Уряд розробив програму підтримки людей та бізнесу в разі жорсткого карантину: що пропонують?

Уряд розробив програму підтримки людей та бізнесу в разі жорсткого карантину: що пропонують?
  • Денис Шмигаль розповів, які програми розробив уряд для підтримки людей та бізнесу, якщо карантин в Україні буде посилений. 
  • Що передбачають програми

Що саме пропонується в програмах розроблених урядом:

  • Допомога ФОП та найманим працівникам, чия сфера діяльності може потрапити під закриття через карантин. Працівники та ФОП зможуть отримати матеріальну допомогу в розмірі 8 тис. грн. За  розрахунками програмою в разі посилення карантину зможуть скористатися понад мільйон українців, а загальний обсяг за цим напрямком становитиме 10 млрд грн.
     
  • Програма збереження робочих місць. У разі запровадження посилених заходів через загострення ситуації з пандемією, роботодавці зможуть отримати до 8 тис. грн одноразової матеріальної допомоги на кожного працівника, робочий час якого скорочено/буде скорочено внаслідок запровадження таких заходів.
     
  • Ініціативи щодо ЄСВ. Підприємства, що зупиняють роботу в разі запровадження жорсткого карантину, отримають компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників. Для близько 120 тис. юридичних осіб буде закладено майже 1,5 млрд грн. Крім того, від сплати податків і зборів, включно з ЄСВ, будуть звільнені майже 200 тис. фізичних осіб — підприємців 1-ї групи.

Всі ці програми будуть спрямовані до розгляду у Верховну Раду. Президент та Уряд очікують, що парламентарі підтримають напрацювання.

Читайте також: "Розробляється план Б": Шмигаль розповів про підготовку жорсткого карантину

Відео дня

Крім названих програм, які будуть запроваджені в разі посилення карантину, Уряд також сьогодні підтримав інші інструменти підтримки людей та бізнесу. Усі вони ефективно спрацювали з часу їх запровадження весною.

  • Продовження виплат на дітей ФОПам, які вимушені обмежити свою роботу через карантин. Тобто, коли в родині підприємця є діти віком до 10 років держава допомагатиме з їх забезпеченням. Буде виплачено приблизно 2 тис. грн на кожну дитину.

Всі заявки, які були подані у травні-серпні за цією програмою, будуть подовжені автоматично. Загальне фінансування для українських родин за цією програмою до кінця року складе фактично 1 млрд грн.

  • Також держава гарантуватиме до 80% тіла кредиту, який підприємець бере в банку. Уряд підтримав запуск ще однієї програми підтримки — це портфельні гарантії від держави по кредитах для малого та середнього бізнесу. Мова йде про додаткові 5 млрд грн, які будуть спрямовані на те, щоб здешевити позики для ще більшої кількості підприємств.

Це так само має сприяти більш доступному кредитуванню. Строк таких гарантій може бути від 1 до 10 років. Уряд виконує свою обіцянку щодо доступу до «дешевих грошей» для малого й середнього бізнесу в Україні.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • СТУГНА П

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up