Як жителям Тернополя відтепер нараховуватимуть компенсацію за розміщення переселенців? Деталі

Як жителям Тернополя відтепер нараховуватимуть компенсацію за розміщення переселенців? Деталі

Зміни у порядку нарахування компенсації витрат за розміщення внутрішньо переміщених осіб прийняли у нашому місті 18 січня. Про це повідомили на офіційному сайті Тернопільської міської ради.

На черговому засіданні виконавчого комітету міської ради внесли зміни в рішення виконавчого комітету міської ради від 24.03.2022 №294 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану на територію Тернопільської міської територіальної громади».

Зокрема, нарахування компенсації витрат власникам житла за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) будуть здійснюватися за розміщення ВПО, які перемістились із територій, що є складовою частиною переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією.

Також відтепер буде нараховуватися компенсація витрат за тимчасове розміщення (перебування) ВПО, які перемістилися на територію Тернопільської міської територіальної громади з початку тимчасової окупації території України, що розпочалась ще у 2014 році. 

Відео дня

Крім того, на сайті міської ради нагадали, що з 1 по 5 число місяця у тернопільському Центрі надання адміністративних послуг приймають документи для компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у попередньому місяці. Детальніше ознайомитися з порядком подання документів для отримання компенсації можна за посиланням.

До слова, у Тернополі з березня по грудень компенсацію за тимчасове розміщення ВПО загалом нарахували 5537 власникам житла на загальну суму понад 7,8 млн грн.

Читайте також: 4,6 млн грн компенсацій отримали роботодавці за працевлаштування переселенців на Тернопільщині

Читайте також: Понад 8 тисяч людей з прифронтових територій отримали медичні послуги в лікарнях Тернопільщини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up