Фільм з тернополянами в головних ролях - фаворит «Чілдрен Кінофесту». Які стрічки в числі кращих?

Фільм з тернополянами в головних ролях - фаворит «Чілдрен Кінофесту». Які стрічки в числі кращих?
  • В Україні завершився 7-й фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» – цього року він вперше відбувся онлайн. На безкоштовні покази зареєструвалося понад 20 тисяч глядачів.
  • 7-й «Чілдрен Кінофест» оголосив переможців.

Третій рік поспіль Гран-прі отримує українська стрічка – цього року переможцем за підсумками глядацького голосування став фантастичний пригодницький фільм «Фокстер & Макс» Анатолія Матешка.

У конкурсі короткометражних фільмів, знятих дітьми, найкращою роботою визнано «Сузір’я Єдинорога» 14-річної Влади Березанської з Фастова.

Відео дня

7 червня під час онлайн-церемонії закриття фестивалю було оголошено переможця міжнародного конкурсу.

Фаворитом глядацького голосування стала фантастична стрічка «Фокстер & Макс», яка розповідає про дружбу школяра та пса-наноробота з суперможливостями. Глядачі фестивалю відзначили захопливий сюжет стрічки та вдалі спецефекти – фільм набрав 4,74 балів з 5.

Друге місце посів австралійський сімейний фільм «Мій друг містер Персіваль» з 4,70 балами – його кінотеатральний прокат заплановано в Україні на 23 липня.

Третє місце здобула стрічка виробництва Німеччини – «Тім Талер, або Проданий сміх», вона отримала 4,69 балів.

У рамках фестивалю вже вчетверте відбувся конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми від 7 до 14 років. Організатори отримали понад 220 заявок з усієї України, серед яких обрали 10 фіналістів. Переможця визначило професійне журі українських кінематографістів: продюсерка та директорка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, зірка серіалу «Перші ластівки» актор Максим Самчик і аніматор Олег Маламуж, автор стрічки «Викрадена принцеса».

На церемонії закриття фестивалю відбулося нагородження: звання Найкращого українського дитячого фільму року та нагороду у розмірі 20 000 грн отримала робота про вплив соціальних мереж на сучасних підлітків – «Сузір’я Єдинорога» 14-річної Влади Березанської з Фастова.

Найкращими стрічками в категоріях 7-10 та 11-14 років стали фільми «Історія НЕЧТО» (реж. Васіліса Найдьонова, Всеволод Неймирок, Харків) та «Пандемія» (реж. Елеонора Чолак, Білгород-Дністровський). Переможці у цих категоріях отримали по 5 000 грн.

Приз глядацьких симпатій, який присуджується за результатом голосування глядачів на сайті фестивалю, та нагороду в розмірі 10 000 грн отримала стрічка «Білочка Софія» 9-річної Таїни Щегельської з Кам'янця-Подільського. Восени фільми-фіналісти можна буде переглянути на YouTube каналі «Чілдрен Кінофесту». 

Фестиваль, який цього року вперше відбувся онлайн, зібрав понад 130 тисяч відвідувачів сайту. На перегляд фільмів та голосування за Гран-прі «Чілдрен Кінофесту» зареєструвались понад 20 тисяч глядачів – разом вони подивились 20 441 годину фільмів.

Почесним послом фестивалю у 2020 році став музикант, продюсер, автор пісень і фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк. 

VІІ «Чілдрен Кінофест» відбувся онлайн з 29 травня по 7 червня 2020 року на сайті www.childrenkinofest.com. Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних переглядів кіно та залучати дітей до створення кінофільмів. Усі покази – безкоштовні.

8-й «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 28 травня по 6 червня 2021 року.

Матеріали фестивалю:

Трейлер  YouTube

Трейлер(mp4)

Постер

Кадри з фільмів

Сайт фестивалю

Генеральні партнери: Державне агентство України з питань кіно, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ)

Партнери: Гете Інститут, Посольство Швеції в Україні, Посольство Норвегії в Україні, Британська Рада в Україні, Посольство Естонії в Україні

Медіапартнери: Megogo, Sweet.tv, Hromadske, Теленеделя, Освіторія медіа, 4mama, Розвиток дитини, Колобок, НУШ, Big Kyiv, Kinowar, Radiokids.online, Moemisto.ua, Київ 98 fm, 5 канал, UA:Культура, Суспільне радіо Культура

Реалізація онлайн-платформи Чілдрен Кінофесту 2020: Element Agency

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up