Золото, квіти чи цукерки: скільки коштують подарунки на 8 Березня

Золото, квіти чи цукерки: скільки коштують подарунки на 8 Березня
  • На носі Міжнародний жіночий день. Чоловіки шукають подарунки своїм, а жінки натякать, що вони хотіли б отримати.
  • Журналіст «20 хвилин» дізнався, що даруватимуть тернополяни та скільки грошей на це доведеться витратити.

До 8 Березня чоловіки уже шукають подаруки своїм жінкам. Квіти на 8 Березня даруватимуть багато людей. Однак варто подумати про це завчасно, адже зазвичай починається ажіотаж у переддень свята.

Скільки коштує букет квітів

У магазинах розповідають, що ціни на квіти до свята не зростуть. Хоча є сумнів. Квіти обіцяють завезти у більшість кількості, однак, чи вистачить усім – не впевнені.

- Перед святом завищувати ціни на квіти не будемо, вони лишаться такими, як є, - каже продавчиня в одному з квіткових магазинів пані Марія. – Зазвичай люди приходять купувати букети ще 6-го березня. Найбільший ажіотаж у переддень свята. 8-го березня придбати квіти можна, але важче. «Змітають» усе, що лишається.

Відео дня

Як розповідають продавці, найбільшим попитом користуються тюльпани та троянди. Їх привозять найбільше.

- Тюльпани ми маємо українські, а перед такими святами, як 8 Березня, нам привозять квіти з Польщі, - каже продавчиня. – Тюльпани є різних кольорів – червоні, білі, жовті, рожеві, фіолетові та ще з різними відтінками.

На прикмети чоловіки не зважають. У символізм дуже не вдаються. Купують ті квіти, які вважають гарними.

- Те, що жовті квіти до розлуки, мало хто вірить, - каже пані Марія. – Звичайно, хтось не хоче їх купувати, але не через те, що самі в це вірять, а через те, що б дівчину не нервувати. Хтось навпаки купує жовті, бо вони подобаються дівчині. 

Тюльпани – найдешевші квіти, які можна придбати. Вони коштують від 15 до 25 гривень за квітку. Все залежить від кольору та від місця, де її виростили. Українські тюльпани коштують 15 – 20 гривень, а польські – 20 – 25 гривень.

Троянда коштує від 20 гривень. У середньому 30 – 40 гривень за одну квітку. Купують і кущову троянду. Одна вітка коштує від 3 до 60 гривень.

Букет в середньому обійдеться в 200 – 300 гривень. Однак є і значно дорожчі композиції - за 600 гривень. Якщо ви хочете зібрати букет самостійно, то варто врахувати і вартість упаковки. Вона коштує 20 – 50 гривень.

Коли все скуповують, у хід ідуть навіть кактуси.

Скільки коштують солодощі

Недорогий подарунок на свято – солодощі. Їх також скуповують у переддень свята. Це цукерки, торти та різні солодощі. Їх можна придбати як у спеціалізованих кондитерських, так і у звичайних супермаркетах.

Однак якщо ви хочете придбати торт, краще зробити це завчасно. Кілограмовий обійдеться в середньому 250 – 300 гривень, однак можна придбати і значно дорожче.

Цукерки або шоколад «потягнуть» 100 – 150 гривень. Саме стільки коштує коробка цукерок від вітчизняних виробників. Солодощі з інших країн обійдуться дорожче – 300 – 500 гривень. 

В інтернеті можна замовити і подарункові набори з солодощами. Вони вартують близько 1000 гривень. Однак в таких подарунках ми переплачуємо за «коробку». Якщо придбати ці ж солодощі окремо, вартість подарунка буде менша на 20 – 50%. Однак деякі набори мають незвичні солодощі, які важко знайти у магазинах. Це «печиво з передбаченнями» різний мармелад, цукерки незвичної форми тощо.

Придбати такі солодощі можна і дешевше – за 300 гривень за коробку. Однак варто не забувати про доставку – близько 60 гривень.

Дорогі подарунки

Дехто дарує на 8 Березня більш дорогі подарунки – техніку або ювелірні прикраси. Ми запитали в одному з ювелірних магазинах, чи є ажіотаж напередодні Міжнародного жіночого дня.

- До свята у нас купують прикраси частіше, однак це не є масове явище, - каже продавчиня-консультатиня Ольга. – Чоловіки зазвичай приходять разом з жінками. Звичайно, це не буде сюрпризом, але тоді можна обрати те, що сподобається жінці і точно підійде.  Зазвичай чоловіки не знають, який розмір каблучки, браслета чи підвіски потрібно. Бувало і таке, що чоловіки купували каблучку самі, а потім поверталися з жінками, бо розмір не підійшов. Тут краще не робити сюрприз.

Як розповідає консультантка, зазвичай золоті прикраси купують на більш значимі події – річниці одруження, для освідчення, на День народження. 

Срібні каблучки та підвіски коштують у середньому 1500 гривень. Золоті прикраси дорожчі – від 2000 грн. у середньому, золота каблучка або підвіска обійдеться в 6 – 10 тис. гривень.

А що ви будете дарувати чи хотіли б отримати на це свято? Діліться думками у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Андрій

    слово "доведеться" неумісне взагалі!) Ше б написали шо змушені всі бл...!!!! Тупе свято і тупіци відмічають!!!! Я ціную свою дружину кожен день.

    ВолодяУкраїна!!! reply Андрій

    Андрій але ти жлоб ти її хоч годуєш чи так чисто в коментах блейнув:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up