Партнер рубрики Події

Оновили сходи неподалік «Циганки»: як виглядають зараз?

Оновили сходи неподалік «Циганки»: як виглядають зараз?
  • У Тернополі відремонтували сходовий марш, який з’єднує вулицю Білецьку та Новий Світ. Перед тим мешканці мікрорайону неодноразово скаржились, що ділянка в аварійному стані.
  • Ми перевірили, у якому стані зараз локація та що саме там зробили.

Роботи з відновлення та упорядкування сходів, які з’єднують вулиці Білецьку та Новий Світ (поблизу житлового будинку №97) завершили в середині липня, повідомляють на сайті міської ради. Раніше від тернополян часто надходили скарги, що марш аварійний і пройти неможливо.

– Відремонтували сходи по всій довжині та відновили два марші повністю. Також здійснили ремонт і фарбування перильного огородження, влаштували перила, де вони були відсутні. Для відведення дощових і талих вод зі сторони вулиці Новий Світ зробили лоток. Провели підрізку гілля дерев для зручності проходу мешканців та виконали очищення прилеглої території, – звітує міська рада.

Журналісти «20 хвилин» відвідали локацію і самі поглянули, чи дійсно все так, як хвалить влада.

Відео дня

Відремонтували не зовсім дбало

Дійсно, зараз сходи виглядають набагато краще, чим ще місяць тому. Тоді деякі сходинки ледве тримались купи, і людям доводилось обходити це місце збоку – по протоптаній ґрунтовій доріжці.

Тепер на ділянці по обидві сторони з’явились металеві перила, пофарбовані у сірий колір, на які можна опиратись. Ще зі сторони вулиці Новий Світ прикріпили решітку, аби перехожі зручно зійшли.

Відразу кидається у вічі те, що сходовий марш – це суміш «старих» сходинок та «нових». Попередні (зі щебенем) залишили без змін, але у деяких місцях з’явились оновлені бетонні сходини, які просто до них прикріпили. Також цементом залили найбільш аварійні «шматки» маршу. Через ці маніпуляції марш нерівний. Частина сходинок однієї висоти, інші – відрізняються. Через це спускатись сходами не зовсім комфортно, будьте обережні і дивіться під ноги.

Подекуди ремонт провели недбало, і між сходинами видно тріщини і дірки. Де-не-де сходини роз’єднуються. В деяких з них краї надщерблені, сиплеться каміння. А якщо дивитись знизу, то вся конструкція крива і хилиться вправо.

Окремо варто сказати й про навколишню територію. Тут досі доволі брудно, з обох боків росте чагарник та бур’яни. З лівої сторони сходів – зарості кропиви. 

Хто займався оновленням сходів  

За даними «Української Універсальної Біржі» – офіційного майданчику електронної системи Прозоро, сходовий марш між вулицями Білецька та Новий Світ у Тернополі планували відремонтувати у 2021 році. Замовником робіт виступило Управління житлово-комунального господарства, благоустрою і екології Тернопільської міської ради.

У торгах змагались два учасники – ТОВ «БК ТБС» та Тернопільське міське шляхове ремонтно-будівельне підприємство «Міськшляхрембуд». Перемогли ТОВ «БК ТБС» і запропонували виконати послуги за 2 мільйони 359 тисяч 660 гривень (з урахуванням ПДВ).

Закупівлю у 2021 році проводили, але проєкт, за словами речниці Тернопільської міської ради Мар’яни Зварич, не реалізували. 

У 2023-му ділянку відремонтували. Роботи по ремонту сходів виконала підрядна організація ТОВ «АваксПроф». Компанія діє у Тернополі з 2010 року, її керівником є Наталія Грохола.

Організація, за даними YouControl, спеціалізується на: будівництві споруд; будівельно-монтажних роботах; будівництві доріг і автострад, мостів і тунелів, трубопроводів, споруд електропостачання та телекомунікацій; ремонті та технічному обслуговуванні готових металевих виробів, машин і устаткування промислового призначення тощо.

Ремонтні роботи сходового маршу виконали не за бюджетні кошти, каже Мар'яна Зварич. 

А вам подобаються відновлені сходи? Стало комфортніше? Напишіть у коментарях?

 

Читайте також:

Сім мільйонів на фонтани в Тернополі: ми перевірили, у якому вони стані

Містяни обурені станом тротуару навпроти Автовокзалу: ми дізнались, коли відремонтують

«Європейські» стяги квітнуть на Коновальця: фото дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nin Ja

    Зробили через анус. От цікаво, по документах всі сходинки повністю замінені?? Шось підказує, що по документах всі сходинки абсолютно нові... тіштись, лохи

keyboard_arrow_up