Скільки заробляють і що мають головний патрульний Тернопільщини Богдан Шевчук та його заступники?

Скільки заробляють і що мають головний патрульний Тернопільщини Богдан Шевчук та його заступники?
  • Зарплати у 600-700 тисяч гривень, а дехто не має власного житла і мешкає на орендованому: такі статки показали начальник патрульної поліції у Тернопільській області Богдан Шевчук та його заступники.
  • «20 хвилин» переглянули їхні декларації за перший рік великої війни.

Патрульну поліцію Тернопільщини вже сьомий рік очолює Богдан Шевчук. Ще 22 грудня 2017 року нового керівника представив тоді перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. За його словами, Шевчук – один з перших патрульних, який склав присягу на вірність українському народові. У 2015-2017 роках полісмен командував ротами, що забезпечували громадський порядок у Києві. Пізніше працював заступником начальника Управління патрульної поліції Житомира.

Фото Богдана Шевчука за 2017 рік зі сторінки патрульної поліції області

Тепер щодо заступників Богдана Шевчука. Окремого сайту управління немає, на Фейсбук-сторінці їхні дані не вказані. Журналісти звернулись за коментарем у прес-службу патрульної поліції. Як розповіла речниця Ольга Пелих, у начальника двоє заступників – Сергій Ганський і Дмитро Домс.

Згідно з їхніми деклараціями, обоє родом із Житомирської області. Ганський – з Коростеня, Домс – з Житомира. Перший за сумісництвом є начальником відділу чергової служби Управління патрульної поліції на Тернопільщині, а другий – начальником відділу моніторингу та аналітичного забезпечення.

Відео дня

Богдан Шевчук подав декларацію за 2022 рік 27 жовтня 2023 року. Сергій Ганський – 31 січня 2024 року, а Дмитро Домс – 26 грудня 2023 року. Журналісти «20 хвилин» проаналізували документи трьох полісменів у Єдиному державному реєстрі. Розповідаємо, що у них побачили та що вони придбали за 2022 рік. Зведені дані про статки Шевчука, Ганського й Домса – на інфографіці!

У деклараціях з’явились нові квартири

За перший рік повномасштабного російського наступу Богдан Шевчук ніякого нового майна не набув. А ось у заступників головного патрульного області «обновки» у 2022 році були.

Сергій Ганський придбав квартиру в Тернополі у грудні 2022 року в кредит за договором іпотечної купівлі. Площа житла – 74,5 метри квадратних. Як задекларував чоловік, повна вартість нерухомості – 1 564 000 грн. Перший внесок склав 314 100 гривень, а станом на кінець 2022 року сім’ї залишилось виплатити ще 1 249 900 гривень. Також з червня пан Ганський орендує ще одну квартиру у Тернополі.

Сергій Ганський справа, фото зі сторінки патрульної поліції у Житомирській області

Інший заступник – Дмитро Домс, з січня 2022 року проживає у квартирі в Тернополі. Вона у власності громадянина Василя Шидлівського. Однак, у декларації чітко не вказано, що пан Домс орендує це житло.

А ось у липні першого року великої війни заступник придбав автомобіль HYUNDAI SONATA 2015 року випуску. Він належить безпосередньо йому. Покупка коштувала 157 976 гривень, як вказав сам патрульний. Проте за даними AUTO.RIA такий автомобіль наразі не коштує менше 400 000 гривень.  

Які зарплати і заощадження мали

Головний патрульний у Тернопільській області Богдан Шевчук у 2022 році отримав 719 203 гривень зарплати від Департаменту патрульної поліції. Інших джерел доходу він не зазначив.

Додамо, що журналістка переглянула звітний документ пана Шевчука за 2021 рік, і тоді його зарплата була удвічі менша (!), ніж за перший рік повномасштабного вторгнення й становила 367 859 гривень.

Мав Богдан Шевчук і грошові заощадження – у 2022 році у своїй власності зберігав $11 000 готівкою.

Заступнику Сергію Ганському виплатили 640 595 грн зарплати за основним місцем роботи. Також він задекларував 1491 грн «державної та соціальної матеріальної допомоги» та 13 397 грн компенсації за оренду житла від Департаменту патрульної поліції.

Ще 5785 грн патрульному виплатили з бюджету управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Коростенської міської ради (пільги на житлово-комунальні-послуги – прим.).

За донорство пан Ганський отримав 20 грн від обласного центру крові Житомира. Також він вказав у документі 13 530 грн доходу від надання майна в оренду для ТОВ «А. Т. К.». А ще у листопаді 2022-го полісмен продав гараж за 360 900 грн. Загальний дохід Сергія Ганського за 2022 рік – 1 035 718 грн.

У розділі «Грошові активи» патрульний Сергій Ганський вказав, що володів $16 972 готівкою.

Заступник Дмитро Домс у 2022 році мав 636 426 гривень зарплати від Департаменту патрульної поліції. Інших джерел доходу він не вписав. Також чоловік зберігав готівкою 396 000 грн заощаджень.

Скільки заробляли дружини

У свою декларацію Богдан Шевчук вніс кошти, які отримала його дружина Ольга. За 2022 рік вона мала лише 10 320 грн соціальних виплат від Управління соціальної політики Тернопільської міської ради.

Натомість у декларації чоловіка за 2021 рік є відомості, що пані Шевчук отримувала зарплату від «Територіального медичного об’єднання міністерства внутрішніх справ України по Тернопільській області», де, за даними сайту установи, працювала медичною сестрою 3-ї терапевтичної дільниці. Де жінка працює станом на зараз – невідомо. Однак, у декларації пана Шевчука за 2022 рік (чого не було у 2021-му) є дані про те, що вона і син Ян отримали документи на право проживання в Іспанії.

Доходи дружини Сергія Ганського – Олесі Антосюк, або інших його родичів у декларації не вказані.

Дружина полісмена Дмитра Домса Катерина отримала 15 000 грн зарплати від ТОВ «МЕДІА-ПРОСПЕКТ». За даними з відкритих джерел, жінка є журналісткою.

Нерухомість і земельні ділянки

Родина Шевчуків з 2018 року має квартиру у Тернополі площею 79 метрів квадратних. Нерухомість є власністю Ольги Шевчук, а пан Богдан і син Ян можуть безоплатно проживати та користуватися нею.

Сергій Ганський вніс у декларацію житловий будинок (площі і року набуття права немає) та квартиру (площа не вказана, з 2019 року) у Коростені Житомирської області. Будинок у власності його батька Леоніда, а патрульний має право у ньому проживати. Квартирою володіє громадянин Олександр Романов. Вона є «місцем реєстрації і тимчасового проживання» Ганського. Згідно з YouControl, інформації про пана Романова за 2021-2022 роки немає. А ось у декларації за 2020 рік він вказаний як член сім’ї.

Дмитро Домс з 2004 року є власником квартири площею 35,55 метрів квадратних у Житомирі. Також поліцейський вніс у декларацію квартиру площею 62,9 метри квадратних у цьому ж місті. У ній мають право безкоштовно мешкати він сам, дружина Катерина і син Даниїл. Власником квартири вказаний громадянин Віктор Алексєєв. Який стосунок він має до сім’ї – інформації у відкритих джерелах немає.

Начальник патрульної поліції області Богдан Шевчук і заступник Дмитро Домс земельних ділянок не задекларували. А ось заступник Сергій Ганський має у власності дві ділянки. Першу на 1000 м. кв. у Коростені він набув у 2017 році. Другу площею 2000 м. кв. у селі Тернівка на Вінниччині – у 2020-му.

На яких автомобілях їздять

Богдан Шевчук вказав у декларації за 2022 рік два автомобілі. Вантажним RENAULT TRAFIC 2009 року випуску володіє батько його дружини Ольги – Роман Яструбчак. Пан Шевчук має «право керування автомобілем батьків». Інша машина – легкова RENAULT SANDERO 2021 року, належить Ользі Шевчук. А ось Богдан Шевчук зазначив у звітному документів, що користується цим автомобілем.

Сергій Ганський має у власності легковий VOLKSWAGEN GOLF 2011 року, який придбав ще у 2021 році.

Дмитро Домс задекларував лише той автомобіль, що купив у 2022 році – HYUNDAI SONATA 2015 року

Декларації головного патрульного Тернопільщини та його заступників за 2022 рік можна переглянути за посиланнями: Богдан Шевчук, Сергій Ганський та Дмитро Домс.

 

Читайте також:

Де живуть, на чому їздять і скільки заробляють Зюбаненко та його заступники?

Мисливський карабін, дорогий годинник та 42 земельні ділянки: чим багаті нардепи Тернопільщини?

Які заробітки і покупки за 2022 рік показали Головко та заступники Труша, яких підозрюють в отриманні хабаря

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Nadiya Rabtsevych

    Нічого дивного це зарплата за рік а неза місяць і вони працюють по12 год а то і всі 24 год і деякі без вихідних
  • Степан Яловега

    ....всі поліцейські якщо мужики мають Україну на фронті захищати від московитів , а навіщо ми їх все життя кормили одівали воювати навчали..а селяни мають землю орати і хліб сіяти  , а що будемо їсти... робітники мають працювати і платити всі податки в бюджет України , а де будемо гроші брати на армію : солдат кормити одівати , зброю і боєприпаси купувати
  • Eugenia Nekrasova

    А що тут дивного? Всі поліцейські, дсошники, військові, мабуть і працівники служби безпеки також отримували перший рік від початку повномасштабного вторгнення доплату в розмірі 30 тисяч грн щомісяця, перед тим як писати дурню автор нехай порахує на калькуляторі, відмінусує 360 тисяч і розділити на 12 місяців. Вийде+/- 20 тисяч грн зарплата. Як для начальника управління патрульної поліції це не є велика зарплата. В так званих "прикордонних" областях Чернівецькій і Закарпатті правоохоронці отримували таку доплату в розмірі 100 тисяч щомісяця. Автор статті шукає сенсацію там де її немає
  • Світлана Незбрицька

    Про меценатство, благодійність   і добрі справи  в деклараціях  бажано зазначати..
    На фоні сьогоднішніх подій  зберігаймо Людяність.
    Тримаймося завдяки тому, що ми Українці. Будьмо в єдності у боротьбі за  Перемогу Неньки України  над рфзлом.

keyboard_arrow_up