Як вибрати ідеальний шампунь

Як вибрати ідеальний шампунь
Для мене як перукаря важливо якісно вимити голову, а усувати певні проблеми волосся варто окремими засобами, - каже перукар Ольга Гондз

Головне у шампуні – щоб він якісно вимив голову. А усі його додаткові функції – відновити кінчики, зміцнити, розплутати, підняти волосся, збільшити його об’єм – краще доручити спеціальним засобам, радять фахівці

Від розмаїття шампунів у спеціалізованих магазинах розбігаються очі. Десятки виробників пропонують цілі серії на кожен випадок життя, від усіх можливих проблем. Що вибрати, щоб домогтися основного ефекту – чистого волосся і не отримати алергії? Схоже, це питання спроб і помилок. Тут такий момент – подружка порадила може не спрацювати, адже в кожної людини свій тип шкіри і індивідуальна реакція на будь-який інгредієнт.

Продавці у магазинах наполягають, що шампунь потрібно вибирати, орієнтуючись на тип волосся, як і зазначено на баночках. Проте перукарі кажуть, що тип волосся - не головне у цьому питанні.

  • Щоб правильно обрати шампунь, потрібно орієнтуватися на тип шкіри голови, а не на тип волосся, - зазначає майстер-перукар міжнародного класу Ольга Гондз. – Якщо ви помили шампунем, і виникло відчуття стягненості шкіри, то цей шампунь вам не підходить. І не важливо, яке у вас волосся – жирне чи сухе. Якщо шкіра суха, потрібно вибирати зволожуючий шампунь, якщо жирна – підсушуючий.

Ідеальний шампунь з точки зору перукаря той, який ідеально вимиє голову. Адже волосяній цибулині байдужі усі маркетингові обіцянки - вона живиться зсередини. Тому марно  сподіватися, що завдяки шампуню перестане випадати волосся. Його завдання – ретельно вимити голову.

Відео дня

У подорожі один, вдома інший

- Варіанти „два в одному” чи „три в одному” мають право на життя, але лише в дорожніх умовах, - каже перукар. – Звичайно, щоб не везти з собою кілька банок, можна скористатися такими засобами.

Вони мають у своєму складі певні складники, які дають багато нашарувань на волосину. Тож у кінцевому результаті волосся виглядає, як не щойно помите.

  • Вдома я не раджу користуватися засобами, в яких поєднані шампунь, бальзам і кондиціонер, а купувати усі ці засоби окремо, - каже перукар.

Такі засоби, як шампунь для збільшення об’єму, можна використовувати, але не щодня. Крім нього, треба мати і звичайний шампунь, а таким користуватися лише в особливих випадках, - зазначає Ольга Гондз. – Адже ті складники, які електризують волосся, постійно нашаровуються на волосину, і волосся добре не промивається.

Часто жінки не можуть зорієнтуватися у шампунях для фарбованого і пошкодженого волосся.

  • Якщо волосся щойно пофарбоване, то потрібно купувати шампунь саме для фарбованого волосся, щоб зберегти колір, - пояснює перукар. - А шампуні для пошкодженого – це більше маркетинговий хід. Їх основний ефект – нібито для покращення процесу розчісування, але насправді вони перевантажують волосину.

Кращий шампунь – прозорий

Для пошкодженого волосся краще використовувати окремі засоби, а не перекладати всю роботу на шампунь. З такою проблемою не обійтися без спеціальних олійок, кондиціонера.

Якщо є пошкоджені кінчики, то потрібно застосовувати ополіскувач, зрештою звернутися до майстра і час від часу обстригати їх, бо шампунь дива не зробить.

- Шампунем можна користуватися хоч щодня, - зазначає майстер.- Руки ж ми миємо щодня по кілька разів на день. Але треба вибирати шампунь, щоб не травмував шкіру голови. Я раджу засоби у прозорих банках, і щоб сам він був прозорим, без перламутру. Ще краще, коли не буде кольорових пігментів, адже додаткові речовини – це той перламутр, який дає якийсь додатковий ефект. Зазвичай він не потрібен.

Більше піни - чистіше волосся

Є жінки, переважно любительки всього натурального, які віддають перевагу дитячим косметичним засобам, у тому числі і шампуням.

- Тут варто пам’ятати, що дитячий шампунь розрахований на дитяче волоссячко, яке є тоншим, м’якшим, - каже перукар. - Він робить волосся дуже пухнастим. Тож якщо хтось хоче мати на голові „хмарку” з волосся, може користуватися саме таким засобом.

Прихильники засобів без хімії шукають шампуні без сульфатів, утім, таких засобів є не так багато. Крім того, вони менше піняться.

- Можливо, це психологічний момент, але багато моїх клієнток краще сприймають шампуні, які більше піняться, - розповідає майстер. – Ці засоби краще промивають волосся, принаймні для салону я обираю саме такі. Вдома можна користуватися і безсульфатними шампунями, але при користуванні такими засобами є відчуття, ніби волосся не повністю промите.

Сам собі хімік

Популярні серед тернополян шампуні, які можна зробити самому, розповідає консультант Соломія Балабан.

- Окремо купують основу, вона коштує 79 грн, - розповідає Соломія. - Це банка місткістю 750 мл. Залежно від того, якого ефекту хоче добитися жінка від свого шампуню, можна додавати різні добавки. Усі на натуральній основі – оливкова олія, екстракт кропиви, олійка жожоба, з колагеном. В упаковці є рецепти, і залежно від потреби в основу додають по кілька крапель певного складника. Ці додатки продають у баночках по 5 мл, але в шампунь їх треба давати у кількості від 1-ї до 8-х крапель - у рецептах усе зазначено.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Елена Алесен

    Дякую, дуже корисна стаття, я витратила дуже багато часу на пошук шампуня, і знайшла для себе шампунь для фарбованого волосся https://japan-shampoo.com.ua/category/dlya-okrashennyj-volos-kupit

keyboard_arrow_up