На місце, де військова техніка у Старому парку, звозять будматеріали

На місце, де військова техніка у Старому парку, звозять будматеріали

У Старий парк почали звозити будівельні матеріали. Тернополяни припускають, що тут готують масштабні будівельні роботи. Місцеві чиновники розводять руками і не коментують ситуації.

- Коли я сьогодні вранці проходила повз військову техніку, що у Старому парку, то побачила гори каміння та піску, - розповідає Руслана Трач. 

Жінка пригадує, що минулого разу була у парку на початку цього тижня, у понеділок 3 липня. Будівельних матеріалів на тому місці ще не було. 

- Мало того, військова техніка кудись зникає, ще й наші місцеві “ділки” готують якісь великі роботи по будівництву, - додає вона. - Було б добре, якби ці будматеріали використали на  заміну покриття пішохідних доріжок, але підозрюю, що це не так.

Відео дня

Тернополянка має рацію, пішохідне покриття в “Пару Слави” справді застаріло. В ЖКГ міськради кажуть, що проводять оновлення деяких доріжок у парку - перекладають їх новою бруківкою. Проте, запевняють, що не “вкурсі” чому біля військової техніки розмістили будівельний вагончик та важка техніка звозить будматеріали.

- Нам в Старому парку мерія доручила облаштувати дитячий майданчик і майданчик для силових вправ, - коментує заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Микола Лесів. - Щодо будматеріалів, які звозять до військової техніки, то це не до нас, а до об’єднання парків міста.

Однак директор комунального підприємства “Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя” Олег Протасевич каже, що ця земля не їхня.

- Під військовою технікою, що у Старому парку територія не належить об’єднанню парків культури і відпочинку міста, -  коментує Олег Протасевич. - Цей шмат землі в нас вже давно забрали.

Як ми вже раніш писали, майданчик, на якому розміщені зразки військової техніки, належить до земель загального користування. Тобто офіційно це не парк. У міськраді мовчать про те, що дозволили скласти проект землеустрою на цю ділянку. З'ясувати це було важко. Адже на сайті міськради рішення про це немає. Також немає цієї інформації в архівах проектів рішень.

Нам допоміг власний архів редакції, де зберігаємо сумнівні рішення міськради. У рішенні №6/7/56 від 2011 р. йдеться:  "Дати дозвіл комунальному підприємству фірмі "Тернопільбудінвестзамовник" на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,30 га під будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудинковими приміщеннями громадського призначення за адресою вул. Шухевича. Саме на цій вулиці біля Старого парку розташована ділянка з військовою технікою. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Piter Savka

    Люди які віддихають в парку тоже хочуть десь пивка випити, або шашличка зїсти. От і потурбувалать про це міська рада
  • SIR belomor

    У нас йде війна! Куди ще може зникати військова техніка? А якщо серйозно, то я проти таких монументів з гарматами, танками. Можна і по скромніше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up