Стало відомо, скільки тернополяни будуть платити за холодну воду у вересні

Стало відомо, скільки тернополяни будуть платити за холодну воду у вересні

Орієнтовно з другої половини вересня споживачі “Тернопільводоканалу” сплачуватимуть 20 гривень за кубометр води.

Відкрите обговорення проекту постанови (зі змінами) щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2019 рік, схваленого 23 серпня Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), відбулося 4 вересня у “Тернопільводоканалі”.

Заявки від фізичних та юридичних осіб на участь у відкритому обговоренні проекту не надходили, однак були присутні представники громади та ЗМІ, повідомляє прес-служба "Водоканалу".

Врахувавши витрати “Тернопільводоканалу” на електричну енергію, заробітну плату та обслуговування кредитних проетів Міжнародного банку реконструкції та розвитку, Нацкомісія у проекті постанови схвалила збільшення тарифу на централізоване водопостачання на 8,10%, централізоване водовідведення – на 11,43%, споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення – на 9,95% . Таким чином вони становитимуть:

Відео дня

- на централізоване водопостачання – 7,21 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість);

- на централізоване водовідведення:

споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, – 4,20 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість);

споживачам, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, – 9,46 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість).

Орієнтовно з другої половини вересня споживачі “Тернопільводоканалу” сплачуватимуть 20 гривень за один кубометр води.

Нові тарифи стануть чинними після публікації відповідної інформації в “Урядовому кур’єрі”. Перед тим має відбутися ще одне засідання НКРЕКП, на якому розглянуть постанову.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тася

    Дякую  Вам  праведним за гарну  воду  ще й таку дешеву ,  прошу і благаю підніміть тариф ще на 5 грн , будь -ласка , а кому нехватає на оплату бідняки  , то нехай в озері  миються   воно  і так  брудне .


    А вода це справжнє диво!
    Як прожити без води?
    З нею ми завжди щасливі,
    З нею в нас нема біди.

    Є вода — ростуть рослини:
    Ліс, сади, рясні поля.
    Це чудово для людини
    І радіє вся Земля.

    Плавають в водичці діти,
    Риби у воді живуть.
    Розцвітають в лузі квіти.
    І рясні дощі ідуть.

    Кругообіг повсякчасно
    На Землі вода веде.
    Тож з водою всім прекрасно
    І біди нема ніде!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up