Як голодні поліцейські хабар хлібом брали

Як голодні поліцейські хабар хлібом брали

Тернопільський водій зафіксував на відео та фото, як колишні “ДАІшніки”, а тепер “Нова патрульна поліція” повернулися до звичного ремесла збору поборів на дорогах.

У ГУНП в Тернопільській області 19 червня повідомили, що мешканці краю у соцмережах оприлюднили інформацію про те, що двоє поліцейських Зборівського відділення поліції займалися поборами на дорозі.

- За цим фактом розпочалося службове розслідування, - зазначив начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол. - Відповідно до результатів перевірки, вирішуватиметься питання про подальше перебування поліцейських на займаних посадах. 

Дана справа викликала широке обговорення у соцмережах. Тернополяни впізнали на фотографіях екс-ДАІшніків, які з них вимагали хабарі ще у 2012 році. Журналісту “20 хвилин” вдалося поспілкуватися з героєм резонансної справи та дізнатися, як все відбувалося,  з перших уст.
 
Теща відчула

Відео дня

- Минулої середи, 14 червня, з самого ранку, коли я збирався на роботу, мені моя теща наголосила: “Вася, будь дуже пильний, тому що люди кажуть, що вже є на дорозі заробітчани в пагонах”, - розповідає жартома місцевий водій Василь. - Я посміхнувся до тещі і відповів - мамо, дякую, буду пильний, та й пішов на роботу.

Тернополянин каже, що якраз закінчив маршрут і виїжджав зі Зборова в бік Тернополя. Проїхавши декілька десятків метрів від повороту на Львівській дорозі в кущах побачив поліцейський патруль. 

- Правоохоронці якраз поперед мене зупиняють експедитора, який розвозить хліб у магазини, це був червоний автомобіль, в народі кажуть “пиріжок”, - продовжує тернополянин. - Після того, як вони зупинили це авто, водій підійшов до правоохоронців - зав'язалася розмова. Після чого водій «пиріжка» розвертається і біжить назад до пікапа. Я проїжджаю повз них і в бокове люстерко заднього вигляду бачу, що водій бере дві буханки хліба і біжить до поліцейських. 

Пан Василь одразу ж пригальмував і під’їхав до патрульних. Виходячи з власного авто, почав знімати своїм телефоном. І зафіксував той момент, як поліцейські у водія брали хліб. 

 

Патрульні почали викидати хліб

На місці події було два поліцейських, зазначає співрозмовник. Один, який худіший - зупиняв авто, повний - брав хліб.

- Я підбігаю до поліцейських і кричу: - «Стій!» - продовжує трнополянин. - Патрульний, який брав хліб, одразу ж розгубився і почав з тим хлібом бігти у патрульну машину. Я починаю знову кричати: - «Стій! Я все знімаю на відео!». Інший поліцейський, той, який худіший, починає кричати до свого колеги, щоб той викинув хліб. 

Поліцейський одразу ж викидає хліб у траву, і починає знову десь тікати і по дорозі вигукувати, що то не його. Пан Василь, в свою чергу, почав викрикувати, що він все зазняв на відео і на ньому все чітко видно - хто, що і в кого брав. Після чого поліцейський, який брав хліб, почав виправдовуватися, що йому його просто дали.

- Ну що, вже тепер хабарі берете хлібом?! - голосно зазначив тернополянин. - Я давно працюю водієм і часто доводилося бачити, як ДАІшніки брали хабарі рибою, ковбасою, але щоб хлібом - вперше. У вас совісті вже зовсім немає, що ви у людей навіть хліб берете.


“Зупинили авто аби придбати додому хліба”

Поліцейський почав щось до тернополянина “огризатися”, після чого худий правоохоронець підійшов і взяв хліб із землі та поставив його у патрульну машину. Тернополянин каже, що поліцейські почали його переконувати, що знають цього чоловіка і зупинили його, аби купити дві буханки хліба додому. 

- Що я не можу зупинити машини і купити собі хліба?, - зазначив поліцейський тернополянину. - На що він йому відповів: - «По-перше - ви на службі і причини для зупинки авто аби купити хліба у вашій інструкції немає. По-друге - чого ви припарковані з порушеннями Правил дорожнього руху України і стоїте в кущах, без жилетів і на самому повороті без проблискових маячків?». 

Після чого тернополянин попросив у них їхнє посвідчення, оскільки хоче писати на них скаргу.

- Той що товстіший, дістає посвідчення і в нього там дві купюри по 500 грн, - продовжує він. - Я одразу ж припустив, що це могли б бути хабарі, і це їм сказав. Поліцейський знову розгубився і став виправдовуватися нібито йому ці гроші дала дружина на обід. Коли я попросив посвідчення іншого поліцейського, він мені відповів, що у них термінове завдання і вони не мають часу тут зі мною щось з'ясовувати.  
 
Нові поліцейські виявилися старими ДАІшніками

Тернополянин каже, що вони миттєво сіли в службове авто і зникли з місця події.

- Я не став їх наздоганяти, а просто поїхав у Зборівське відділення поліції, - каже пан Василь. - Коли я прибув у відділення, підійшов до чергового і заявив, що маю фото- і відеодокази, що патрульні беруть хабарі на дорозі. Після чого черговий привів начальника. 

Тернополянин розповів історію начальнику про те, як поліцейські брали хліб, ним кидалися і тікали. 

- Після моєї історії начальник почав мене переконувати, що нічого страшного не трапилося - “Це ж просто хліб”, - сказав він мені. Ми з ним говорили десь 20 хвилин, в процесі розмови з'ясувалося, що ці два поліцейські колишні ДАІшніки. Після чого я начальника попросив, щоб він провів, як мінімум, виховну роботу з цими правоохоронцями. Звичайно, якщо він сам з цього нічого не має, оскільки відомо, що риба гниє з голови. На що він мені відповів: - “Я не такий, я чесний! Я зацікавлений в тому, щоб такого більше не повторилося, мені соромно, що мої люди опускаються до такого. Я вживу усіх відповідних заходів, аби виправити ситуацію”. 

Того дня скарги тернополянин не став писати, оскільки вже втомився це робити. 
- На усі мої багаторічні скарги результату з боку правоохоронців жодного, - продовжує він. - Я не вірю, що ця ситуація буде мати якесь логічне завершення. Але все-таки невелика надія є, оскільки основна частина правоохоронної системи справді почала якісно змінюватися. Усі відповідні фото- та відеодокази я маю. Якщо правоохоронці справді захочуть вивчити це питання, я готовий це все надати.
 
Поліцейські, коли проходять переатестацію, продовжує водій-активіст реально повинні здавати різні фізичні нормативи. Оцей колишній ДАІшнік з прізвищем Гейко зі своєю вагою приблизно у 130 кг і ростом в 165см й третини того не пройде. Тобто полюбому він дав «на лапу», щоб знову добратися до дороги, яка його годує. Щодо напарника, то його прізвище Корнатий.
 
До слова, люди в мережі пишуть, що на цього екс-ДАІшніка Гейка вже давно писали скарги, що бере хабарі, але наслідків ніяких з боку правоохоронної системи - всім всеодно. 
 
Roman Samko Гейко - це перший корупціонер!!!! Писав на нього в прокуратуру в 2012-му! Мене неправомірно "жарив" та робив підстави водіям і писав неправомірні протоколи які суд оскаржував!!! ГАНЬБА!!!!
 
Владимир Чернуха Поки не втілять відповідальність за незаконне притягнення водіїв до адміністративної відповідальності, нічого не зміниться. ЄС неодноразово вимагає прийняти цей закон, але влада ігнорує.
 
Андрей Гайдучак Кстати, одна из причин остановки ТС новой дорожной полицией: инспектору необходима помощь водителя. Всех останавливаем без причины.
 

До слова, як повідомили у обласній поліції, її керівник Олександр Богомол вдячний небайдужим мешканцям краю за принципову позицію і за поміч у виявлені та боротьбі з недобросовісними працівниками поліції.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Taras Krytyuk

    Мусор він є самка мусорррррр.....
  • Андрій Пік

    Попадись ти з такими діями новим,молодим з патрульноі,кпз обезпечене.

    Рома Козирь reply Андрій Пік

    Шо ти виписуєш друже? Ти захищаєш їх?
  • Андрій Пік

    Тільки хвора людина з ім'ям (Вася)може роздути трагедію через булкуХліба.Можливо в людей закінчувалась зміна,ось і попросили про допомогу.А можливо ви з водіем будки в змові,і цей цирк був постановою.Я думаю  провірка покаже чи був Вася правий у своіх вчинках.чи наклепі.Знімати з тещою молодці .А от колись щось станеться,міліція по-мо-жіть.Хліб це святе.
  • Piter Savka

    Ото худоба !! Вже ні встиду ні совісті
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up