Тернополяни масово пересідають на машини “секонд-хенд”

Тернополяни масово пересідають на машини “секонд-хенд”

Автомобільні смаки тернопільських автолюбителів практично не змінилися, у порівнянні з минулими роком, розповідають у сервісному центрі МВС в Тернопільській області.  Ринок електрокарів автомобільного “секонд-хенду” продовжує планомірне зростання, кажуть в асоціації «Укравтопром»

Не дивлячись на плачевний стан економіки, бажання купувати авто в наших громадян з року в рік не зменшується, а навпаки - зростає. Згідно з даними сервісного центру МВС в Тернопільській області, лише від початку цього року провели 32283 реєстраційних операцій транспортних засобів. До слова, за весь 2016 рік ця цифра становить лише 32156 таких операцій, а у 2017 році - 33922.

- Тернополяни все більше купують вживані автомобілі німецьких, чеських,  французьких та японських автовиробників, - коментує спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв'язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС в Тернопільській області Василь Барановський. - Найбільше було зареєстровано в області автомобілів Volkswagen, Skoda, Toyota, Renault та Nissan. Саме ці марки авто і мають попит у місцевих водіїв.

До прикладу, минулого року ситуація з автомобільними брендами, яким надавали перевагу тернополяни, була дещо інша. Зокрема, за даними того ж сервісного центру, найпопулярнішими у 2017 році були Opel, Renault, Volkswagen, Peugeot та Ford.

Відео дня

Електрокари та гібриди в тренді

Цьогоріч тернополяни реєстрували більше не лише авто з двигунами внутрішнього згоряння, але й електромобілів та гібридів, продовжує представник місцевого сервісного центру. Усе тому, що вартість заправки електромобіля в декілька разів нижча, ніж у бензинового чи дизельного авто.

Співрозмовник каже, що серед жителів області і надалі найпопулярнішою маркою залишається Nissan. Загалом у 2018-му авто з електродвигуном зареєстрували майже на 60% більше, ніж минулого року.

- Наразі в області та місті зареєстровано 159 електрокарів та гібридів. Наприклад, лише від початку цього року було всього 65 подібних авто, а у минулому році ця цифра становила усього 38, - каже фахівець сервісного центру Василь Барановський. - Найпопулярніші бренди електрокарів, які купують тернополяни: Nissan, Renault, Toyota та Chevrolet.

Та найбільшим попитом серед усіх електрокарів, придбаних тернополянами, залишається Nissan, перевагу яким в 2018 році віддали 58 автолюбителів області, якщо  у 2017 році зареєстровали 38 авто даної марки. Це на 84% більше, ніж у минулому році, такі цифри наводять спеціалісти.

Значно зріс імпорт “авто-секонд-хенду”

Позитивна динаміка росту кількості електрокарів притаманна не лише нашій області але й загальнонаціональному авторинку. Зокрема, відповідно доданих Асоціації автовиробників України «Укравтопром» лише у жовтні український автопарк поповнили 643 легкових електромобіля. Таким чином, попит на машини, що працюють винятково на електротязі, виріс в 2,5 рази, у порівнянні з жовтнем минулого року.

- Основну масу, а саме 88% зареєстрованих в минулому місяці електромобілів склали ввезені з-за кордону автоі, які вже були в експлуатації, - кажуть в асоціації. - Усього з початку року в Україні пройшли першу реєстрацію 4214 електромобілів, що на 89% більше, ніж за аналогічний період 2017 року. Частка імпортованого “секонд-хенду” на первинному ринку електрокарів, як і в попередній рік, склала 85%.

В асоціації кажуть, що зростає ринок комерційних авто. Підтвердженням цього є, те, що  з початку року на українському ринку реалізували 10,5 тис. нових машин, що на 13% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

- Найбільшим попитом в цьому сегменті автомобільного ринку користувалися автомобілі марки Renault, Fiat, Citroen, Mercedes-Benz та Volkswagen, - кажуть там.

Загалом, ситуація на українському автопромі невтішна, стан його і надалі продовжує погіршуватися, наголошують в асоціації «Укравтопром». До прикладу, з початку року в Україні було виготовлено 5830 автотранспортних засобів, або на 12% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, легкових автомобілів - 5023 шт., або на 11% менше, чим у минулому році, комерційних - 130 шт., або на 67% менше. Проте є і позитивна динаміка: автобусів виготовили 677 шт., що на 13% більше, чим у минулому році.

Як дізнатись реальний стан авто до купівлі: перевіряємо самостійно

Пошуки автомобіля, зазвичай, зводяться до кількох варіантів. Одна і та ж марка/модель, діапазон цін, співставні комплектація, пробіг, рік випуску. Як тут вибрати і не купити кота в мішку, особливо, якщо авто знаходиться в іншому місті, радять експерти порталу auto.ria.com.

Переконатися у відсутності “темного” минулого вашого авто легко:

  • Найбільш популярне питання — як перевірити реальний пробіг авто? Про цифри одометра можна забути одразу — його скручують майже всі. Краще звернути увагу на салон, дверні ущільнювачі, кермо, педалі й важіль КПП. Ці деталі зношуються найбільше. Відповідно, чим менше подряпин і потертостей, тим менший пробіг.
  • Придивіться до фарбування деталей. Зверніть увагу на болти кріплень (дверей, капота, крил і багажника). Якщо вони не крутилися, значить, деталі або нефарбовані, або дефект, якщо й був, то косметичний. У такому випадку хвилюватися не варто.
  • Скло — важлива деталь, яка підкаже, чи потрапляв автомобіль у серйозні ДТП. На всіх вікнах вказане маркування, дата якого повинна збігатися з роком випуску автомобіля. Якщо все сходиться — швидше за все, автомобіль у серйозні ДТП не потрапляв.
  • Відверніть килимове покриття підлоги і загляньте в місця скупчення вологи. Це — найпростіший спосіб вберегти себе від покупки «потопельника».
  • Електроніка перевіряється легко і швидко. Придивіться до роботи всіх систем (від світла і до кліматичної установки). Зазирнувши під капот, переконайтесь, що на моторі й радіаторі немає слідів масла та інших рідин, а на гумових шлангах немає тріщин.
  • Автомобіль не повинно «вести» в сторону ні при русі, ні при розгоні/гальмуванні. Перевірте це, відпустивши кермо на рівній дорозі. Також під час руху не повинні з'являтися сторонні звуки.

Якщо ж виїзд в інше місто для вас неможливий — можна витратити всього кілька хвилин і замовляти перевірку он-лайн. СТО-партнери проводять вісім видів технічних перевірок автомобіля. Результати перевірки AUTO.RIA додає в пропозицію продавця та надсилає ел. поштою. Так, покупець може дізнатися все про реальний стан авто, не виїжджаючи до продавця. Багато в чому — це рішення буде набагато ефективніше, ніж особистий огляд автомобіля.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Захар Мудрак

    Круто
  • Захар Мудрак

    Думаю шо це круто їдеш собі такий модний та як мажар
  • Володимир Бор

    Молодці!!! Так тримати!
  • Anonymous

    Стали купувати більше, бо трохи стало доступніше, а головне автомобіль - це не розкиш а засіб пересування в першу чергу! Це сучасна необхідність. Це як пральна машина, можно і без неї але ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Коли дитині треба міряти тиск? Розповідає кардіолог з Тернополя photo_camera 21:01 На Тернопільщині нарубали лісу на чверть мільйона гривень 20:02 Вбивство студента із Конго Ерітьє: чотири роки минуло, а вироку немає досі. Чому? 19:58 Поблизу Дарахова перекинувся бензовоз. Є постраждалі (ОНОВЛЕНО) Від читача 13:31 Масштабний благодійний захід в Тернополі “GO nail forum” 19:01 Від батарейок, колонки чи ліхтарика: 12 кмітливих способів зарядити телефон без електрики 18:20 Чортків навколішки зустрів загиблого героя Івана Ружила photo_camera 17:30 Мужньо боронив Україну від окупантів: зупинилось серце захисника Сергія Страхоцького photo_camera 16:40 Як у Збаражі гаївки дзвеніли (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 16:05 У Чортківській громаді за народження дитини виплачують додаткових 10 тисяч гривень 15:45 Житловий сертифікат на зруйноване майно (новини компаній) 15:21 На Тернопільщині 9 травня будуть обмеження зі світлом для підприємців 14:45 Чому на клумбах у Тернополі замість квітів – бур’яни photo_camera 14:25 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 14:09 На Теребовлянщині реставрують ще один міст: грошей на капітальний ремонт немає 13:25 На Чортківщині Mitsubishi наїхав на підлітків, які катались на мотоциклі photo_camera 12:45 У Тернополі збільшилась плата за паркування та графік роботи майданчиків 12:05 Рада в кілька разів підняла штрафи за відмову від повістки та неявку до ТЦК 11:25 У ТЦК застерігають щодо поширення інформації про місця їх перебування в соцмережах 10:45 У Кременці відкрили меморіал пам'яті 21 героя, які віддали життя за Україну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up