Куди зникає військова техніка зі Старого парку

Куди зникає військова техніка зі Старого парку

Зі Старого парку міста зник БТР–60П. Читачі припускають, що військову техніку продають, а земельна ділянка, що у парку, - припала комусь до ока.

У редакцію “20 хвилин” звернулися читачі, мовляв у “Парку Слави” міська влада почала продавати військову техніку. 

Місце, де був розташований зниклий БТР прикрили будівельною будкою, - розповідає пані Марія. - Мабуть, від людських очей ховають пусте місце в парку. 

Відео дня

Тернополянка також припускає, що комусь і земельна ділянка, що під військовою технікою припала до ока. 

Пані Марія в деякі мірі права, тому що, як ми вже раніше писали, ділянка, на якій стоїть військова техніка, офіційно - не парк. На шматок площею 30 сотих уже давно є земельно-будівельні рішення. 

Щодо військової техніки, то міськрада рішенням сесії №7/11/9 від 19 серпня 2016 року, передала Тернопільському державному науково-технічному підприємству «Промінь» в безоплатне користування бронетранспортер БТР-60П в якості муляжа для проведення конструкторсько-випробувальних робіт. 

Цікаво, що вартість зазначеного бронетранспортету міськрада визначила усього - 17235 грн.

Те, що військовий автомобль знаходиться на території заводу “Промінь”, підтвердив редакції “20 хвилин” директор ТНТВП «Промінь» Тарас Білан.

- Так міська рада передала заводу “Промінь” БТР-60П, - коментує Тарас Білан. - Станом на сьогодні військова машина знаходиться на території заводу. Ми не можемо коментувати, які саме дослідження ми проводимо. Нам його передали офіційно, одразу ж після відповідного рішення сесії міськради. Депутати нам його передали на один рік, однак ми будемо пролонговувати це рішення. Тому що усі відповідні дослідження, випробовуваня ми ще не провели.

Разом з тим, пан Білан зазначив, що фахівці на заводі проводять відновлення військової техніки.

- Відновлення БТР-60П проводимо виключно силами заводу та волонтерів, - наголошує Тарас Білан. - Після відновлення, військова теніка буде передана  в розпорядження міській владі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Ігорко Ігорко

    буде в когось вдома в гаражі стояти 100%
  • Андрій Гурневич

    Які нафіг дослідження на 60-ці ?!
  • Діонісій

    на металобрухт його здати і то більше дадуть ніж призначили його ціну.

    вродило reply Діонісій

    Не треба здавати на металобрухт,нехай стоїть собі.

    Анонім reply Діонісій

    Ну тільки щоб щось ляпнути . Потрібно розуміти ,що це виріб ,котрий ще може послужити конструкторам . Попробуй проведи випробовування в в діючій військовій частині де треба заповняти купу паперів , виділити гроші на пальне , і ще плюс до того всього нічого не пошкодити в тій техніці ,і це ще треба їхати хер знати куда на декілька днів  , а тут на місці стоїть БТР і можна спокійно проектувати . На металолом здати багато розуму не потрібно

    Діонісій reply Анонім

    а де були Ваші проектанти і конструктори, коли відправляли в АТО шкільні автобуси обклеєні бляхою, які були , як труни на колесах і не рятували вони від куль, але при обстрілі хрен з нього вилізеш.  



    стоїть собі техніка в парку, нехай стоїть, діти бавляться.

    Анонім reply Діонісій

    А це питання не мені треба ставити ,а тим хто зараз при владі . Це вони не поставили підприємства на військові рейки, і не ввели трудову повинність . Толку від тої техніки в  парку .Нехай цей виріб послуже на благо науки .Ось тільки я не розумію нах.... відновлювати щоб потім передати міській владі .

    Vlad Vladuk reply Анонім

    Які б*я випробування? То брухт вже давно. розробка 60-х.... а вони щось розробляють для нього.. ну розумію ще для БТР-80... хай буде.... а ще краще БТР-3 або БТР-4, но не 60!!!

    Анонім reply Vlad Vladuk

    Для дослідження радіоапаратури і такого вистачає з головою . Розробки роблять не для цього БТР ,його просто використоють ,як макет і не більше . Ви в цій сфері не варитесь ,то Вам цього не зрозуміти .

    вродило reply Анонім

    Бізнесмени хрЕнові,верніть техніку на місце,що ви все на зло людям робите.Декілька поколінь дітей міста виросло,дітям було і є цікаво дивитись на справжню військову техніку,а це сприяє військово-патріотичному вихованню більше,як ваш макет,який може бути  і з Вашої дупи(вистачить з головою)

    Пустило reply Анонім

    Али вже єсьте фільософи-фантасти(конструктори,випробування...суперсекретну новітню зброю тутка хочут зробитиз тогоБТРу).Найліпше би поставити го на місце,най сє діти бавлят,стільки радості для дітисок було і забрали дорослі вуйки бо всьо їм мало грошей
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up