Які парасолі обирати, де їх можна полагодити у Тернополі та скільки коштують дощовики

Які парасолі обирати, де їх можна полагодити у Тернополі та скільки коштують дощовики

Якщо у вас ще немає парасольки чи дощовика, ми розкажемо, які зараз ціни та тенденції. А також де у Тернополі можна полагодити парасольку.

Вибір дощовиків та парасольок є чималий. Вони продаються у різних магазинах та на ринку. Є як бюджетні, так і дорогі варіанти.  

Скільки коштує дощовик

У різних магазинах та на ринку чималий вибір дощовиків. Ціни на них починаються від 16 гривень. Є і дорожчі – за 36.

- Дощовики зазвичай купують не для походів по місту, – каже продавець на ринку пан Сергій. – Вони більше потрібні для тих, хто має стояти під дощем. Хоча вони рахуються одноразовими, їх часто просушують і використовують повторно.

Відео дня

Дощовики бувають дитячі та дорослі. Ціна на них буде залежати від цупкості матеріалу та способу їх одягання. Дощовики на кнопках дешевші. Вони коштують від 16 до 25 гривень. Дощовики на липучках дорожчі – 20 – 30 гривень. Як кажуть продавці, дощовики, на відміну від парасольок, купують лише тоді, коли починається дощ. Про запас їх беруть рідко.

Також бувають і багаторазові дощовики зі спеціальної прогумованої тканини. Защіпаються вони або на застібку-блискавку, або на кнопки. Такі відшукати на ринку не вдалося, а от в інтернет-магазинах вони коштують в середньому 300 – 500 гривень. Деякі моделі можуть коштувати до 3000 гривень. Вони є і дорослі, і дитячі.

Скільки коштує парасолька та як обрати

Парасольки можна придбати на ринку, в магазинах з аксесуарами та навіть у супермаркетах. Місць, де вони продаються, вдосталь. Можна обрати на будь-який смак та гаманець, але варто зробити це завчасно, бо як кажуть продавці, коли починається негода, то все швидко розкуповують. 

- Коли сезон дощів, то парасольки розбирають швидко, – каже продавець-консультант в одному з магазинів пані Галина. – В нас є великі парасольки-тростини, складні, дитячі. Дитячі є тільки у вигляді тростин. Для дорослих вибір є значно більший.

Складні парасольки, як пояснюють продавці, користуються найбільшою популярністю, оскільки їх можна носити з собою в сумці або рюкзаку. «Тростини» купують рідше. Вони більш надійні та витривалі, але носити таку з собою не зовсім зручно. На ринку парасольки коштують від 80 до 300 гривень. В спеціалізованих магазинах ціни починаються від 200 до 1500 гривень.

- Маю парасольки-тростини, складні та дитячі, – каже продавчиня на ринку пані Оксана. – Зонтики, які відкриваються навиворіт дорогі, тому ми їх не привозимо, мало хто купує.

Як кажуть продавці, парасолі навиворіт коштують в середньому 300 – 800 гривень, але вони фактично нічим не відрізняються від «тростини».

- Головна перевага таких парасоль в тому, що мокра сторона залишається при закритті всередині, – каже пані Оксана. – Але якщо вдома забудете її розкрити і добре просушити – викинете, бо вона почне неприємно пахнути і навіть зацвісти може. Механізм там не значно кращий ніж у «тростини». Їх купують через незвичний вигляд. Але я б радила купити хорошу складну парасольку або парасольку-тростину.

Як кажуть продавці, на колір покупці увагу майже не звертають, особливо коли починаються дощі. В першу чергу обирають механізм та матеріал каркасу. З алюмінієвим каркасом парасолі легші та дешевші, але у разі поломки їх відремонтувати важко. 

Парасолі зі стальним каркасом значно дорожчі та продаються в магазинах з аксесуарами. Ціни на них починаються від 400 гривень.

Де можна відремонтувати парасольку

У Тернополі мало хто займається ремонтом парасоль. У майстернях, де ремонтують одяг чи взуття кажуть, що цим невигідно займатися, оскільки деталі знайти важко.

- Я маю вдома три зламані парасолі, а відремонтувати немає де, – розповідає тернополянка Ольга. – Вони коштують в середньому по 500 гривень. Викидати шкода, а відремонтувати не можу.

Один з небагатьох майстрів у Тернополі, який може полагодити парасольку – Віктор Токаренко. Він вже не один рік працює на «Східному». Як розповідає майстер, вартість ремонту залежить від парасольки.

- Я займаюся ремонтом парасоль вже п’ять років, – каже пан Віктор. – Дещо ремонтую сам, а також маю помічника, бо це робота дуже клопітка. Коли треба замінити верхню спицю, то потрібно розібрати всю парасолю. Вона ламається найчастіше. Деталей як таких для них немає, тому ми ремонтуємо за рахунок парасоль, які нам приносять люди. Найскладніше ремонтувати великі сімейні парасолі на 16 спиць. Для цього потрібно її повністю розбирати та знімати купол. Пів години може зайняти ремонт, а дві години треба зшивати купол. Люди приходять часто, лишаються задоволеними.  

Як розповідає майстер, надто дешеві парасольки купувати не варто, бо алюмінієві спиці у них неякісні і від першого пориву вітру вони погнуться чи зламаються. Також для таких важко знайти деталі. Майстерня пана Віктора працює на вул. Протасевича, 2, (Збаразьке кільце, в приміщенні магазину «Парус»).

Ще одна «Універсальна майстерня», де можна відремонтувати парасольку, розташована на вул. Володимира Громницького, 9. Дехто з тернополян розповідає, що ще одна така майстерня є на ринку на 15 Квітня. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Богдан Ярома

    А я без парасольки, поміж дощ...
  • Коля

    Заніс на східний парасолю, майстер сказав, що восени роботи до фіга і орієнтовно часу займе три тижні, тому майте це на увазі як будете туди йти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? Від читача 13:57 English builds regions. У Тернополі запускають безкоштовні курси англійської для переселенців 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up