Де купувати дешевше: у супермаркеті чи на ринку. Перевірили журналісти "20 хвилин"

Де купувати дешевше: у супермаркеті чи на ринку.  Перевірили журналісти "20 хвилин"
  • Дехто з тернополян купує овочі та фрукти на ринку, бо там дешевше і великий вибір. Інші ж ходять лише в супермаркети чи магазинах. 
  • "20 хвилин" дізналися актуальні ціни на овочі та фрукти та порівняли їх із цінами в супермаркеті.

Вибір овочів та фруктів на ринку великий, однак не все дешевше купувати там.

- Улітку на ринку ціни нижчі, ніж в магазинах та супермаркетах, але зимою все навпаки, – розповідає тернополянин Володимир.  – На ринку можна дешевше купити картоплю, яблука і деякі інші продукти. Хоча варто самому вибирати овочі та фрукти на ринку, щоб нічого зіпсованого не підсунули, бо деякі торгаші можуть.

На ринку можна знайти майже все те ж, що і в супермаркетах. Немає лише деяких дорогих тропічних фруктів. Апельсини та мандарини на ринку подешевшали.  Апельсини коштують по 30 – 35 гривень. Мандарини - від 20 до 40 гривень за кілограм. Їх краще купувати саме на ринку, оскільки можна вибрати собі підходящу ціну та сорт. Продавці часто показують, яка шкірка у мандарин, чи добре чистяться та навіть дають скуштувати. Найдешевші мандарини вартують 20 гривень за кілограм. Продавці кажуть, що вони дуже солодкі, але дрібні, тому така ціна. Крупні з шкіркою, яку легко чистити, коштують 35 – 40 гривень за кілограм, як і в магазинах.

Відео дня

Ананаси також можна дешевше купити на ринку. У супермаркетах ціна на них за штуку. Менші – по 70, більші – по 100 гривень. На ринку вони по 50 та 70 відповідно. Виробник той самий. 

Груші також краще купувати не в супермаркетах, а на ринку. У магазинах вони переважно імпортні по 70 – 90 гривень за кілограм. На ринку ще є українські - по 30 – 40 гривень за кілограм. Можна знайти і дешевші, які продають по знижках, щоб не зіпсувалися. Вони всього по 20 гривень.

- Грушки дешевші бо маємо продати, ще кільки днів і доведеться викинути, – каже одна з продавчинь. – Вони солодкі, можна і так їсти, і на узвар. Ці дешевші в нас зазвичай на узвар беруть.

Картопля на ринку, як і в супермаркетах, українська. Хоча багато тернополян переживали, що зимою ціна через поганий врожай виросте до 20 – 30 гривень за кілограм, вона лишається стабільною ще з літа – 15 гривень за кілограм на ринку. У магазинах дорожче – 19 – 25 гривень, у залежності від сорту.

У супермаркет краще купувати буряк, капусту, моркву, червоний перець. Банани, ківі та хурму також дешевше придбати в магазинах.

Якщо пройтись по кільком магазинам та ринку, то можна добре заощадити, особливо перед різдвяними святами, коли потрібно купувати овочі та фрукти до святкового столу.

Ми порівняли ціни на овочі та фрукти у супермаркетах (АТБ, Сільпо, NOVUS) та на ринку. У супермаркетах ціни приблизно однакові, але на деякі товари можуть відрізнятися на кілька гривень.  

 

Ціна в супермаркетах

Ціна на ринку

Апельсин

35 грн

30 грн

Ананас (шт)

100 грн

70 грн

Банан

30 грн

35 грн

Груші

90 грн

40 грн

Ківі

43 грн

45 грн

Лимон

45 грн

45 грн

Мандарини

30 грн

20 – 40 грн

Хурма

42 грн

55 грн

Яблука

17 грн

15 грн

Авокадо (шт)

50 грн

40 грн

Буряк

6 грн

8 грн

Капуста

6 грн

10 грн

Картопля

19 грн

15 грн

Морква

10 грн

12 грн

Огірки

43 грн

37 грн

Помідори

50 грн

50 грн

Цибуля

9 грн

7 грн

Червоний перець

70 грн

75 грн

А де ви зазвичай купуєте овочі та фрукти? Пишіть у коментарях! 

Опитування

А де ви купуєте овочі та фрукти?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Володимир Василенко

    жах, а не стаття ,хіба можна писати  таку дурню.,наприклад,авокадо у сільпо 26 грн.
  • Андрій Тер

    Ціна на моркви в Сільпо 4.99грн./кг
  • Богдан Данилюк

    А ще краще самому вирощувати.
  • Володимир Гевко

    та і взагалі інфа неточна - ананаси в сільпі були по 80 грн величезні,
    груші сортові, а не з городу - тому порівнювати ціну грушок "конференція" і базарних - це кумедно)
    ну якщо врахувати що в супермаркетах тебе не обважать, не нахамлять, ти не змерзнеш в ноги, не заліжез в болоту, не зашпортаєшся за дошку, тобі не підмішають гнилих і обмерзлих мандаринок - то так, вибір очевидний)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up