Скільки коштує осіннє та зимове взуття і як його обрати

Скільки коштує осіннє та зимове взуття і як його обрати
  • Через похолодання багато тернополян купують нове утеплене взуття. Синоптики прогнозують, що потепління очікувати не варто. Тому потрібно завчасно підготуватися до холодів та придбати тепле взуття.
  • Як правильно обрати взуття та скільки воно коштує - дізнавався журналіст "20 хвилин". 

Магазинів взуття у Тернополі є чимало. Також осінні та зимові черевики можна придбати на ринку. Багато продавців розпродують літнє взуття по знижкам, а на прилавка можна побачити зимові та осінні черевики.

Що можна придбати на ринку

На ринку вибір взуття є чималий. Є дитяче та доросле взуття. Більш легкий осінній варіант – кросівки з утепленням. Як кажуть продавці, вони користуються великим попитом серед чоловіків. Жіночих кросівок значно менше. Такі коштують не дорого – близько 500 – 700 гривень.

- Такі кросівки підходять більше для прогулянок, аніж для спорту, – розповідає продавчиня пані Тамара. – Студенти в основному купують такі, бо вони відносно не дорогі і зручні. Для осені як раз підійдуть. Дитячих не маю, для дітей краще купити осінні чобітки. Такі кросівки зазвичай на дорослих та підлітків маємо.

Відео дня

Також продавці розповідають, що осінні кросівки бажано купувати зі шкіри або замінника, оскільки інші матеріали швидко промокають.

- Будь-яке взуття краще обробляти спеціальним кремом або спреєм, в залежності від матеріалу, - розповідає пані Тамара. – Спеціальна рідина має водовідштовхуючий ефект. Шкіряне взуття варто обробляти кремом, особливо під час дощів та заморозків. Якщо цього не робити, то можна зіпсувати черевики за сезон.

На ринку у багатьох продавців можна придбати черевики зі шкіри та замінників. Як запевняють продавці, шкіра натуральна. Коштують такі від 800 до 1200 гривень. Дехто продає дитячі шкіряні черевики зі знижкою – за 560 гривень. Як кажуть продавці, черевики виготовлені у Харкові.

- Є осінній варіант, але вже маємо і зимові черевики з утепленням, – розповідає пані Тамара.  – Не думаю, що ціни на них виростуть.

Також, на ринку багато продавців мають гумові чоботи. Їх купують для того, щоб поратись по господарству або рибалити.

- Чоботи недорогі – 180-200 гривень, – розповідає продавець Олексій. – Зимою в них не походиш, бо гума швидко холоне і нога мерзне. Є також з невеликим утеплювачем, але вони також не для морозу. Це для того, щоб працювати на господарстві. Люди з сіл купують, часто рибалки беруть.

У деяких продавців є більш дорогі черевики по 300-400 гривень, але від звичайних вони мало чим відрізняються. 

Що є в магазинах

Магазинів взуття у Тернополі багато. Кілька з них є на території ринку та поруч. Ціни відрізняються, але не надто. У магазинах ще лишилось багато літнього взуття, але є і більш теплі варіанти на осінь та зиму. Деякі кросівки в магазинах коштують навіть дорожче, ніж зимові черевики. Пара чоловічих кросівок коштує близько 900 гривень, а зимові черевики – до 800.

Жіноче взуття не надто дорожче за чоловіче. В середньому, ціни вищі на 100 – 200 гривень. Як кажуть продавці, ціни на взуття не високі, бо купують в українського виробника.

- Якість хороша, ніхто ще жаліється, – каже продавець-консультант в одному з магазинів. – В нас купують взуття часто, бо не дорого і вистачить не на один рік.

Також продавці кажуть, що краще не купувати підробки на відомі бренди. Вони хоч і дешевші за оригінал, але якість у них погана, тому краще купити за ту ж ціну взуття українського виробника, ніж туфлі чи кросівки невідомого походження.

Чи дешевше в інтернеті?

Багато тернополян купують взуття лише в інтернет-магазинах. Дехто навіть замовляє його за кордоном, оскільки так зручніше та дешевше.

- Я купував взуття в магазинах та на ринку останній раз ще з батьками, – розповідає студент Олександр. – Мені не подобається той асортимент, який можна придбати в магазинах, а тим паче на ринку. До того ж, мені психологічно важко купувати так. Продавці постійно розхвалюють будь-що, купа людей навколо. Дуже важко щось вибрати. В інтернеті це значно простіше. Знайшов підходяще взуття, обрав розмір і через кілька днів забрав на пошті.

Як розповідає Олександр, проблем з неправильним розміром у нього ще жодного разу не було, але якщо така ситуація і сталася б, то взуття можна повернути назад.

- Я зараз хочу замовити на осінь-весну кросівки з США, – розповідає Олександр. – Ті кросівки, що я хочу, в Українських магазинах коштують близько 4000 гривень, а в США, якщо переводити в гривні, – 900. Доставка обійдеться в 500 гривень і я значно заощаджу. Але чекати доведеться близько місяця, хоча це для мене не проблема.

В інтернет-магазинах часто вказують параметри, щоб правильно обрати взуття. Окрім розміру взуття, це ще довжина та ширина стопи в різних місцях, оскільки розмір може відрізнятися.

Як правильно обрати взуття

Як радять продавці в магазинах, щоб обрати підходящі черевики, кросівки чи туфлі – варто їх спершу приміряти. Нога має добре «сидіти». Потрібно також враховувати товщину шкарпеток.

- Дехто носить взимку товсті шкарпетки, а хтось їх не любить і одягає тонкі, тому це варто врахувати, – розповідає продавець-консультант Оксана. – Коли йдете до магазину чи навіть на ринок, то варто взяти з собою шкарпетки, які ви носитимете восени чи взимку. Тоді ви точно зможете обрати розмір. Вдома їх треба переміряти, спробувати деякий час походити. Якщо не підійдуть – можна замінити. Якщо щось тисне – вони можуть за кілька днів розноситися. Тому треба дивитись на свої відчуття.

Також продавці радять добре оглянути всі шви. Вони повинні бути акуратними, а нитки не мають стирчати. На запах, як кажуть продавці, увагу звертати не треба.

- Все нове взуття має різкий та специфічний запах, – розповідає пані Оксана. – Що шкіра, що замінник, має запах. Він вивітрюється буквально за кілька днів після носіння. Є і спеціальні дезодоранти, але вони більше потрібні для того, щоб вбивати грибок.

Як кажуть продавці, не важливо, скільки коштують черевики. Потрібно за ними правильно доглядати, тоді вони зможуть прослужити довго.

- Часто люди купують взуття і просто його знищують, – каже продавчиня пані Оксана. – Потрібно взуття чистити, періодично обробляти спеціальними засобами. Для кожного матеріалу є свій крем чи спрей. Такі коштують не дорого. Одного балончика чи тюбика вистачить на 1 – 2 сезони. НА догляд витратити доведеться 50 – 150 гривень.

Різні засоби для догляду за взуттям можна придбати в магазинах. Продавці зазвичай пояснюють, як потрібно доглядати за тим чи іншим взуттям та що варто робити для цього.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Yaroslav Martsinkiv

    Якщо прийдеться платити за перегляд статей, то гуляйте ви лісом....
  • Антижид

    ідіть ви нахуй зі своєю авторизацією. і так ясно що тестуєте платну систему новин (статей).
  • ...

    "Авторизуйтесь, щоб читати повну статтю " - ви шо дибіли? З такими фокусами кількість читачів зменшиться в рази... видаляю ваш сайт із своїх закладок... успіхів.....
  • Андрій

    На гуму....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up