В ОДА пояснили як зараз призначають субсидії

В ОДА пояснили як зараз призначають субсидії
  • Братимуть до уваги доходи за два останні квартали.
  • На одну людину більше не буде дві субсидії 
  • Субсидію не призначать, якщо заборгованість за оплату послуг є більш, ніж за два місяці і яка перевищує 340 гривень

Субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначатимуть, виходячи з  доходу осіб за два квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія. Розрахунок субсидії на опалювальний сезон у жовтні здійснюють на підставі доходів за перший-другий квартали поточного року.

- Доходи громадян для призначення будуть брати до уваги по-новому, - зазначив  директор департаменту соціального захисту облдержадміністрації Вадим Боярський. - Якщо раніше брали до уваги доходи за попередні 4 квартали, які передують місяцю звернення, то тепер, якщо перепризначення відбуватиметься 1 травня, то будуть брати до уваги два останні квартали попереднього року (3-й і 4-й)
Якщо ж перерахунок припадатиме на опалювальний період, то будуть брати до уваги перших два квартали 2017 року (1-й і 2-й). І так відповідно в 2018 році з 1 травня братимуть до уваги 3-й та 4-й квартал 2017 року.

Субсидія призначатимуть і тим, хто має заборгованість

Відео дня

- В попередній постанові було зазначено, що субсидія не призначалася на наступний період, коли була заборгованість за оплату житлово-комунальних послуг, - продовжує Вадим Боярський. - В останніх правках, які ще не опубліковані, але які вступлять в силу найближчим часом, зазначено: субсидія не призначтиметься, якщо заборгованість за оплату послуг є більш, ніж за два місяці і яка перевищує 20 неоподаткованих мінімумів для громадян, а це 340 гривень. Рішення зумовлене тим, що багато громадян не згідні з тими сумами рахунків, які виставляють їм житлово-комунальні підприємства. На це може бути багато причин, зокрема невірні покази лічильника. В таких випадках, якщо  заявник подає заяву до суду і не згідний з боргом, то до остаточного рішення суду йому буде призначена субсидія. 

На одну людину більше не буде дві субсидії 

Субсидія не буде призначатися одночасно за місцем реєстрації та місцем проживання. Раніше цього не було прописано в постанові, і через це виникали зловживання. Наприклад, раніше якщо людина зареєстрована в одному місці, але тимчасово переїхала і орендує квартиру, то вона отримувала субсидію і за місцем проживанням і відповідно на підставі договору оренди. Буде створюватися єдина база та будуть виявлятися "двійники", щоб на одну людину більше не було дві субсидії в двох місцях, пояснив пан Боярський.

Подати заяву на монетизацію продовжили до 1 листопада 

Термін подачі заяв на монетизацію субсидій продовжили до 1 листопада 2017 року. Стосуватиметься це насамперед тих, хто не встиг до 1 вересня з поважних причин. Уряд відреагував на запити тих субсидіантів, які не встигли до 1 вересня подати в управління соціального захисту населення на отримання «живих» коштів за зекономлену субсидію. Всі ті, хто в минулий опалювальний період економив газ та електроенергію, яку використовують для опалення будинку, можуть до 1 листопада 2017 року скористатися можливістю отримати від Уряду премію за свою енергоефективність, зазначили в управління соцзахисту.

Нагадаємо, монетизації за результатами попереднього опалювального сезону підлягає економія електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт та природного газу – 100 кубометрів за умови що ці ресурси використовуються для опалення. Максимальна сума коштів, які може отримати громадянин  – 135 гривень  за зекономлену електроенергію та близько 700 гривень за зекономлений обсяг газу.

Тернополяни, які зекономили ресурси, мають до 1 листопада поточного року звернутися до органів соціального захисту із відповідною заявою та вказати реквізити банківського рахунку або поштового відділення, куди можна перерахувати кошти. Виплата коштів відбуватиметься у вересні-листопаді цього року.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • бурундук

    шоб в тому всьому розібратись тре ше додатково на курси піти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up