Тернопільські будівельники в середньому заробляють лише 5000 грн

Тернопільські будівельники в середньому заробляють лише 5000 грн

Тернопіль залишається лідером з виконання будівельників робіт. Проте темпи росту заробітної плати працівників в будівельній галузі значно відстають від темпів розвитку галузі в цілому.

Загалом, за результатами аналізу діяльності 24 найбільших підприємств будівельної галузі міста, офіційна зарплата одного працівника у будівельній галузі становить лише 5072 грн.

Питання низькою офіційної оплати праці в будівельній галузі розглядалося на засіданні спеціальної комісії щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, сплати податків, внесення обов’язкових платежів та вивчення причин збиткової діяльності суб’єктів господарювання. На комісії керівникам підприємств рекомендувалося збільшити офіційну заробітну плату працівникам.

Довідка: З початку року у Тернополі введено в експлуатацію 29 будинків та 62 об’єкти соціально-культурного призначення. Загалом у будівельній галузі міста працює понад 3000 осіб.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Надя

    З власного досвіду можу сказати, що зараз кожен майстер хоче мати 1000 грн в день, не важливо, яку роботу він виконує, чи зварювальні роботи, чи мулярка, чи шпаклювання, чи штукатурка. Вони рахують так, щоб мати 1000 в день. Це космос! І це все без дипломів, без податків, без реєстрації доходів, ненормований робочий день (коли хочу, тоді приїжджаю і їду). Навіть якщо господар обід дає, всеодно 1000 в день.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up