Скільки коштів тернополяни витрачатимуть на приготування страв до Святвечора та Різдва

- Тернополяни готуються до Святвечора та Різдва Христового. Попри всі тривоги, обстріли та блекаути, вони закуповуються продуктами, складають святкове меню, аби зібратися за родинним столом.
- Журналісти «20 хвилин» поцікавилися у пересічних містян, що цьогоріч вони готуватимуть та скільки коштів готові витратити.
Під час опитування люди наголошували, що не планують на святкові столи витрачати великих статків. Дехто навіть не хоче купувати м’яса і обійдеться лише пісними стравами. Здебільшого люди надають перевагу традиційним стравам. Детальніше дивіться на відео або читайте у матеріалі.
Володимир, 72 роки, пенсіонер
— Ми традиції не змінювали, лише святкуємо за новим календарем. Родина роз’їхалася, не всім вдасться зібратися за столом у моєму домі. Готуємо страчні страви: кутю, рибу, вареники, грибочки, салати. Плануємо витрати орієнтовно 3 000 - 4 000 грн.
Іванна, підприємниця, 34 роки
– На різдвяні свята ми завжди їдемо до батьків в село. Там з мамою готуємо всі 12 страв. Навіть не знаю, в яку вартість обійдеться цьогорічний стіл, але ми готові витратити кошти на приготування всіх необхідних страв. Ось, скільки треба буде, то стільки і витратимо.
Надія, 60 років, волонтерка
– Святкуватимемо обов’язково, адже Різдво Христове – найкраще свято, маємо шанувати традиції. У нас залишилася тільки віра на Перемогу. На святкові столи мінімальні витрати, бо чоловік доньки перебуває на передовій. Маємо з городу овочі, є консервація. Можливо, купимо оселедця, риби. До 1 000 грн маємо вкластися. Якщо брати м’ясні страви, то це ще орієнтовно 500 грн витрат.
Михайло, 72 роки, пенсіонер
– На Святвечір та Різдво завжди збиралися за одним родинним столом, але через війну все змінилося. Не знаю, чи вдасться всім разом зустрітися цьогоріч. Ми готуємо класичний набір пісних страв: кутю, суп з грибами, картоплю. Закупами займається дружина, але 1 000 грн точно доведеться витратити.
Світлана, 40 років, безробітна
– Традиційно збираємося родиною за столом, 10 людей точно будуть. Ми готуємо різні страви: запечена качка, відбивні, салати. Ми взагалі не готуємо пісних страв. Не підраховуємо, скільки витрачаємо на різдвяні столи. Думаю, цьогоріч до 4 000 чи 5 000 грн маємо вкластися.
Юрій, 35 років, продакт-менеджер
– Ми готуємо традиційні страви: кутю, вареники з капустою, рибу та інше. Дружина займається закупівлями та приготуванням. Думаю, до 3 000 грн вистачить їй на продукти.
Тернополяни, а ви відзначатимете Святвечір та Різдво? Що готуватимете та скільки плануєте витратити? Пишіть свою відповідь у коментарях.
Читайте також:
Стіл на Святвечір подорожчав на третину за рік: як змінилися ціни на продукти
Від 100 грн просять за одне дерево: де у Тернополі можна купити ялинки та скільки коштують
Як працюватимуть тернополяни на Різдво і Новий рік: рекомендували перенести робочі дні
Пропонують льодянки, санки та лижі: розповідаємо ціни на зимові забавки у Тернополі
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
Vitalii Solomonchuk
Ірина Чорна
Olga Grynchuk reply Ірина Чорна
Микола Шкарупа reply Ірина Чорна
Olga Grynchuk reply Ірина Чорна
Микола Шкарупа