Встановлення магніту на лічильник, або самовільне зняття пломби - карається штрафом

Встановлення магніту на лічильник, або самовільне зняття пломби - карається штрафом

Протягом останніх років працівники КП “Тернопільводоканал” неодноразово фіксували втручання в роботу лічильника шляхом встановлення магніту. Для захисту лічильника від несанкціонованого втручання в його роботу, шляхом впливу на нього магнітним полем, працівниками підприємства встановлюється індикатори магнітного поля.

 

 

На сьогодні вже встановлено на 2500 лічильника антимагнітні пломби, і дана робота продовжуватиметься й надалі. Встановлення таких пломб не означає, що КП “Тернопільводоканал” підозрює усіх своїх споживачів у незаконних діях, це робиться для того, аби не було спокуси з боку абонентів втручатись в роботу лічильнків та бути впевненими в повноті обліку спожитих послуг.

Згідно з експертним висновком Державного підприємства Українського науково-дослідного інститут медицини транспорту (ДП УКРНДІ МТ) від 09.08.2016 року,індикатори “Магне Т” відповідають санітарному законодавству України, і є безпечними для здоров’я.

Знімати засоби обліку, здійснювати будь-які заміни їх частин, аби зміни положення на водомірному вузлі, де їх встановлено, знімати пломби, накладені органами Держспоживстандарту або виробником, має право лише виробник або споживач за дозволу виробника.

Відео дня

У разі самовільних дій споживач сплачує витрату води згідно з пунктами 3.3, 3.4 цих Правил, а саме : “У разі безоблікового водокориставання виробник виконує розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2.0 м/сек та дією її повним перерізом протягом 24 год за добу. Рорахунковий пероід при безобліковому водокористуванні встанволюється з дня початку користування. Якщо термін початку безоблікоого водокористування виятивити неможливо, розрахуноковий період становить 1 місяць”.

Таким чином, за встановлення магніту на лічильник, або самовільне зняття антимагнітної пломби, абонент, що проживає в багатоквартирному будинку, може сплатити 10 тис грн, абонент, що проживає в приватному секторі, – 9, 5 тис грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    А для чого красти . Скільки спожив стільки і заплатив . Треба бути чесними  ,якщо поставили вам лічильники , то відповідно і платити треба за їхніми показами ,а якщо ви думаєте ,що лічильники не є вигідни ,то нахрена було їх ставити . Навіть і без цих антимагнітних пломб вирахують ту квартиру де   крадуть воду оскільки є ще внутрішньобудинковий лічильник ,а там вже не є важко визначити . Ще дойде до того ,що на кожен стояк поставлять лічильник ось тоді вже точно ніхто не сп.....ть кубатуру .
  • Piter Savka

    все одно знайдуть як обійти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up