Заощадження на старість. Українцям готують пенсійну новацію із січня

Заощадження на старість. Українцям готують пенсійну новацію із січня

У разі прийняття законопроєкту, українці матимуть можливість формувати добровільні особисті пенсійні накопичення.

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про казначейський пенсійний план. Добровільна накопичувальна системи дозволить здійснювати громадянам додаткові індивідуальні пенсійні накопичення на старість через Казначейство.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проєкт закону №7722.

— Прийняття законопроєкту має на меті надати громадянам України вже з 1 січня 2023 року можливість формувати добровільні особисті пенсійні накопичення, за рахунок яких вони у майбутньому одержать додаткове, до їх пенсій із солідарної системи, джерело пенсійних виплат, що певною мірою покращить їх забезпечення у старості, — йдеться в пояснювальній записці до проєкту.

Відео дня

Планується, що облік учасників казначейського пенсійного плану буде здійснювати Мінцифри. Управління активами буде здійснювати Казначейство.

Учасником плану може бути виключно фізична особа, яка станом на дату укладення договору не досягла віку 65 років. Розмір накопичувального внеску визначається платником накопичувального внеску та є необмеженим. Накопичувальний внесок вноситься на індивідуальний казначейський пенсійний рахунок.

— Запровадження казначейського пенсійного плану поступово приводитиме до підвищення рівня соціального захисту людей пенсійного віку, залучення потужного внутрішнього довгострокового інвестиційного ресурсу, що сприятиме збільшенню інвестицій в національну економіку, — йдеться в пояснювальній записці до проекту.

Раніше у Мінсоцполітики визнали, що пенсійної реформи в Україні цього року не буде через війну.

Ось як коментують ініціативу читачі на сайті 20 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як деякі тернополяни накопичують пенсію уже з 20-ти років.

Довідка

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Марія Бойко

    Поверніть мені податки, які я сплачувала 38 років, мені не буде потрібна ваша пенсія
  • Анна Кулиняк

    спочатку нехай повернуть наші заощадження та страховки  дітей до повноліття  а там суми       великі  ми ще не всі повмирали  а тоді нехай  пропонують
  • Ярік Мазуренок

    Уявну хіба шо ті тварі би пенсії позбирали але знають шо їм тоді хана буде
  • Марія Павло

    Мы вже клали гроші в банк. Через певний час - банк збанкрутував - і гроші пішли в повітря.. Так само буде і тут. У нас все одноразове.

keyboard_arrow_up