Як захистити себе від крадіжки коштів з банківської карти

Як захистити себе від крадіжки коштів з банківської карти
  • Серед шахраїв одним із популярних способів викрадення грошей з банківських карт є скіммінг.
  • Як вберегти себе від зловмисників, та що робити у випадку виявлення підозрілих пристроїв на банкоматі - дізнавались журналісти “20 хвилин”.

Суть цього методу шахрайства в тому, що на банкомат встановлюється спеціальний пристрій – скіммер. Він складається з двох накладок. Одна встановлюється на клавіатуру, а інша – на зчитувач картки. Таким чином вся інформація з магнітної стрічки дублюється, а з клавіатури зчитується пін-код. Ця інформація потрапляє до спеціальної бази даних зловмисників. Після цього вони створюють дублікати карток з яких можна зняти всі кошти.

Для того щоб уберегтись від цього, потрібно ретельно оглянути банкомат або термінал перед його використанням. На клавіатурі та зчитувачі не повинно бути ніяких підозрілих предметів. Сліди клею, дефекти, люфт картрідера чи клавіатури  можуть свідчити про встановлені пристрої.

- За останній час в Тернополі на банкоматах «ПриватБанку» не було випадків встановлення скіммерів. - розповідає керівник регіонального прес-офісу ПриватБанку в Тернопільській області Олександр Жильцов. – Якщо ви побачили на банкоматі або терміналі підозрілий пристрій – необхідно зателефонувати на гарячу лінію за номером 3700 та оповістити працівників банку про місце розташування банкомату. Туди будуть відправлені спеціалісти з безпеки. Якщо буде виявлено пристрій для крадіжки даних – спеціалісти самостійно звернуться в правоохоронні органи.  

Відео дня

Самостійно викликати поліцію у разі виявлення підозрілого пристрою не треба, адже не завжди встановлений механізм може бути скіммером. Спеціалісти банків реагують на повідомлення швидко і в разі необхідності самостійно звертаються в правоохоронні органи. Чекати приїзду спеціалістів при цьому необов’язково. Достатньо лише оповістити про підозрілий пристрій банк.   

У відділенні «Райфайзен Банк Аваль» розповіли, що при виявленні підозрілих предметів на банкоматі ним не можна користуватись. Потрібно зателефонувати на гарячу лінію банку. Номера телефону підтримки вказуються на банкоматі. Дзвінки є безкоштовними.

На будь-яких банкоматах є антискіммінговий захист, але і його зловмисники можуть обійти. Особливо ретельно треба оглядати термінали та банкомати, які знаходяться на вулиці чи в невеликих приміщеннях без нагляду. Термінали всередині відділень банків є найбільш безпечним.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up