Тернополян просять економити світло через надзвичайний стан

Тернополян просять економити світло через надзвичайний стан

Уряд офіційно ввів надзвичайний стан в сфері енергетики, у зв’язку з блокадою вугілля з окупованих територій. Тернополян просять ощадливо використовувати електроенергію, інакше можливе тимчасове і аварійне відключення.

 

В Україні з 17 лютого до 17 березня набирають чинності надзвичайні заходи в електроенергетиці, рішення про введення яких було прийнято на екстреному засіданні уряду 15 лютого.

Як зазначається в документі, рішення про введення надзвичайних заходів прийняли у зв’язку з блокуванням вантажних перевезень енергетичного вугілля антрацитної групи і з метою забезпечення стабільної роботи енергетичної системи.

- Графіки погодинного відключення електроенергії та аварійного відключення у Тернополі складені ще восени, але поки що не було вказівки їх застосовувати, - повідомляють в «Тернопільобленерго». - Поки що тернополян просто просимо економити світло, щоб не довелось застосовувати екстрені заходи. Особливо економити в години ранкового та вечірнього максимуму, а це із 08-30 до 10-30 та 17-30 до 21-30, відключивши електронагрівальне обладнання та інші прилади, які використовуються без гострої необхідності.

Відео дня

Вимоги до споживачів щодо граничного обсягу споживання мають бути дотримані, щоб виключити потребу введення графіків аварійних відключень та графіків погодинних відключень (віялові графіки).

- В цьому нема нічого критичного, оскільки схожа ситуація  вже була в 2014-2015 роках, – говорить головний інженер ВАТ «Тернопільобленерго» Степан Бартків. - Промислові підприємства за можливості мали б скоротити енергоспоживання у пікові періоди споживання з 8 до 22 годин на 10%, а можливо, перевести підприємства в інший добовий режим роботи. Там, де можна працювати на альтернативних джерелах енергії, - необхідно використовувати їх в максимальному обсязі.

Якщо хоча б 10% промисловості, яка працює в першу зміну, перенесуть свою роботу на нічний час доби та хоча б 10% населення обмежать споживання електроенергії вранці та ввечері – країна, а разом з нею і Тернопільщина, без проблем пройде цей важкий період,  кажуть енергетики.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Ось сиділи г...... нічого не робили щоб відсікти торгівлю з лугандонією ,а тепер страшать людей про відключення .Та я готовий сидіти без світла і опалення тільки щоб ми не торгували з окупантами і колоборантами . Як таке може бути , що одні торгують ,а інші гинуть . Моя б воля я б там вже давно все повідключав . Так получається зараз ми платимо за комуналку таку високу ціну оскільки лугандонія не платить за цю комуналку . Що то має бути таке туда значить будівельні матеріали вагонами шлють ,а ті колоборанти там з тих матеріалів бліндажі бетоном заливають , що для наших військових це розкіш получається .Значить для лугандонії матеріали є ,а для своїх вони відсутні . Що ті дармоїди в ВР дозволяють собі .Вже купа часу лежить закон про окуповані території . Виходить так ,що за рахунок нашої електрики ,за наш кошт ті колоборанти ремонтують техніку ,заряжають акумулятори ,освітлють вулиці для військової техніки ,гріються ну і так далі . Така війна з таким підходом може вічно тривати. Як це можна пояснити ,що про закупівлю вугілля згадали аж в серпні 2016, і то фактично вони вже розраховували на поставку вугілля з лугандонії . Про вугілля треба було думати ще в кінці опалювального сезону і не розраховувати на колоборантів . А ще ,що було зроблено за 3 роки для того щоб переоблатни ці котельні під альтернативні види палива та абсолютно нічого не зробили .
  • Діонісій

    наказом Тернопільська область не попадає, але олігафрени для своїх підприємств таке зроблять, хто при владі, як хоче так і др...че, буде такий стан.
  • карачун

    Ех,лента за лентою набої подавай!
  • Юсі

    як можна запланувати аварійні відключення?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up