З 10 травня функції голови НБУ виконуватиме виходець з Тернопільщини

З 10 травня функції голови НБУ виконуватиме виходець з Тернопільщини

З 10 травня виконувати обов'язки голови Нацбанку буде перший заступник голови НБУ Яків Смолій.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді, представник президента у парламенті Ірина Луценко. 

"На сьогодні, якщо Валерія Гонтарева йде у відпустку (а вона за місяць оголосила про те, що має намір подати у відставку 10 травня), я думаю, що виконувати обов'язки й зараз тримати Нацбанк у своїх руках буде її перший заступник Яків Смолій", - зазначила Луценко. 

Також вона зазначила, що "якщо виникне така необхідність, Гонтарева прийде (до Верховної Ради) і буде звітувати". 

Відео дня

"Вона нікуди не тікала на другий день (після оголошення про намір піти у відставку). Чи збирається вона прийти в парламент? Збирається. На всі запрошення парламентарів вона приходила і звітувала", - заявила Луценко. 

З її слів, перерва у роботі парламенту протягом місяця призвела до того, що Порошенко не зміг провести політичні консультації щодо кандидатури на посаду голови НБУ, і глава держави визначиться з кандидатурою після консультацій із Радою.

Як відомо, 10 квітня Валерія Гонтарева повідомила, що йде у відставку з посади голови НБУ з 10 травня. За словами Гонтаревої, вона написала заяву про відставку і парламент може проголосувати за її відставку раніше. 

Гонтарева наголосила, що ніяких змін в плані правління найближчим часом не відбудеться.

Також Гонтарева зазначила, що запропонувала президенту кілька кандидатур, але не уточнила, кого саме.

Яків Смолій є уродженцем Тернопільської області. Народився в селі Вербовець Лановецького району. Закінчив Львівський університет за фахом математика. Працював в Тернопільському фінансово-економічному інституті(1983-1987), на заводі «Оріон»(1987-1991), в обласному управлінні Нацбанку (1991-1994). Згодом переїхав на роботу в центральний офіс банку «Аваль». З 2014 року – заступник голови правління Національного банку України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Петро Білецький

    Круто !!  Порошенко сі диве шо наші пацани такі ІСПАЛНЬІТЕЛЬНІ - шо єден Барна - там в Києві, шо другий - його братан - тут в Тернополі, тому рішив ше одного поставити в НацБанк. НАШІ ПАНАЦИ РУЛЯТЬ !!! Раніше рулили Донєцкі, а тепер рулять Тернопільські.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up