Як з 1 жовтня тернополянам надаватимуть субсидії на оплату житлово-комунальних послуг

Як з 1 жовтня тернополянам надаватимуть субсидії на оплату житлово-комунальних послуг

Про порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, який застосовуватиметься з 1 жовтня 2019 року, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 373 ,,Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі” затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, який застосовуватиметься з 1 жовтня 2019 року.

Розрахунки суми пільг будуть проводитися в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, тому передбачено внесення до ЄДАРП інформації про педагогічних, медичних, фармацевтичних працівників, працівників бібліотек, музеїв, спеціалістів із захисту рослин та працівників культури у сільській місцевості і селищах міського типу, які мають право на відповідні пільги, на підставі відомостей установ і організацій, в яких вони працюють.

Передбачено дві форми надання пільг у грошовій формі, а саме,  безготівкова і готівкова.

Відео дня

За заявою пільговика, поданою структурному підрозділу з питань соціального захисту населення до 15 жовтня (15 травня), у якій зазначатимуться виплатні реквізити, виплата пільги буде здійснюватись у грошовій готівковій формі з початку опалювального (неопалювального) сезону.

Пільговики, яким надаватиметься пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.

Якщо у пільговика, який отримуватиме пільги у готівковій формі, виникне прострочена понад місяць заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, сума якої перевищуватиме 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, про що орган соціального захисту населення повідомлятимуть надавачі послуг, пільга буде надаватися йому з наступного опалювального (неопалювального) сезону у грошовій безготівковій формі.

Звертаємо увагу, що структурні підрозділи з питань соціального захисту населення мають право у разі потреби перевіряти обґрунтованість видачі та достовірність документів, поданих для надання пільг.

Пільговик зобов’язаний повідомляти структурному підрозділу з питань соціального захисту населення про зміну всіх обставин, які впливатимуть на надання пільг.
Суми пільг, виплачені надміру внаслідок зловживань з боку пільговика, на вимогу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення повертатиметься пільговиком до державного бюджету.

У разі відмови пільговика добровільно повернути суму надміру перерахованої (виплаченої) пільги питання про її примусове стягнення вирішуватиметься у судовому порядку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up