"Вставляють кілок в спину": місцеві підприємці готові до масових протестів

"Вставляють кілок в спину": місцеві підприємці готові до масових протестів

Журналісти «20 хвилин» поцікавилися у місцевих підприємців, як зараз працюють їхні заклади та що змінилося за час карантину. Як збираються виживати та чи вдасться зберегти робочі місця?

Багато підприємців солідарні в думці, що закриття закладів призведе до того, що багато з них взагалі не відкриються знову. Нагадаємо, мирна акція протесту підприємців відбулася 6 вересня. До неї долучилися багато тернополян, які можуть втратити роботу через посилення карантину, або яким не буде, на кого лишити дітей, якщо навчальні заклади знову зачинять.

- Я проти того, щоб знову посилювали карантин, - каже тернополянка Ольга. – У мене цього року одна дитина пішла в перший клас, а інша ще ходить до садочку. Чоловік на роботі, я маю ходити на роботу. Що робити батькам? Якщо закриють садочки та школи – буде катастрофа. Я розумію, що карантин, і мені самій страшно, але ми сиділи три місяці на карантині, чому держава нічого не зробила, щоб повернути нас до нормального життя?

Багато працівників місцевих закладів прийшли на мітинг з плакатами, прапорами та каструлями. Кожен міг висловити свою думку. Підприємці передали своє звернення до голови ОДА. Також вони колоною рушили до міського відділу поліції, аби правоохоронці не складали протоколи за порушення. Однак останніх це не стримало. Постанови виписують.

Відео дня

Ми вкотре запитали підприємців, як вони підприємці оцінюють дану ситуацію та що будуть робити.

Запитання, які ми адресували підприємцям:

1. Як зараз працюють їх заклади, що змінилося, відколи Тернопіль потрапив до «червоної» зони?

2. Чи стали відвідувачі рідше приходити, або взагалі відмовилися від послуг на цей період?

3. Чи збираються закривати заклади, якщо триватиме “червона зона”?

«Люди хочуть працювати, вони не бояться»

Володимир Харкавий

Гастропаб Natura

1. Як було до "червоної зони", так ми працюємо і зараз. Поліція постійно ходить і перевіряє дотримання карантинних вимог у закладах: розсадка гостей, наявність дезінфекторів, тощо. До нас, відколи місто потрапило до «червоної зони", ще не заходили з перевіркою, але знаю, що до інших завітали.

2. Люди хочуть працювати, вони не бояться. Потік гостей не зменшився, адже ввечері всі хочуть відпочити.

3. Заклади закривати не будуть. Щоправда, у менших містах важче відстояти інтереси представників малого бізнесу, адже, як правило, у великих містах підприємці більш наближені до центральної влади.

 

«Підприємцям вставляють кілок в спину»

Назар Андрушко

Кав'ярня «Скаварідка»

1. Працюємо з дотриманням усіх санітарних норм: дистанція, дезінфекція, тощо. Переживаємо за себе і за наших гостей більше ніж в лікарні.

2.  Потік людей зменшився в рази. Наприклад, раніше зранку часто заходили, коли йшли на роботу чи відвели дитину в садок чи школу. А зараз кав'ярня пуста.

3. Ситуація дуже складна, бо видатків багато, а прибутків немає. Якщо закриють малий бізнес знову на карантин, то багато вже не вийде з нього. А це зменшення кількості податків, які сплачують підприємці в міський бюджет. Зараз, виписуючи по 30 тисяч штрафів, підприємцям вставляють ще один кілок в спину.

«Якщо закриватимуть заклади, підприємці вийдуть на протести»

Андрій Салагорник

Приватний стоматолог

1. Змін у роботі не маємо. Як проводили раніше прийом з дотриманням карантинних обмежень, так і проводимо зараз. Навіть коли була "зелена зона" ми приймали клієнтів тільки за попереднім записом, аби вони між собою не перетиналися між собою в клініці.

2. В нас усе стабільно. Не можу сказати чи більше або менше, але ми маємо стабільну кількість пацієнтів щоденно.

3. Якщо почнуть закривати заклади, я впевнений, що підприємці вийдуть на протести. Багато рішень з боку влади не піддаються ніякій логіці.

«Кількість гостей за час карантину різко зменшилася»

Роман Бартіш

Ресторан  Meduza Sushi

1. Відколи Тернопіль потрапив у «червону» зону, ми працюємо лише на доставку.

2. Кількість гостей зменшилася за період карантину дуже різко. І як тільки ситуація почала стабілізуватися, і з оголошенням «червоної» зони, думаю, що знову почнеться спад гостей і замовлень.

3. Надіюся, що до закриття місцевого підприємництва не дійде. В такому випадку малий та середній бізнес не зможе відкритися заново.

Нагадаємо, у неділю, шостого вересня під стінами ОДА та поліції підприємці протестували проти "червоної зони".

А як вважаєте ви, чи варто закривати заклади на карантин у зв'язку з потраплянням Тернополя до «червоної» зони? Діліться своїми думками в коментарях.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Хтось

    Перестаньте, пане Романе, тикати Вікторії, правильно вона пише, через цей передвиборчий піар нашого мера страждають всі, хоч люди могли  трохи головами подумати і самі. Але мер - це влада, його рішення мають бути на користь всім, а не тільки йому. І коли навіть люди вже замучились з тим карантином, він не мав права наражати їх на ще більшу небезпеку. Він не наводить порядок в місті, а провокує хаос.
  • Вікуся

    Кілок в спину підприємцям вставив Надал, який забезпечив "червону зону", він гадає що відмінять місцеві вибори і він далі буде мером Тернополя ...

    Roman Sagan reply Вікуся

    Він таки буде. А ти, Вікусю, і далі будеш свято вірити своїм голобородькам і їх лакеям?

    Віка Стадницька reply Вікуся

    "космос" брєд
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up