Жилети, шапки, устілки та USB-рукавиці: скільки коштують корисні аксесуари

Жилети, шапки, устілки та USB-рукавиці: скільки коштують корисні аксесуари
  • Останнім часом погода у Тернополі оманлива. Хоча на вулиці сонце – може бути мінусова температура. Додає дискомфорту і сирість та вітер. Тому потрібно добре одягатися, щоб не застудитися.
  • Журналіст «20 хвилин» дізнався, які аксесуари будуть корисні тернополянам та скільки вони коштують.

На ринку та магазинах можна знайти чимало теплого зимового одягу для різної погоди. Якщо до вибору верхнього одягу всі підходять відповідально, то на головному убору, рукавицям та шапці особливої уваги не приділяють.

Скільки коштує шапка

В холодну пору варто носити хорошу шапку, щоб не простудити голову та шию. Кілька таких прогулянок без шапки може закінчитись головним болем та купою інших проблем.

На ринку можна знайти чимало різних видів голових уборів. Це як класичні шапки, так і більш незвичайні варіанти, які не тільки практичні, а і мають цікавий дизайн.

Відео дня

- Зараз серед молоді дуже популярні шапки з помпонами, – розповідає продавчиня пані Ірина. – Раніше хлопці такі не носили, бо на них «косо дивились», а зараз це дуже модно. Такі носять і школярі, і студенти, і люди середнього віку.

Шапка на ринку коштуватиме від 150 гривень. В середньому, за 200 гривень можна знайти гарну і теплу шапку.

Пані Ірина розповідає, що для того, щоб вибрати хороший головний убір – треба його приміряти. Шапка має добре закривати вуха. Не варто обирати повністю синтетичні шапки. Якщо ви обираєте шапку дитині – краще брати такі, які добре закривають потилицю.

Як обрати рукавички та шарф

Ціни на рукавички відрізняються. Все залежить від матеріалу. Самі звичайні рукавички можна придбати за 80 гривень. Є і подвійні – більш теплі. Такі коштують близько 140 – 150 гривень. Однак є і значно дорожчі – зі шкіри або замінювача. Такі можуть коштувати від 400 гривень. В магазинах рукавички зі шкіри коштують близько 700 гривень. Однак вони досить тонкі і в морозну погоду не зможуть захистити руки від холоду. Вони гарні, однак не зовсім практичні.

Як розповідає одна з продавчинь на ринку – якщо ви купуєте дитячі рукавички – краще брати шерстяні. Шкіряні не такі теплі, до того ж, дітлахи полюбляють гратися в сніжки. Звичайні рукавички можна швидко просушити. Замінники шкіри не витримають таких випробувань, а шкіряні не завжди зручні дітям.

Щоб захистити шию від вітру – потрібно купити хороший шарф. Однак можна використовувати і хустку. Є як жіночі, так і чоловічі. Їх потрібно правильно зав’язати. Тонка хустка може коштувати дорожче за теплий шарф. Якщо шарф вартує 150 – 500 гривень, то ціни на самі дешеві синтетичні хустки починаються від 100 гривень і доходять до 1000. В інтернеті дизайнерський аксесуар від відомих виробників може коштувати понад 5000 гривень.

Теплі устілки для взуття

Для зимових черевиків на ринку можна придбати теплі устілки. Вони не дорогі – від 30 до 80 гривень. Як кажуть продавці, вони підійдуть для різного взуття – звичайних черевик, робочого взуття. Виконані вони з різних матеріалів. Найдешевші виконані з войлока. Цей матеріал цупкий, м’який та добре зберігає тепло. Є і дорожчі устілки – з овечої шерсті та інших матеріалів. Деякі мають спеціальний шар, який не пропускає вологу.

Продавці кажуть, що такі часто купують саме для робочого взуття – гумових черевик. В них пораються по господарству, однак гума холодна і щоб нога була в теплі – зимою краще підкладати всередину устілку. 

USB-рукавички та устілки

Окрім звичних для всіх предметів одягу та аксесуарів, почали з’являтися досить незвичайні і технологічні речі. Устілки з підігрівом – один з таких аксесуарів. Їх особливість в тому, що на відміну від звичайних, вони не просто допомагають зберегти тепло, а самі його виділяють.

На жаль, журналісту «20 хвилин» не вдалося знайти такі у Тернопільських магазинах та на ринку. Шукали навіть в магазинах та кіосках з різними дрібницями. Але такі можна замовити в інтернеті. Їх є два види. Дешевші – дротові. Устілки вкладають в черевики і за допомогою дотів підключають до зовнішнього акумулятора – повербанка. Такі не дорогі – від 150 гривень. В середньому звичайні устілки з підігрівом коштують 250 гривень. Варто врахувати і доставку з інтернет магазину – ще близько 60 гривень. Якщо ви не маєте повербанку, або використовуєте його лише для підзарядки телефону і потрібно новий – доведеться заплатити мінімум 500 гривень за такий. Повербанк може підійти будь-який, однак продавці зауважують, що краще брати зовнішні батареї ємністю не менше 7000 mAh. Тоді його вистачить на майже увесь день. Однак не всі лишаються задоволеними від них.

— Минулої зими я собі купив такі устілки з проводами, однак вони довго не «прожили», – каже тернополянин Олександр. – Вони в мене протримались 2 тижні, а потім з ладу вийшла ліва устілка. Там швидко зіпсувався провід. За них я віддав майже 400 гривень. Це були гроші на вітер, хоча гріли вони добре. Маю знайомого, який купив собі такі ж, але в нього вони працюють добре.

Інший тип устілок з підігрівом значно дорожчий – майже 2000 гривень. Їх особливість в тому, що вони мають уже вмонтований акумулятор. Його також вистачить на 1 – 1,5 дні користування, в залежності від того, як часто ви вмикатимете підігрів. Перевага таких в тому що вони не мають жодних дротів. Можна вмикати їх за допомогою невеликого пульту. Також можна регулювати температуру. Однак щоб підзаряджати батареї, доведеться витягувати устілки з взуття.

Ще один незвичайний аксесуар – рукавички з підігрівом пальців.  Їх також є два види. Дешевші підключаються до повербанку. Такі коштують близько 300 гривень. А от дорожчі шкіряні з автономними батареями коштують понад 2000 гривень. Рукавички для байкерів з елементами захисту та підігрівом можуть коштувати понад 5000 гривень.

Інноваційні куртки

Окрім устілок, в інтернеті можна придбати і значно серйозніші аксесуари. Це різноманітні жилети та навіть повноцінні куртки. Вони мають спеціальні нагрівні елементи. Щоб підігрів працював – потрібно підключити повербанк. Однак тут вже знадобиться накопичувач з більшою ємністю. Виробники в описі товару радять використовувати повербанк з мінімальною ємністю 20000 mAh.

Жилет одягають під звичайну куртку. Вони не такі дорогі – близько 600 гривень. Однак повербанк для неї коштуватиме близько 1000 гривень. Часто такі описують як мисливські, оскільки їх купують на зимове полювання, бо доводиться годинами ходити на вулиці. Однак таку може одягати будь-хто. Якщо ви мерзнете – вам вона стане в нагоді.

Повноцінна куртка з підігрівом коштує значно дорожче – близько 3000 гривень, однак є і дорожчі, від більш відомих виробників. Куртки досить легкі і виглядають як осінні. Однак у відгуках покупці кажуть, що такі не зовсім зручно носити холодною зимою. Хоча вони і мають підігрів, тепло втрачається швидко.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up