У Тернополі знову планують підняти ціну на центральне опалення та гарячу воду

У Тернополі знову планують підняти ціну на центральне опалення та гарячу воду
  • У новому році тернополянам черговий раз можуть підвищити ціну на центральне опалення та гарячу воду.
  • Проект рішення про перегляд тарифів представлений на офіційному сайті Тернопільської міської ради.
  • Коли його розглянуть, наразі невідомо. Хоча в документі зазначено, що зміни мають вступити в дію з 1 лютого.

8 січня на сайті міської ради опублікували проект рішення "Про встановлення тарифів на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води". Автор – начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. Згідно із документом, вартість послуг знову зросте.

Так, для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії пропонують нову вартість – 42,67 грн за 1 кв. м за місяць протягом періоду надання послуги з централізованого опалення. Наразі тариф на тепло становить 42,24 грн/ кв. м. Також проектом передбачене підвищення вартості водопостачання гарячої води: за умови підключення рушникосушки до систем гарячого водопостачання – 100,66 грн за 1 куб. м. Нині тернополяни сплачуюють - 98,85 грн за 1 куб. м. За відсутності рушникосушок, підключених до систем гарячого водопостачання, пропонують новий тариф – 93,08 грн за 1 куб. м. Поки що вартість становить 91,36 грн/куб. м.

Відео дня

Нагадаємо, що в листопаді тернополянам уже піднімали ціни на послуги: на 38% більше за центральне опалення та на 36% - за гарячу воду. Навіть за діючими тарифами тернополяни не в змозі платити. Шокуючу "комуналку" активно обговорюють у соцмережах та на сайті "20 хвилин".

Чим обгрунтований проект рішення про зміну тарифів? У КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" пояснити не змогли. Директор підприємства у відрядженні, заступник – на лікарняному. Інші працівники взагалі від журналіста "20 хвилин" вперше почули про перегляд вартості надання послуг.

А от автор проекту Олег Соколовський, він же начальник управління ЖКГ пояснив, що документ наразі опублікований для ознайомлення.

- Згідно із процедурою, ми повинні опублікувати проект рішення. На сайті він може місяць "висіти". Коли його розглянуть на виконкомі, наразі точно сказати не можу, - каже він – Ця ініціатива – КП "Тернопільміськтеплокомуненерго". Вони подали нам розрахунки. Зростання вартості електроенергії та мінімальної заробітної плати – основні аргументи, які вплинули на перегляд тарифів.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Tetyana Kisel

    Голосуйте і далі за Сергійка. За смердючі нерентабельні котельні. Це ваша ціна за бруківочку.
  • Вікторія Джердж-гевко

    Ви дебіли чи як?Куди вже піднімати?
  • Serj Sinkiv

    А чому ніхто не пише скільки скільки боргу за два місяці в держави?
  • Дончак Ксенія

    Та куда дальше?? 3тисячі прийшло за 2-кімнатну прийшло.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up