Як можуть отримати субсидію безробітні і навіть заробітчани

Як можуть отримати субсидію безробітні і навіть заробітчани

Крім тарифів на газ, уряд переглянув і умови для нарахування субсидій. Тернополяни, котрі не встигли подати документи в жовтні, можуть звертатися в управління соціальної політики ще і в листопаді (вул. Лисенка,8).

Усі зміни затверджені постановою №841 від 17 жовтня. Великим плюсом постанови є визначення площі, яку враховують для нарахування пільг. Якщо раніше брали до уваги загальну площу квартири – не більше 120 кв. м. і для приватних будинків – не більше 200 кв. м., то багато споживачів не могли отримувати субсидію. Наразі будуть враховувати лише опалювальну площу помешкання.

- Субсидію призначатимемо на рік. Ті, кому нараховували пільги з травня, матимуть їх до травня 2019 року. А ті, хто звернулися в жовтні, матимуть субсидію до закінчення опалювального періоду, - пояснює начальник відділу з призначення житлових субсидій управління соціальної політики Оксана Диндевич. – Якщо раніше всі субсидіанти сплачували обов’язкову частку, то тепер можуть розраховуватися тільки за фактичну кількість використаного газу, води чи електронергії. Право на призначення субсидії отримали також домогосподарства, якщо в них є особи, котрі отримували дохід, менший від мінімальної заробітної плати, якщо це відбувалося з вини роботодавця.

Комісія також може призначати нарахування пільг непрацюючим, тим, що не сплатили єдиний соціальний внесок, коли вони чи інші члени домогосподарства надають соціальні послуги, перебувають в місцях позбавлення волі чи перебувають у складних життєвих обставинах (довідка ЛКК).

Відео дня

Для заробітчан умови теж помінялися, акцентує гостя ефіру.

- Субсидію можуть надавати таким особам, якщо вони нададуть легалізовані в Україні документи про набуття страхового  стажу в інших країнах. І найголовніше – Україна повинна мати з ними украдений договір про соціальне забезпечення. Перелік цих країн ї у вільному доступі на сайті Міністерства соціальної політики, - говорить пані Оксана.

Натомість субсидії не отримають особи, котрі мають тримісячні борги по сплаті аліментів. Для цього має бути виконавче провадження, а соціальні служби, відповідно, матимуть доступ до реєстру боржників.

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up