У Тернополі святкували день народження актора першого українського фентезі-фільму

У Тернополі святкували день народження актора першого українського фентезі-фільму

Море селфі, подарунків та святкування дня народження: у Тернопіль завітали актори та творці першого масштабного українського фентезі-фільму "Сторожова застава".

Зйомки тривали 58 днів на понад 10 локаціях: скелях Довбуша у Карпатах, Лисій горі у Києві, музеї побуту «Пирогово», павільйоні кіностудії та інші.

У центрі картини —події, що відбуваються у минулому. 14-річний Вітько потрапляє у магічний портал часу, який активувало сонячне затемнення, і опиняється у Київській Русі, у 1120 році від Різдва Христового. Аби потрапити додому, хлопцю необхідно пройти випробування волхва і знайти чарівний камінь, який відкриє двері у його світ, або ж дочекатися наступного сонячного затемнення. Вітько обирає перший варіант. Але на шляху додому, йому разом з новими друзями, серед яких і казкові богатирі, доводиться битися з половцями і величезним Големом…

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Фільм розрахований здебільшого на дитячу та підліткову аудиторію, хоча буде цікаво і дорослим: чудові історичні костюми, краєвиди Карпат, хороший гумор, магія комп"ютерної графіки, ну і звісно, любовна історія.

Окрім журналістів на прес-конференцію із акторами прийшли чимало діей, адже їм було дуже цікаво подивитися вживу на головних героїв Вітю (Даниїл Каменський) та Оленку (Єва Кошова), і звичайно на легендарних богатирів Олешка Поповича (Роман Луцький), Іллю Муромця (Олег Волощенко) та Добриню Микитича (Олександр Комаров).

Юним акторам найскладніше далась сцена з поцілунком.

– Якби наші актори не ходили з мобільниками по знімальному майданчику, тоді було б повне відчуття, що ти у минулому, – жартує Даниїл Каменський. - Було дуже-дуже круто, адже завдяки художникам і дизайнерам ми повністю занурилися у 1020 рік. 

До речі, за мотивами фільму з’явилася комп’ютерна гра «Сторожова застава: оборона».

У Тернополі спеціально до приїзду акторів провели конкурс дитячих малюнків за мотивами фільму. Переможці отримали листівки та книжки з підписами акторів, а також футболки та сумки з символікою "Сторожової застави".

Після перегляду фільму глядачі мали змогу задати питання акторам, яких вони щойно бачили на екранах. Діток цікавили, де знімали фільм, чи зустрічаються Даниїл та Єва в реальному житті та чи все добре з акторами, які загинули у фільмі, у реальному житті.

В залі кінотеатру  усі присутні привітали з Днем народження головного актора Даниїла Каменського, заспівали «Happy birthday» та подарували торт, адже хлопцю 27 жовтня виповнилося 17 років. Також усі глядачі взяли участь у зйомках привітання з днем народження для одного з продюсерів фільму Юрія Пилипка. Зокрема, весь зал вигукнув "Знімай продовження". Отже, не виключено, що згодом тернополяни зможуть побачити і другу частину фільму на великих екранах.

Ну і звісно, усі охочі могли отримати автограф та зробити селфі з акторами.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • лис

    цікаво, а скільки коштував фільм і хто оплатив?
  • бурундук

    звісно не в порівнянні з голівудчькими, але гідний дитячий фільм
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up