натовпи. Ми порівняли секонд-хенди у Тернополі

Шторки примірочних просвічуюються, а покупців — натовпи. Ми порівняли секонд-хенди у Тернополі
  • Журналісти «20 хвилин» відвідали декілька магазинів з секонд-хендом та порівняли їх за ціною та асортиментом.
  • Ми оцінили не тільки асортимент одягу, але й його різноманіття, примірочні, ціни, кількість контрольних ваг, тощо
  • Які ж секонд-хенди зручніші? Де більший вибір? І головне — де купувати дешевше? Відповіді на питання ви знайдете у нашому матеріалі.
Журналісти «20 хвилин» обійшли сім магазинів різних мереж, де продають вживаний одяг – «Обнова Єврошоп», «Економ Клас», Mix brand, «Секонд Хенд», «Каламбур», «Ексклюзив» та «Євро секонд-хенд».

– У місті є кілька секонд-хендів, де фактично примірочні прозорі – шторки просвічуються, видно, як переодягаються люди. В деяких магазинах продають взагалі зношені речі, які лиш на ганчірки годяться, – каже тернополянка Ніна. – А в день привозу біля входів купа людей, всі штовхаються, сваряться, щоб першими забігти всередину і набрати новіші та кращі речі.

Ми обрали ті магазини, які нам радили відвідати тернополяни. Це як великі популярні мережі, так і менші магазини.  

Ми оцінили не тільки асортимент одягу, але й його різноманіття, примірочні, ціни, кількість контрольних ваг, тощо.

Відео дня

Окрім одягу, там продають іграшки, ковдри, постільну білизну, та багато іншого. У якому стані ці речі? 

«Євро секонд-хенд»

Першим магазином, що відвідали журналісти, став «Євро секонд-хенд» у центральній частині міста на вулиці Коперника. Потрапили у третій день після завозу. Вартість одягу становила 165 гривень за кілограм. Одяг тут оновлюють щопонеділка в цей день вартість найвища - 217 гривень Вартість одягу на вагу для кожного секонд-хенду дивіться нижче на графіці.

Приміщення досить просторе, одягу також багато. Окрім одягу в магазині пропонують взуття, дитячі іграшки. Ви можете лишити свої речі в шафах для зберігання. Їх є 16 і кожна закривається на ключ.

Секонд-хенд розділений на кілька відділів: «Жіночий одяг», «Чоловічий одяг», «Дитячий одяг». Взуття далеко не в кращому стані. Воно брудне та помітно та майже все зношено та потерто. Одяг виглядає менш зношеним, а деякий практично новим. Хоча товар лежав два дні, він виглядає не погано. 

До речі, примірочних всього п’ять. Замало, як на такий великий зал, особливо в день завозу, коли там великий натовп людей. В кожній з примірочних є дзеркало, гачки для одягу та килимки для перевзування. Шторки непрозорі, але потрібно добре прикривати примірочну, щоб вас не було видно.

«Економ Клас»

Секонд-хенд у самому центрі міста на бульварі Тараса Шевченка. Одразу біля входу є 24 шафи для речей відвідувачів. Вони замикаються на замок.

Тут одяг поділяють на звичайний та «люксовий». Другий дорожчий і оновлюють його щовівторка. Звичайний одяг оновлюють щопонеділка в цей день одяг вартує 235 гривень. Ми побували в магазині «Економ клас» у середу.  Звичайний одяг в цей день вартував 165 гривень за кілограм, «люксовий» - 517 гривень за кілограм. Контрольні ваги в магазині є, тому ви самі можете перевірити скільки вартує та чи інша річ.

В цьому магазині зі вживаним одягом є кілька спеціалізованих залів: «Чоловічий одяг», «Жіночий одяг», «Дитячий одяг» та «Люксовий одяг». Окрім одягу тут також продають взуття та іграшки.

Іграшки, до речі, виглядають новими, вони чисті, без плям. А от взуття зношене, а деяке взагалі порване. Також журналісти звернули увагу на те, що в чоловічому відділі штани, які розвісили на вішаки, торкаються підлоги, а дехто з відвідувачів необачно на них наступає.

Щодо примірочних, то їх всього чотири і цього замало. Шторки кабінок просвічуються і дуже добре видно, хто знаходиться за ними. Стеля прямо над примірочними дзеркальна і створює відчуття дискомфорту адже з залу видно людину, яка переодягається всередині. До того ж, ці примірочні для чоловіків та жінок в одному залі. У примірочній є гачки для одягу, а також килимок та дзеркало. А от на стінах – сліди від потоків води.

Mix brand

Магазин Mix brand розташований на вулиці Митрополита Шептицького. В ньому одяг продають на вагу, або ж за фіксованою ціною. Біля входу є 12 шафок для речей. В залі є контрольні ваги.

Як і попередні секонд-хенди, цей розділили на кілька відділів. Речі на вагу складені в спеціальних ящиках. Решта ж одягу вже має свої цінники. На багато категорій речей діє знижка до 50 відсотків.

В Mix brand ми побували у середу. В цей день ціна на одяг становила 39 гривень, а в день завозу, п'ятницю, речі вартують 189 гривень. В магазині також можна придбати взуття та товари для дому, як, наприклад, викрутки, ваги, термоклей, тощо. На товари для дому та взуття цінники окремі. Щодо якості самого взуття, вона значно вища, немає потертостей та слідів зношеності.

А от у ваговому відділі ми знайшли цілі гори ношених шкарпеток не в найкращому стані. Помітно, що вони всі ношені. До того ж, треба шукати пару. 

В примірочнних є вішаки для одягу та велике дзеркало. Штори – непрозорі.

«Ексклюзив»

Цей секонд-хенд також розташований на вулиці Митрополита Шептицького. Всередині одна велика зала. Є 25 шафок для речей відвідувачів, однак в багатьох вже немає замка. Тому якщо покупців багато, то не вдаться покласти свої речі в камеру. В залі є контрольні ваги.

В «Ексклюзиві» є кілька відділів з одягом для чоловіків, жінок та дітей. Окрім цього в магазині пропонують іграшки, штори, постільну білизну та товари для дому. Іграшки, штори та постільна білизна без плям, чиста.

Тут на товари є чорний або жовтий цінник. На одяг з жовтим цінником ціна менша. Кожного дня одяг переоцінюють. Так, в середу він вартував 49 гривень за кілограм, а в день завозу, п'ятницю - 214 гривень.

Щодо примірочних, їх в магазині чотири. Всередині є вішаки для одягу, велике дзеркало, килимок. Закриваються непрозорими шторами.

«Обнова Єврошоп»

Секонд-хенд розташований на перетині вулиць Живова та Шептицького. Це великий магазин, який розділений на два відділи – з новим одягом та вживаним. Журналісти побували в другому.

Всередині одразу біля входу є 105 шафок для речей відвідувачів. Більш ніж вдосталь. Всі вони замикаються на ключ.

Відділ із вживаним одягом розбили на сектори, де можна придбати чоловічі, жіночі чи дитячі речі. Окрім того, тут можна придбати ще взуття та іграшки.

В день, коли журналісти побували у «Обнові Єврошоп», іграшок залишилося небагато, вони були чистими, без плям. Взуття виглядає дещо зношеним. Також складно зорієнтуватися, де і який одяг знаходиться, адже середа в цьому магазині – це переддень нового завозу і багато речей непосортовані, а відвідувачі залишають, наприклад, жіночі речі в чоловічому відділі та навпаки. В середу вартість одягу становила 19 гривень за кілограм, у день завозу, четвер - 225 гривень за кілограм.

Хоча в залі було вдосталь одягу - майже не лишилось чоловічого. Маже все було жіноче чи дитяче.

Примірочних в магазині працювало сім. Хоча насправді їх є більше, та деякі були зачинені, а в одній зберігали вішаки. 

Всередині чисто, є дзеркало, килимок, вішаки для одягу та навіть стілець і лопатка для взуття, чого не було в попередніх магазинах.

«Каламбур»

Цей магазин розташований на території Центрального ринку. Біля входу є шафки для речей покупців. Вони закриваються на замок. Всього їх 16. 

Всередині одна велика зала з розділеними відділами. Окрім одягу можна придбати взуття та іграшки. Вони виглядають новими.

Навідміну від інших секонд-хендів, де ми побували, всі речі тут мають фіксовану ціну. Одяг та взуття для дорослих - 50 гривень за річ. Дитяче дешевше - по 30 гривень за одяг та взуття.

Працівниця секонд-хенду пояснила, що зараз відбувається ліквідування літніх речей, адже вже наприкінці літа чи на початку осені будуть нові, зимові. Тому ціна є сталою для всього одягу та взуття у магазині.

В «Каламбурі» чотири примірочних. Всередині є вішаки та велике дзеркало, а от килимка, на жаль, немає. Штори непрозорі, хоча за ними можна розгледіти силует людини, яка переодягається.

«Секонд-хенд»

Магазин розташований на Східному масиві на перетині проспекта Бандери та вулиці Слівенської. Сюди журналісти також зайшли в середу, в переддень завозу нових речей. Тому зустріли лише напівпорожнє приміщення з декількома заповненими відділами одягу. Воно було не в найкращому стані.

Всього в магазині є 16 шафок для речей покупців. Як і в попередніх секонд-хендах, вони зачиняються на замок. Контрольні ваги є.

У середу вартість кілограму одягу становить 27 гривень. Четвер - день завозу нових речей, ціна в цей день становить 225 гривень за кілограм. Також тут можна придбати взуття.

Щодо примірочних, їх є дві. Всередині все типово: вішаки для одягу, килимок та штори, які трохи просвічуються і помітно силует людини всередині.

Де купувати дешевше?

Нижче наводимо таблицю з цінами за кілограм речей в різних секонд-хендах Тернополя. Червоною вантажівкою відзначаємо день нового завозу.

Як бачимо, день завозу нових речей в кожному секонд-хенді різниться. Як і ціна на речі в той чи інший день тижня.

А ви купуєте речі в секонд-хендах? Пишіть, чи задоволені умовами, якістю речей та цінами! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Lazykshtein George

    Футболки з ненависним путіним та триколором ще не знаходили?
  • Діма Дмитро

    Типу прямий намьок? А чому українець не може одягатись у бутиках кращеб запиталиб у влади.
  • Oksana Stakhlv

    Давайте вже не оцінюйте ви..це зроблять люди..не опускайте "не ваших"...і не возвеличуйте "ваших"..У кожного товара є свій покупець👎
  • David Starr

    Секонд - то сила! Можна купити задешево купу хороших, часто нових  речей.

keyboard_arrow_up