ТОП-5 страхових компаній Тернополя: що вони пропонують для тих, хто виїжджає за кордон?(ЦІНИ)

ТОП-5 страхових компаній Тернополя: що вони пропонують для тих, хто виїжджає за кордон?(ЦІНИ)
  • Виїзд за кордон завжди хвилюючий. Особливо це стосується роботи за кордоном. Робочий страховий поліс – один із найважливіших документів, завдяки якому працюватиметься спокійніше. 
  • Що покриває робоча страховка, яка її найдешевша програма і чи гарантує вона якість послуг? На що в першу чергу зважати, обираючи страховку, пояснює фахівець у сфері страхування. 
  • Своїм досвідом нещасних випадків за кордоном діляться тернополяни. 
  • Що нового пропонують місцеві страхові у своїх пакетах, пов’язаних з COVID-19, аналізуємо.
  • Завдяки Вашим підпискам ми можемо готувати більше цікавих матеріалів. Дякуємо за підтримку незалежної журналістики!

Часто за кордоном трапляються неприємні та навіть жахливі ситуації, пов’язані із життям і здоров’ям тернополян. 

Ми вирішили перевірити, яку ж суму покриває базове страхування, що пропонують страховики у Тернополі. Які послуги входять у їхні тарифні плани?

В основу нашого аналізу ми поклали рейтинг надійності страхових компаній в Україні, які пропонують страховки тим, хто виїжджає за кордон.

Відео дня

Так, журнал Insurance TOP склав рейтинг ТОП-20 найкращих страхових компаній з туризму (медичних витрат) 2019 року. Це компанії, які люди обирали найчастіше. Ми взяли п’ять перших компаній у рейтингу, офіси яких є у нашому місті.

Журналісти «20 хвилин» також з'ясували умови, які пропонують компанії з рейтингу у Тернополі, для робочих страховок. 

Страховий досвід тернополян

Ми запитали людей у соцмережах чи мали вони нещасні випадки за кордоном та чи були задоволені послугами страховиків.

Галина написала: «Мали досвід. Студент захворів за кордоном. Передзвонили у страхову. Приїхала швидка, оглянули, призначили лікування. Ми купили усе своїм коштом, але у Тернополі страхова усі кошти повернула згідно з чеками. Не ламались і не відмазувались.»

Оля захворіла в Іспанії. Жінка пише, що слово «International» – це єдине, що зрозуміли іспанці з її страховки. 

«Добре, що зі мною були родичі, які є громадянами Іспанії, добре знають мову і т.д. Лікар оглянув і ліки прописав. Що було би без родичів – не знаю. Можливо, померла б там, бо дуже погано було мені. Наша страховка – марна трата грошей. Номер там переписали, але чи зв’язувалися з компанією – навряд. До мене ніхто не дзвонив, — написала Оля.

Любомир вважає, що однозначно потрібно брати дорогу страховку.

«Був випадок, коли після настання страхового випадку наші страховики відмовились компенсовувати витрати, бо страховка діє лише 5 днів з моменту перетину кордону, а не з часу настання страхового випадку», — поділився своїм досвідом чоловік.

Ксенія також мала нещасний випадок за кордоном: «Мала теж випадок. Залежно, на яку суму ви застраховані. Смішно чогось чекати, якщо страховка коштує копійки».

Такої ж думки Ігор: «Брав страховку. Теж проблем не було. Головне уважно підходити до вибору страхової. А не шукати, де найдешевше!».

Зауважуємо, що вартість полісу страхування для подорожуючих залежить від:

Що таке договір страхування?

Договір страхування – це письмова угода між Застрахованою особою і Страховиком (компанією), згідно з якою Страховик бере на себе зобов'язання у разі настання страхового випадку здійснити страхову виплату, а Застрахована особа зобов’язується сплачувати страхові платежі у визначені Договором терміни та виконувати всі інші умови Договору.

Поради фахівця при виборі страховки

Як правильно вибрати страховку за кордон радить Аліна Фаль – начальниця відділу медичного страхування Західної дирекції ПрАТ “Українська пожежно-страхова компанія”.

– При виборі страховки, у першу чергу, потрібно зважати на наповнення програми – це опції лікування, невідкладна допомога, репатріація останків, втрата документів. По-друге, потрібно зважати на розмір франшизи – кошти, які страхова компанія не повертає при настанні страхового випадку, якщо така передбачена договором. Її розмір в основному коливається від 100 до 200 євро чи доларів. Ну і, по-третє, важливим є розмір страхової суми, наприклад, посольства країн Європи вимагають розмір не менше 30 000 євро чи доларів. Звичайно, коли у світі вирує пандемія, потрібно обов’язково звернути увагу чи включений ризик захворювання на COVID-19 і з яким лімітом виплати по ньому, — рекомендує Аліна Фаль. 

Ми запитали у фахівчині зі страхування також про те, чи можна розраховувати на найдешевший – базовий пакет у разі настання неприємної події за кордоном.

– Найдешевший страховий пакет безперечно гарантує якість послуг, просто вони будуть обмежені грошовими лімітами по кожній події, чи то захворюванні, чи нещасному випадку. Через ці обмеження пакет недорогий, — пояснює Аліна Фаль.

Пані Фаль також пояснює різницю між робочою і туристичною страховками. Так, основною відмінністю робочої страховки є те, що роблять її з метою виїзду за кордон за робочим запрошенням. Вона є дорожчою від звичайної туристичної страховки. Передбачає здійснення страхової виплати при настанні страхового випадку, в тому числі на робочому місці. Робоча страховка залежать від типу виконуваної роботи (фізична робота, тяжка, небезпечна тощо).

Аліна Фаль каже, що зараз у Західній дирекції “Української пожежно-страхової компанії” (м.Тернопіль) люди найчастіше купують страховки для виїзду на роботу в Польщу, Німеччину та Чехію. 

ТОП-5 страхових компаній міста з акредитацією Європейського Союзу:

  1. Страхова компанія «PZU»

Першою акредитованою компанією у вищезгаданому рейтингу, який ми взяли за основу нашого, є компанія з  офісом у Тернополі, – страхова компанія «PZU».

Компанія пропонує різні пакети для тих, хто їде за кордон. Є пакети для туристів, для спортсменів, для тих, хто їде на роботу, медичне страхування студентів за кордоном і для тих, хто їде у відрядження. 

Так, завдяки калькулятору на сайті компанії, можна порахувати ціну страхування тим, хто їде на роботу за кордон індивідуально. 

Все залежить від країни, дати виїзду, кількості днів перебування тощо.

Страхова компанія пропонує різні програми: «Стандарт», «Бізнес», «Еліт».

Задля того, аби дізнатися ціну страхування, ми використали калькулятор на сайті компанії. Так, за 45 днів перебування за кордоном за пакетом «Стандарт», де сума покриття становитиме 30 000 євро, страхування від нещасного випадку – 80 000 грн, а страхування цивільної відповідальності (у разі ненавмисного заподіяння шкоди третім особам) – 30 000 євро за страховку доведеться викласти 580 грн.

У програму «Стандарт» входять такі послуги:

Покриття COVID-19

Страховий поліс PZU для подорожуючих за кордон надає спеціальний захист на випадок інфікування COVID-19 під час подорожі за кордон. Даний захист включено у всі поліси туристичного страхування для подорожуючих за кордон і включає в себе: діагностику, лікування, медичну евакуацію та репатріацію з лімітом на 3 000 у.о. Ліміт на строк покриття: 30 календарних днів з дати перетину кордону.

Компанія пропонує можливість придбати страхування онлайн.

  1. Страхова компанія «Княжа»

Наступною у рейтингу компанією, яка представлена у Тернополі, є страхова компанія «Княжа». Компанія пропонує тарифні плани «Економ», «Стандарт» та «Преміум».

Скориставшись калькулятором на сайті компанії, при вихідних даних: 45 днів перебування за кордоном у Європі,  у роботі по найму, віком від 6 до 64 років, ціна страховки для тих, хто виїжджає на роботу за кордон, становитиме за «Економ» тарифом 1019 грн.

Що входить у «Економ» тариф?

Обраний тарифний план страхування також можна придбати онлайн на сайті компанії.

  1. Страхова компанія «Guardian»

Наступною компанією з високим рейтингом у Тернополі є страхова компанія «Guardian». Вона пропонує три програми туристичного страхування: «А», «В» і «С». 

На сайті  компанії не знаходимо калькулятор розрахунку вартості страхування і програму робочого страхування. 

З’єднавшись з оператором компанії у телефонному режимі, ми дізналися, що робоча страховка за кордон на 30 днів вартуватиме 300 грн. Ось, що в неї входить:

Програма страхування «А»:

  1. Страхова компанія «Вусо»

Наступна страхова компанія у рейтингу, що надає послуги зі страхування у Тернополі, це страхова компанія «Вусо». Компанія пропонує різні пакети своїх послуг: пакет «L», «XL» і «XXL».  

Ціна страховки для виїзду за кордон, спираючись на дані калькулятора на офіційному сайті компанії, така.

Щоб поїхати у Європу на 45 днів на роботу за наймом чи у відрядження, за базовим пакетом «L» прийдеться викласти 719 грн. 

У пакет «L» входять наступні послуги:

Лікування COVID-19 за кордоном

До всіх програм компанії входить також базовий пакет у випадку захворювання на коронавірусну хворобу під час перебування за кордоном. Коронавірус не входить до списку виключень і «Вусо» включає його у перелік послуг з лікування згідно з умовами договору страхування.

  1. Страхова компанія «ТАС СГ»

Підсумовує рейтинг страхова компанія «ТАС», офіс якої також представлений у Тернополі. Програма «TAS-TRAVEL» пропонує два пакети для виїзду за кордон: «Light» і «Standart». 

Що входить у пакет «Light»?

На сайті немає калькулятора розрахунку вартості страховки. 

У компанії ми з’ясували, що ціна такого тарифу на 45 днів – 185 грн, якщо з франшизою у 100 євро. Нагадуємо, що франшиза в страхуванні – це сума збитку, яку не виплачує страхова компанія коли відбувається страховий випадок. Якщо ж без франшизи, то вартість страховки за таким тарифом становитиме 370 грн. В обидві вартості страховок вже входить програма діагностики та лікування коронавірусної хвороби. 

Діагностика та лікування захворювання COVID-19

Діагностику та лікування захворювання на COVID-19 компанія пропонує:

У тарифі «Light» з лімітом відповідальності 1 000 євро; 

У тарифі «Standart» з лімітом відповідальності 1 000 євро або 5000 євро.

Як отримати страхове відшкодування або зберігайте всі чеки 

Проаналізувавши умови договорів страхування різних компаній, ми з'ясували, щоб отримати своє страхове відшкодування, після повернення до України  протягом 15 днів зазвичай необхідно звернутися до своєї страхової компанії і надати всі необхідні документи для отримання виплати: чеки з аптек, направлення від лікарів та інші документальні підтвердження факту отримання медичної допомоги. 

 

Читайте також: На нього вдома чекає 2-річний син! Допоможіть 19-річному Івану, який впав з 20-метрової висоти у Польщі,

Поїхав до дівчини і не виходить на зв'язок: допоможіть розшукати 22-річного Сашка Каленика
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олексій Онишко

    Матеріал може бути заказний, який несе за собою ракламу! Реклама маж бути позначена як реклама! Якщо ні то видавництво закривається.

    Марія reply Олексій Онишко

    Це не реклама, оскільки в основу аналізу статті покладено рейтинг надійності страхових компаній в Україні. Так, журнал Insurance TOP склав рейтинг ТОП-20 найкращих страхових компаній з туризму (медичних витрат) 2019 року. Це компанії, які люди обирали найчастіше. У статті взяли п’ять перших компаній з цього рейтингу, офіси яких є у Тернополі.

keyboard_arrow_up