Як замовити речі з іншої країни та не натрапити на шахраїв

Як замовити речі з іншої країни та не натрапити на шахраїв
  • Багато людей купують різні речі за кордоном. Так бажаний товар можна знайти дешевше, та і вибір значно більший.
  • Журналіст «20 хвилин» підготував інструкцію, як замовити речі з-за кордону і не натрапити на шахраїв.

Розглядатимемо найбільшу платформу для продажу товару з усього світу – Ebay.com. Там люди з усього світу подають свої оголошення. Також цей майданчик пропонує проведення аукціонів. Однак для багатьох людей незрозуміло, як саме замовляти речі, оскільки сайт англомовний і обрати українську чи російську мову неможна.

Як замовити товар

Для того, щоб знайти необхідну річ – спершу переходимо на сайт. Там, як і в звичайному інтернет-магазині, вводимо запит в пошукову форму. Оскільки на цій платформі може продавати будь-хто та фактично будь-що – знайти можна як нові речі, так і користовані. Ми будемо шукати антикваріат. Вносимо запит в форму і отримуємо результат. Можна відсортувати усі товари. Зробимо від найдорожчих до найдешевших «Price + Shipping: highest first». Навіть мінімальних знань англійської мови буде достатньо. До того ж, інтерфес інтуїтивно зрозумілий і нагадує будь-який інтернет-магазин або дошку оголошень.

Відео дня

Після цього ми знаходимо потрібний товар. Якщо поруч немає кнопки «Buy It Now», це означає, що потрібний товар на аукціоні. Тиснемо на товар і вносимо свою ставку. Однак для цього потрібно зареєструватися.

Якщо товар можна купити одразу – тиснемо на кнопку і оформлюємо замовлення, але спершу – авторизація. Можна створити новий обліковий запис або використати акаунт Facebook чи Google.

Якщо ви купуєте вперше – вказуєте адресу, куди повинен бути доставлений товар. Далі – додаєте свою платіжну картку. Після підтвердження кошти будуть списані з рахунку.

Впродовж усієї доставки з моменту оформлення вам будуть приходити листи на вказану пошту, що продавець підтвердив замовлення, відправив його, що замовлення прийшло в Україну, тощо. Оскільки товари продають фактично з усіх країн світу, посилка може прийти як через тиждень, так і через місяць. Все залежить від країни-відправника та типу доставки.

Як не натрапити на шахраїв

Оскільки товари продають переважно звичайні люди, існує імовірність натрапити на шахраїв. eBbay досить пильно стежить за своїми продавцями, і якщо це шахрай – одразу його блокує. Щоб переконатися, що людина, у якої ви купуєте, чесна – подивіться на її рейтинг. Однак не завжди довіряйте позначці 100% позитивних відгуків. Краще перейдіть у профіль продавця і подивіться кількість продажів та відгуків. Цілком можливо, що такий ідеальний рейтинг сформовано на основі 1 – 3 продажів. Якщо ж у продавця десятки, а то і сотні продажів – купувати в нього можна без ризику.

Окрім того, платформа гарантує повернення коштів чи товару у тому разі, якщо вас обманули чи товар виявився неякісним. Для цього у картці замовленого товару можна «відкрити суперечку». На це є 14 днів.

Як обрати якісний товар

Багато людей знають базові правила купівлі товарів в інтернеті – мають бути фото товару, його опис. Часто навіть нові запаковані товари можуть продавати за дуже низькими цінами. В цьому немає нічого підозрілого. За кордоном, особливо у США, люди часто виставляють на продаж нові товари, які їм не знадобились. І охочих їх придбати не так багато, оскільки варто ще сплатити за доставку і чекати, або ж самому їхати до продавця, щоб забрати покупку. Відправка товару за кордон дорога, тому навряд чи вдасться заощадити.

Деякі люди купують на таких ресурсах щось ексклюзивне, раритетне та цінне. Однак такі речі «хапати», не дивлячись, не варто. Для прикладу – якщо ви хочете купити автограф знаменитості – перевірте у продавця, чи має він сертифікат відповідності, що це дійсно справжній автограф. Це ж стосується антикваріату, раритету і інших речей. Маючи сертифікат, ви будете впевнені, що купили справді те, що хотіли, хоч такі товари і дорожчі через сертифікат.

А ви колись замовляли речі з інших країн через інтернет? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Willis Willson

    eBbay - це площадка шахраїв. Якщо хочете купити підробку за ціною оригіналу, або ж б/у річ за ціною навої - Welcome to eBbay
  • Діонісій

    написано правильно, але від реальності далеко.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up