За травень у садках з іногородніх 1215 грн не братимуть

За травень у садках з іногородніх 1215 грн не братимуть

1215 грн за місяць – таку додаткову плату хочуть брати чиновники з батьків тих вихованців, які відвідують тернопільські садки, однак в місті незареєстровані. Якщо органи місцевого самоврядування, де зареєстровані діти, укладуть з міськрадою договір про міжбюджетний трансферт, то умови для «іногородніх» - такі ж, як і для місцевих.

Скандал довкола цього рішення не вщухає. З 1 травня уже потрібно було б віддати 1215 грн. Такі меседжі лунали в місцевих ЗМІ зі слів працівників міського управління освіти. Платитимуть чи не платитимуть батьки за своїх дітей у травні? Ні, запевнила телефоном начальник управління Ольга Похиляк. За її словами, наразі вирішують питання, щоб батьки платили за фактичну кількість перебування дітей у садочку. Адже раніше говорили про те, щоб плата була незмінною – 1215 грн, незалежно від того, скільки днів дитина відвідувала дошкільний заклад.

Заступник начальника управління освіти Ірина Сум додала, що остаточного рішення поки що не прийняли. Таким чином посадовці нібито дають можливість старшим дітям, котрі вже йдуть до школи, закінчити заклад без додаткової плати.

Натомість, хоч в управлінні і запевняють, що всі керівники закладів ознайомлені з тим, які документи необхідно надати батькам при прийомі дітей в заклади, на практиці зовсім інакше.

Відео дня

- На зборах завідуюча чітко дала зрозуміти, що батькам  доведеться платити 1215 грн за місяць. Це лише питання часу. Хто не хоче віддавати свої гроші – треба шукати, де зареєструватися, - розповідає пані Наталія (прізвище відоме – прим. авт.). – Сказали, що має бути лише довідка про місце реєстрації дитини, а не батьків.

Втім, під час прямого ефіру Ірина Сум наголосила: достатньо того, аби в місті був зареєстрований один з батьків. Якщо в закладі виникає плутанина, батьки можуть звертатись в управління.

Тим часом, хтось із батьків, почуваючи себе ніби на пороховій бочці, забирає дітей із садків.

- У нас вже шестеро дітей забрати через це рішення. Ті, у кого є можливість «притримати» дитину вдома, ще залишають, а не дають в садочок. Дехто віддає на виховання бабусям-дідусям, - розповідає завідуюча одного з дошкільних закладів.

Питання й досі лишається відкритим. Мами психологічно готуються до війни з посадовцями. А в міськраді, вочевидь, юристи ніяк не можуть придумати, як пропхати свою ініціативу, щоб вона була в законних межах. Нагадаємо, що Тернопіль цим відзначився на всю Україну.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Таня Заровецька- Полякова

    А діти, наприклад, з Петриків??? Там садка нема, водять на дружбу в садочки, на роботу ходити ж треба. Що їм робити? Нехай би були садки і в селах, і в смт в достатній кількості, і тоді батьки зможуть вирішувати, водити їм дітей в садок по місцю проживання чи в Тернополі.
  • Оксана Войтович

    Батьки які живуть в Тернополі а не зареєстровані в тернополі  , напевно знімають квартиру і платять за нею і теж саме і садочки ,теж повинні платити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up