Від сотні до десятків тисяч доларів: скільки вартує земля у різних районах Тернопільщини (ГРАФІКА)

Від сотні до десятків тисяч доларів: скільки вартує земля у різних районах Тернопільщини (ГРАФІКА)
  • 1 липня 2021 року в Україні запрацював ринок землі, і тепер українці вільно можуть продавати та купувати землю сільськогосподарського призначення.
  • Чимало і тернополян продають не тільки с/г землі, але й приватні ділянки.
  • Яка ж ціна на них у колишніх районах області і де земля найдорожча? Порівнюємо ціни. Дивіться мапу.

Аби дати відповіді на вище поставлені питання, ми проаналізували всі оголошення про продаж земельних ділянок у Тернопільській області на сайті DOM.RIA та вирахували середню вартість у кожному з районів за одну сотку землі.

Де продають найбільше

На сайті DOM.RIA, станом на 24 січня, є понад 1000 оголошень про продаж земельної ділянки для різних призначень. Переважно це приватні ділянки в населених пунктах, на яких можна збудувати будинок, дачу тощо.  Їхня площа різниться від кількох соток до кількох гектарів.

Найбільше оголошень про продаж земельних ділянок у Тернополі та колишньому Тернопільському районі – 752. У третині з них пропонують земельну ділянку в Тернополі та його околицях, решта пропозицій – у селах.

Відео дня

У решті районів кількість оголошень коливається від двох до півсотні. А в колишніх Шумському та  Підгаєцькому районах оголошень на даному сайті не зареєстровано взагалі.

Де земля дорожча

У ТОП-3  з найнижчою ціною за сотку землі опинилися колишні Бучацький (394 долари за сотку), Козівський (340 доларів) та Теребовлянський (295 доларів) райони.

У п’яти колишніх районах вартість сотки землі в середньому менша 500 доларів, ще у п’яти – вартує від 500 до 1000 доларів в середньому, ще у п’яти – від 1000 до 2 500 доларів.

На порядок дорожче продають землю у Тернополі – в середньому за 5 734 долари. На другому місці колишній Бережанський район – 2 127 доларів, на третьому – колишній Тернопільський район – за 1 676 доларів в середньому тут продають сотку землі.

За що просять найбільше

Найдорожчі ділянки, що продають, розташовані у Тернополі. Їх вартість перевищує 19 000 доларів за одну сотку. На таку ціну вплинуло розташування, адже самі ділянки знаходяться в центрі міста, або недалеко від нього.

Новий світ – вартість за сотку 22 111 доларів

Земельна ділянка, площею 9 соток, розташована на Новому світі. На ній є будинок. Автор оголошення вказав, що поблизу розташований Став та парк.

Вулиця Стрімка – вартість за сотку 22 000 доларів

Земельна ділянка, площею 7,5 соток, розташована на вулиці Стрімка, що неподалік Автовокзалу. На ділянці розташований будинок під знос. В оголошенні автор не надав фото самої ділянки, тільки її план.

Провулок Дівочий – вартість за сотку 21 143 доларів

Ділянка з двома заїздами, площею 3 сотки, під житлове будівництво. У наявності є всі комунікації.

Вулиця Ярослава Стецька – вартість за сотку 19 865 доларів

Продаж будинку з земельною ділянкою 7,4 сотки. Місце в центрі Тернополя, в районі 1-ої міської лікарні. На території є всі комунікації: міська каналізація, електропостачання, водопостачання, інтернет. Цільове призначення: для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Вулиця Стрімка – вартість за сотку 19 500 доларів

Площа земельної ділянки під забудову становить 10.25 соток. Загальна її вартість 195 000 доларів.

Як ми переконалися, ціни на землі в області коливаються перш за все від призначення та розташування земельної ділянки. Чим ближчою вона буде до міста, тим вартуватиме дорожче, а ціни за сотку коливатимуться від кількох до десятків тисяч доларів.

 

Читайте також:
А де жити, якщо продамо чорнозем? Чи готові жителі області продавати землю з 1 липня? Думки експертів

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up