У Тернополі члени сімей загиблих захисників України отримуватимуть щомісячні виплати

У Тернополі члени сімей загиблих захисників України отримуватимуть щомісячні виплати

Рішення прийняв виконком.

Щомісячні виплати у розмірі 1000 грн надаватимуть членам сімей загиблих (померлих) захисників, які брали участь в обороні України, у зв’язку з військовою агресією росії проти України і під час забезпечення проведення антитерористичної операції, та мають посвідчення члена сім'ї загиблого.

Положення про надання щомісячної грошової допомоги членам сімей загиблих захисників затвердив виконавчий комітет Тернопільської міської ради сьогодні, 20 липня.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада

Відео дня

Грошова допомога є лише однією із видів допомоги, яку планують в рамках  Програми «Турбота» на 2022-2024 роки. Кошти на виплати будуть виділяти з місцевого бюджету.

Міська рада звертає увагу громадян, що допомогу надаватимуть особам, які зареєстровані та проживають на території Тернопільської громади.

Зазначимо, що щомісячні виплати також зможуть отримувати члени сімей загиблих, які не мають статусу і посвідчення члена сім’ї загиблого та члени сімей Героїв Небесної Сотні. На додачу до цього виконком затвердив доплати до пенсії особам, на яких поширюється статус ветеранів ОУН-УПА.

Отож, сім’ї загиблих захисників України, окрім одноразової виплати, що передбачається законодавством, отримуватимуть щомісячну допомогу в рамках Програми «Турбота».

Нагадаємо, Програму «Турбота» на 2022-2024 роки затвердили 15 листопада 2021 року. Програма розроблена на виконання заходів стратегічного плану розвитку Тернопільської міської територіальної громади до 2029 року.

Усього на виконання Програми передбачали 78847 тис. грн. — переважна більшість це бюджетні кошти, а також невелика частина благодійних внесків.

На соціальну підтримку членів сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій, учасників добровольців під час безпосередньої участі в АТО,ООС в 2022 році передбачається орієнтовно 840 тис. грн.

Читайте також:

Автор Мирослава Плотніцька

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up