Тернопіль не буде за свої кошти лікувати та вчити мешканців навколишніх сіл

Тернопіль не буде за свої кошти лікувати та вчити мешканців навколишніх сіл

Мешканці навколишніх сіл тепер платитимуть за навчання і лікування в Тернополі. Таке рішення прийняли місцеві депутати на черговій сесії міськради 24 лютого.

На сесії також прийняли рішення про взаємовідносини з територіальним громадами та іншими органами місцевого самоврядування в сфері надання послуг. Зокрема, фінансове управління розробило фінансові нормативи витрат на отримання послуг у бюджетних закладах Тернополя. Мова йде про дитсадки, позашкільні навчальні заклади, ПТУ, ДЮСШ, медустанови міста, які утримують за рахунок коштів міського бюджету. 

  • Ми знаємо, що значна кількість людей, які не поживають у Тернополі, лікуються у медичних закладах нашого міста, - коментує міський голова Сергій Надал. -  Крім того, значна кількість людей відвідує позашкільні навчальні заклади, які утримують виключно за рахунок коштів платників податків Тернополя. Тому ми розрахували вартість таких послуги за місяць. І депутати прийняли рішення направити відповідні звернення до сільських рад та об’єднаннях громад, що є навколо Тернополя, для того аби проінформувати їх про вартість цих послуг, щоб вони уклали угоду про міжбюджетні трансферти. Якщо їхні жителі мають бажання лікуватися у медзакладах нашого міста, то ці громади будуть оплачувати ці послуги з власних бюджету. Ми не можемо за кошти міста утримувати соціальні видатки людей, які проживають в інших населених пунктах та мають свої власні бюджети.

Відповідно до розрахунків фінансовим управлінням вартість освітніх послуг з розрахунку на одну особу в місяць для бюджету міста наступна: навчання в дитсадках - 1215 грн, в позашкільних навчальних закладах  - 329, ПТУ - 1690 грн, ДЮСШ - 711 грн та школі статичного виховання - 1151 грн. Щодо медичної послуги, то ліжкодень в стаціонарі - 329 грн, денний стаціонар - 71,9 грн, перебування в пологовому будинку - 741 грн, відвідування лікаря в поліклініці вузької спеціалізації - 43,2 грн, відвідування лікаря первиної медико-санітарної допомоги - 35,6 грн, лікар стоматполіклініки - 43 грн.

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Василь

    Ось вам і децентралізація! Хотіли маєте. І тут вас ніхто нічого не питав. Глянули на стелю, намалювали цифру. Живеш в Смиківцях, працюєш у Тернополі, а за садок платиш дорожче, ніж ті що копійчини у бюджет міста не дали, а ще з твоїх податків отримують допомогу, і вважаються малозабезпечиними. Хоч родичі за кордоном.

    Stels reply Василь

    Податки платяться за місцем реєстрації підприємця /фірми в т,ч, їхніх найманих працівників. Для прикладу, п/п зі Смиковець ,з 10 найманими працівниками, проводить діяльність у Тернополі та Збаражі .В такому випадку, незалежно  де прописані працівники податки з зарплати підуть у бюджет Смиковець.

    p.s. Перед тим ,як щось написати хоча б  елементарне в темі дізнайтеся.
  • Собчук Оксана

    До речі, звідки розрахунки вартості послуг??? Де жерело, посилання на офіційні документи? Чи це ваші власні розрахунки?
  • Олег Кубіцький

    А У  СЕЛАХ, ЩО НЕ УКРАЇНЦІ ЖИВУТЬ!?
  • Віктор Хомишин

    А чи врахували місцеві депутати, що люди, діти яких відвідують дитсадки, школи у місті, працюють, переважно, у Тернополі і ПОДАТКИ ПЛАТЯТЬ ДО МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ. Тоді повертайте назад сплачені цими людьми податки до сільських рад та об’єднаннях громад по місцю проживанню цих людей і буде все чесно.

    Stels reply Віктор Хомишин

    Податки платяться за місцем реєстрації підприємця /фірми в т,ч, їхніх найманих працівників. Для прикладу, п/п зі Смиковець ,з 10 найманими працівниками, проводить діяльність у Тернополі та Збаражі .В такому випадку, незалежно де прописані працівники податки з зарплати підуть у бюджет Смиковець.

    p.s. Перед тим ,як щось написати хоча б елементарне в темі дізнайтеся.

    Lvivsky Yaroslav reply Stels

    Читайте уважніше, а то наводите вкрай однобокий приклад - коли підприємець зі Смиковець і ще й при цьому обурюєтесь. Включіть трохи логіки й поміркуйте: а що, коли ти зі Смиківців і просто працюєш на підприємця з Тернополя???

    Anonymous reply Stels

    Тобто, якщо людина проживає, наприклад, в с. Біла, де і прописана, а працює в Тернополі на п/п, який зареєстрований в Тернополі, то податки йдуть в бюджет Тернополя? Тоді попрібно брати до уваги не прописку дитини, а відомості про те де працюють їх батьки і куди йдуть податки?

    Stels reply Anonymous

    Так, про бюджет все вірно зрозуміли.

    NIK Kalash reply Stels

    інший приклад, людина все життя пропрацювала у Тернополі, податки сплачувала в місцевий бюджет, вийшла на пенсію, переїхала жити у село, там і прописалася, а тепер будучи не працездатною, нафіг нікому не потрібна, хочеш лікуватися, плати...!!! Таке рішення могли прийняти тільки купка МОРАЛЬНИХ ВИРОДКІВ!!!

    Собчук Оксана reply Віктор Хомишин

    Зробіть виключення для людей, які офіційно працюють у Тернополі і податки з нас відраховуються саме в Тернопіль! Або ПОВЕРТАЙТЕ НАШІ податки за місцем нашої прописки!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up