Треба не тільки праску, а й холодильник. Що взяти в гуртожиток та скільки це коштує?

Треба не тільки праску, а й холодильник. Що взяти в гуртожиток та скільки це коштує?
  • Гуртожиток для студента – найвигідніший варіант і у фінансовому, і в адаптивному плані.
  • А щоб жити було комфортно, треба знати, що треба мати.
  • Всіх речей з дому не заберете, але без деяких не обійтися.

«20 хвилин» склали список речей для першокурсника.

«Брав навіть крупи та туалетний папір»

Студент Юрій живе в гуртожитку вже п'ятий рік та розповідає, що при заселенні на першому курсі взяв дуже багато непотрібних речей, які можна було придбати вже в Тернополі.

– Хвилювався, що щось можу забути, тому навіть брав багато зайвого. Всього у мене було дві величезні сумки, куди  помістив одяг, їжу, посуд, особисті речі, подушку тощо. А ще чомусь взяв з собою туалетний папір та кілька пакетів з крупами, – каже студент.

Відео дня

Підселили Юрія до трьох студентів – другого, третього та четвертого курсу. В кімнаті були всі зручності в плані меблів та побутової техніки, тому докуповувати майже нічого не довелося.

– З витрат можу зазначити хіба шпалери та клей, які ми купили, щоб надати кімнаті охайнішого вигляду. А ще засоби від тарганів, – продовжує хлопець. –  Так, готуйтеся, що вони в гуртожитку будуть. Вивести їх нелегко, але зменшити популяцію можна.

Які речі необхідно взяти в гуртожиток?

Посуд

Якщо ви будете підселятися до старшокурсників, у кімнаті буде вдосталь посуду. Та все ж потрібно мати свій.

Візьміть найнеобхідніший: кружка, столові прибори, дві миски – глибоку та плоску.

Щодо сковорідок, каструль, ножів, вони лише обтяжать ваш багаж. Якщо ви попередньо знаєте, з ким будете жити, то ліпше домовитися та поцікавитися про посуд, який вже є в кімнаті. Тоді везти зайвий не доведеться.

Якщо про те, з ким будете жити, ви не знаєте, сковорідки та каструлі залиште вдома. Часто першокурсників підселяють до старших студентів і в них такий посуд точно є. Тим паче, однієї каструлі, сковорідки, дощечки цілком вистачає.

Постіль та особисті речі

Часто студентам в гуртожитках видають постільну білизну. Не завжди вона найвищої якості. Тому на власний розсуд ви можете привезти свою. А ще візьміть з собою покривало, хутряний плед та кілька рушників і подушку.

Щодо особистих речей, обов’язково візьміть капці, а ліпше дві пари: гумові та звичайні. В звичайних капцях дуже зручно і тепло пересуватися по кімнаті, а в гумових ви будете приймати душ.

Ще візьміть кілька комплектів повсякденного одягу та взуття, залежно від сезону.

Засоби гігієни

Зубна щітка, паста, бритви, шампунь тощо. Подібні речі обов’язково повинні бути. Та не спішіть їх класти в сумку.

Поцікавтеся, чи є біля вашого гуртожитку магазин, де ці товари можна придбати. Якщо так, то купувати їх в своєму місті, аби зробити сумку важчою, недоцільно.

Також візьміть мінімальний набір медикаментів: цитрамон, жарознижувальні препарати, бинти, активоване вугілля, лейкопластир.

Мікрохвильовку чи холодильник можна або придбати в старшокурсників, які вже виселяються, або взяти в оренду. А ось праску ви можна взяти з дому.

Такі речі як туалетний папір, губки для миття посуду, ганчірки, можна придбати в магазинах після заселення в гуртожиток.

Отже, загальна вартість речей, необхідних для заселення в гуртожиток становить від 1230 гривень. 

До того ж врахуйте, що проживання в гуртожитку хоч і дешевше, аніж на квартирі, але не безкоштовне. А скільки вартує жити в гуртожитках тернопільських ВНЗ та училищ, читайте в матеріалах:

Скільки коштує навчання в тернопільських коледжах, які спеціальності та чи є гуртожитки (ЦІНИ)

Вища освіта у Тернополі: скільки коштує рік навчання в різних університетах, які спеціальності

А які ще речі ви радите взяти в гуртожиток? Діліться думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up