Підприємців хочуть зобов’язати встановити платіжні термінали

Підприємців хочуть зобов’язати встановити платіжні термінали

Законопроект, за яким усі підприємці, в тому числі платники єдиного податку, будуть зобов'язані протягом 2018-2019 років встановити платіжні термінали на точках продажу, підготували в Уряді.

Про нові зміни йдеться у проекті постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження вимог до суб’єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)”.
Зокрема, ініціатор нововведення Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, пропонує зобов'язати всіх без винятку суб'єктів господарювання, які продають товари і послуги, в тому числі дистанційним методом, забезпечити можливість безготівкових розрахунків з використанням терміналів.

У документі зазначенні чіткі терміни виконання постанови, зокрема:

до 1 липня 2018 р. – суб’єкти господарювання – платники податку на загальній системі оподаткування, а також суб’єкти господарювання – платники єдиного податку четвертої групи.

Відео дня

До 1 січня 2019 р. – суб’єкти господарювання – платники єдиного податку другої і третьої груп з торговельною площею понад 20 кв. метрів, які здійснюють господарську діяльність у населених пунктах, що мають статус міста.

До 1 липня 2019 р. – суб’єкти господарювання – платники єдиного податку другої і третьої груп з торговельною площею до 20 кв. метрів, які здійснюють господарську діяльність у населених пунктах, що мають статус міста, та суб’єкти господарювання – платники єдиного податку другої і третьої груп, які здійснюють господарську діяльність у населених пунктах, що не мають статусу міста.

А до 1 січня 2020 р. – суб’єкти господарювання – платники єдиного податку першої групи.

При цьому контролювати установку платіжних терміналів буде Державна фіскальна служба. 

Наразі місцеві підприємці не в захваті від ініціатив урядовців. 

- Ми не такі сьогодні багаті, щоб розкидатися грошима наліво і направо, - обурюється місцевий підприємець Олег Яцентий. - Продажі з 2013 року впали критично, люди не мають грошей, немає кому продавати товар. Курс долара чомусь втримати урядовці не можуть, а от придумати щось так, аби було, то вони перші. 

У банку прокоментували, що ринок термінальних розрахунків активно розвивається та вартість послуг є стандартною. 

Сама ідея обов'язкового використання платіжних терміналів для всіх суб'єктів господарювання існує вже досить давно, розповідає керівник регіонального прес-офісу ПриватБанку у Тернопільський області Олександр Жильцов. Разом з цим активно розвивається ринок платіжних терміналів та невпинно збільшується кількість безготівкових платежів. Так, для прикладу, на Тернопільщині, у четвертому кварталі 2017 року, кількість платіжних терміналів збільшилась майже на 18%. Послуга еквайрингу (діяльність щодо технологічного, інформаційного обслуговування торговців та виконання розрахунків з ними за операції, які здійснені із застосуванням спеціальних платіжних засобів - прим. ред) дозволяє значно скоротити витрати на інкасацію чи здачу виручки торговою точкою, а також підвищує якість обслуговування клієнтів.

- Наразі у нашому банку діє стандартний тариф на користування POS-терміналом, - зауважує пан Жильцов. -  Підключення до послуги – безкоштовно, а абонентська плата становить 300 грн +2% від суми розрахунку. Разом з тим банк пропонує гнучку систему пільг, що дозволяє зменшити місячну абонплату. Так клієнт отримує знижку у 50 грн за кожну активну послугу, що діє у терміналі (програма лояльності, сервіси кредитування тощо). Також місячний платіж може корегуватись залежно від обороту та кількості терміналів, що встановлені на торговій точці.

Новий законопроект є проривним у тому, що він не обмежує приймання безготівкових платежів лише класичними POS-терміналами, використання яких є економічно доцільним для середніх та великих торгових точок, продовжує Олександр Жильцов. Приймати безготівкові платежі буде можливо за допомогою сучасних та зручних міні-терміналів, які ПриватБанк запропонує ринку вже у лютому, обслуговування яких буде  доступним для підприємця, або ж за допомогою сучасних QR-платежів, використання яких для підприємця взагалі не потребує додаткових коштів.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    ну нехай би держава спочатку їх забезпечила тими терміналами на пільговій основі. а то знову комусь гроші спишуть, хто ближче до влади.
  • Демьян

    а чого той керівник баньки не до кінця викладає умови??? Адже мовою оригіналу це звучить як "Комісія 2% за всіма картками + 300 грн абонентська плата".Себто з усієї суми проведених оплат банк ще забере собі 2% ,незалежно від того скільки ФОП отримує там прибутку,що як мінімум призведе до подорожчання продукції та послуг (
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up