Ціни на свинину скачуть через африканську чуму (огляд цін)

Ціни на свинину скачуть через африканську чуму (огляд цін)

На центральному ринку свинина коштує 120-130 гривень, хоча ще кілька тижнів тому вона коштувала близько сотні гривень. Продавці нарікають на здорожчання закупівельної ціни.

Станом на 20 червня ціни на свинину на тернопільському ринку такі:

  • Шия - 130 грн.
  • Полядвиця - 130 грн.
  • Передня частина 120 грн.
  • Задня частина - 80-90 грн.
  • Бочок - 50 грн.
  • Печінка - 25 грн.

- За кілька днів ціна свинини зросла до 120 гривень - це нечувано, - каже пенсіонерка Галина Федорівна. - А телятина подорожчала ще давніше. Рівень життя не змінюється, а купую щораз менше.

Відео дня

Директор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко зазначає, що ціни на свинину скачуть через африканську чуму. Тобто, чим більший забій, тим менша ціна. Відповідно, якщо менше м’яса, тим воно дорожче.

- Ціна на свинину виросла не випадково, - коментує Олексій Дорошенко. - З африканською чумою свиней в Україні борються вже півтори роки. Через це відбувається стихійний забій. Коливання ціни відбувається щокілька тижнів в межах 4-6 гривень. На мою думку, така тенденція буде зберігатися ще приблизно рік. А коли в нас залишиться менше поголів’я, ціна нашого м’яса зросте до польського рівня. Прогнозую, що ми почнемо масово закуповувати свинину саме з Польщі, так буде легше.

Ціна між телятиною та свининою суттєво скоротилась.

  • Задня частина телятини - 120 грн.
  • Передня частина - 90 грн.
  • Шия теляча - 100 грн.
  • Язик - 100 грн.
  • Печінка - 70 грн.
  • Телячі ребра - 45-50 грн.

Нагадаємо, що в січні цього року свинину 1 категорії можна було придбати за 50-65 грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Кактус

    най умови нормальні зроблять, щоб вигідно було тих свиней розводити
  • Анонім

    А ,що ж так треба було зразу 1000 грн за кілограм ставити може люди і брали активніше . Як вже задовбали ті хапуги ,яку хочуть таку ціну і ставлять , то вони привязку робили до долара , а тепер зелений подешевшав і  аргументації на підвищення зовсім інші . Якщо так подивитися там того кілограму кіт наплакав ,а ціна п........ц всьому . Ось вони підняли ціну і думають ,що мясо то такий продук ,що буде довго лежати  в літній період . Ну хай тепер ,то мясо тухне на прилавках.
  • Alex

    Це не свинина подорожчала, а худоба, що її продає безпідставно збільшила ціну, бо хоче заробити побільше не кількістю (як у цивілізованих країнах), а моментально.

    Анонім reply Alex

    Повністю підтримую .

    Діонісій reply Alex

    +++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Мільйони гривень на протезування: родина пораненого Артема Комісарчука благає про допомогу 20:00 З 20 травня знову діятимуть графіки погодинних відключень світла. Шукайте свою вулицю 19:01 Погода на Тернопільщині у найближчий тиждень: варто чекати на грози 18:03 Який вигляд мала школа №4: відтворили фото з одного ракурсу photo_camera Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:02 Купують дрони, планують подорожі та пікніки: як 11-класники Тернополя святкуватимуть випускний 16:03 Інсульт молодіє: як виявити перші ознаки та що робити для профілактики 15:02 Тернополянин хотів заробити в інтернеті, а натомість втратив тисячі гривень 14:02 У Тернополі відбувся забіг на підтримку ЗСУ: зібрали понад пів мільйона гривень photo_camera 13:02 Бабусю, хочу вишиванку з танчиками і шахедами: тернопільська майстриня поділилась схемою унікальної сорочки photo_camera 12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати 11:02 До 200 гривень за один квиток: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up