Тернополянці призначили стипендію Президента України

Тернополянці призначили стипендію Президента України

Тернополянці Елеонорі-Богдані Атаманчук призначено стипендію Президента України для молодих письменників і митців.

Тернополянці Елеонорі-Богдані Атаманчук призначено стипендію Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва. Відповідний указ підписав 22 грудня 2023 року Президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

Відео дня

Елеонора-Богдана Атаманчук є солісткою будинку культури «Кутківці». Із зовсім раннього дитинства Елеонора-Богдана є учасницею концертних програм на різноманітних мистецьких майданчиках міста та області.

Співала у дитячих та юнацьких студіях, колективах та ансамблях.

Закінчила Тернопільську дитячу музичну школу №1 ім. Василя Барвінського з похвальною грамотою по класу фортепіано.

За роки творчої діяльності стала лауреатом та переможцем багатьох всеукраїнських, міжнародних фестивалів та конкурсів, сформувала своє бачення музичного мистецтва, неодноразово спробувала себе у ролі актриси театралізованих вистав для дітей, диктора, ведучої загальноміських та обласних заходів, сценариста, режисера, співачки.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що шестеро учнів з Тернопільщини  отримуватимуть стипендію Президента України. Вони стали дипломантами всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів, а також Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів — членів Малої академії наук України, посівши перші місця на місцевих та обласних рівнях. Троє з них на всеукраїнських олімпіадах представили Тернопільську Українську гімназію ім. І. Франка. 

 

Читайте також:

Стипендія від Президента: найуспішніші учні області

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up