Українці зможуть з 16-ти років відкладати гроші на пенсію у «Дії»

Українці зможуть з 16-ти років відкладати гроші на пенсію у «Дії»

Українці з 16 років зможуть добровільно сплачувати внески до Пенсійного фонду на майбутню пенсію.

Українцям дозволили виплачувати пенсійні відрахування з 16 років через мобільний застосунок «Дія». Відповідний законопроєкт №7649 парламент ухвалив 4 листопада.

Про це повідомляють на сайті Верховної Ради.

Українці з 16 років зможуть добровільно сплачувати внески до Пенсійного фонду на майбутню пенсію. Відповідний договір можна буде укласти в електронній формі через «Дію», а також на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Кожен українець матиме право самостійно визначити розмір внеску і навіть збільшити його, змінити періодичність та строки їх сплати. Також можна буде зробити персоналізований благодійний внесок іншому пенсіонеру: батькам або іншим родичам.що 70% такого внеску спрямовується для виплати цьому пенсіонеру у обраний спосіб, а знеособлені благодійні внески та 30% персоналізованих благодійних внесків стають коштами пенсійного фонду.

Відео дня

«70% такого внеску спрямовується для виплати цьому пенсіонеру у обраний спосіб, а знеособлені благодійні внески та 30% персоналізованих благодійних внесків стають коштами пенсійного фонду», — йдеться у пояснювальній записці.

Зазначимо, що в Україні зареєстровані 10,7 млн пенсіонерів. Середній розмір пенсії в Україні дорівнює 4 539,36 грн, у працюючих пенсіонерів – 4 759,20 грн.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2022 рік, дохідна і видаткова частини якого визначені у розмірі 594,4 млрд грн.

Також ми повідомляли, у кого з пенсіонерів із 1 жовтня зростуть виплати та на скільки.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • Erika Vartsaba

    Вже наші батьки страховку платили  до16 щоб ми мали майбутьне наша влада все проспала !
  • Svitlana Zvanitays

    Ага,а депутати як ніхрина не робили,так і дальше буде....куди ми котимось??? Діти ще зі школи мають собі на пенсію збирати,а наша "еліта" буде мати ЗАРПЛАТИ,премії і т.д.
  • Павло Биков

    А потім скажуть що грошей нема.дадуть 2200 пенсії і живи як хочеш
  • Nadiia Vovk

    А де поділися  ті відкладення,ті страхівки, що платила ціле життя.?ХТО СКАЖЕ???А ТЕПЕР ЗНОВУ ...ХОЧЕТЕ НАМАХАТИ ЛЮДЕЙ???НІЧОГО ВПМ НЕ ВИЙДЕ...НЕАЖЕ НЕМАЕ НІ ОДНІЕІ  ЛЮДИНИ,ЩОБ НЕ ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА ТУ БРЕХНЮЮЮЮЮ.

keyboard_arrow_up