Шипшина за 35 гривень, а груша – 70: скільки коштують сезонні фрукти, овочі та ягоди у Тернополі

Шипшина за 35 гривень, а груша – 70:  скільки коштують сезонні фрукти, овочі та ягоди у Тернополі
  • На міському ринку та стихійці Тернополя все більше з’являється осінніх смаколиків. Жителі краю активно запасаються продуктами на зиму.
  • Що пропонують продавці та скільки коштує продукція – дізнавалися журналісти «20 хвилин».

На зміну персикам, полуниці, кавунам та диням вже прийшли горіхи, обліпиха, груша, шипшина та інші осінні смаколики. Люди пропонують купувати вже, адже взимку ці продукти стануть у пригоді.

Смачно та корисно

Майже біля кожної продавчині є король осені – гарбуз. Його тернополяни переважно купують на кашу, для запікання та різноманітні супи. Господиня Олена каже, продають цілим, а також шматочками.

Відео дня

— У мене є кілька різновидів гарбуза. Ось помаранчевий раджу купувати для супів та каші, зелений для дерунів, оладків чи просто кружальцями порізати та обсмажити. Можу вам запропонували помаранчеві такі великі. Один коштуватиме 100 гривень. Якщо братимете два, то за 175 гривень віддам, — пропонує жінка.

А ось у продавчині Наталі ціни за один гарбуз коливаються від 10 до 30 гривень. Зі слів жінки, вони продукт маленький за розміром, але смачний.

— Я не пам’ятаю, як саме він називається, але гарантую, що буде смачно. Просто помийте його, виберіть зернятка, нарізайте і в духовку. Ні цукру, ні меду не додавайте. Він і так солодкий. Продаю не так дорого, бо вони маленькі. Якщо хочете зелений, то він обійдеться у 75 гривень за одну штуку. Є також жовті, то вони коштують – 20 гривень за кілограм, — розповіла продавчиня.

Переважно у всіх продавців ціни на гарбуз однакові. Дорожче 100 гривень за одну штуку не знайшли. Якщо хочете брати шматочками, то вам обійдеться від 10 до 50 гривень.

Чимало також соковитої жовтої груші, червоних та зелених яблук. Ціни за кілограм груші коливається від 45 до 70 гривень. Все залежить від сорту, дозрілості та розмірів. Кілограм яблук можна купити за 10-40 гривень.

Чимало на полицях винограду. Є білий та синій, а коштує від 20 до 70 гривень за кілограм. Також вже з’явилася айва. Дрібну віддають за 10-20 гривень/кілограм, а більшу – 30 гривень/кілограм.

Є на полицях і горіхи. 1 л баночка лісових горішків коштує 100 гривень, а менша – 50 гривень. 1 л баночка волоського обійдеться у 50-70 гривень.

Підійдуть для чаю

Продають вже господині й обліпиху. Під час нашого перебування пропонували виключно свіжий товар, сушеної та провареної з цукром – не було. Ціна за літрову баночку коливається від 120 до 150 гривень.

Також можна придбати шипшину. Продавчиня Василина каже, має свіжий та сушений товар. Наприклад, за 0.5л баночку сушеної просить 35 гривень, а свіжої – 25 гривень. Жінка зізнається, переважно купують сушену, адже вона легша і не потребує додаткових дій перед приготуванням напоїв.

Пропонують тернополянам і калину. Один пучечок коштує від п’яти до 20 гривень. Якщо добре пошукати, то можна купити 0,5 л відерці калини за 35 гривень.

— Ми вдома беремо свіженьку калину, перемиваємо, звільняємо ягоди від гілля і присипаємо цукром. Можемо просто залишити у холодильнику. Коли хочемо чогось смачного і корисного, то кілька ложечок суміші заливаємо кропом і даємо настоятись, — радить продавчиня Ольга. — Обліпиху можна також зберігати просто з цукром. Ще можна зробити вітамінну суміш: обліпиха, мед, лимон. Треба все перемішати за допомогою блендера і зберігати у холодильнику. Також треба заливати окропом і можна вживати напій.

Тернополяни, а ви купуєте сезонні ягоди, фрукти та овочі? Чи вже робите запаси на зиму? Діліться у коментарях.

Читайте також:

Гриби на стихійних ринках Тернополя: скільки коштують та як не отруїтися

На Східному знову працює суботній ярмарок: що продають та які ціни

Яка вартість овочів та фруктів на ринку у Тернополі: дивіться актуальні ціни

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up