JazzBez у Тернополі. День 2 – американський: шквал оплесків, селфі з публікою і вдрузки розбиті барабанні палички

JazzBez у Тернополі. День 2 – американський: шквал оплесків, селфі з публікою  і вдрузки розбиті барабанні палички
  • Другий день джазового фестивалю у Тернополі був американським.
  • Глядачі насолоджувалися лайтовим джазом з серця Нью-Йорка, а також драйвовим роковим джазом хлопців з Канзасу.

Після віртуозних соло зал вибухав оплесками і кожну команду тернополяни викликали на біс. Після виступу музиканти знімали тернопільську публіку на мобільні і радо фотографувалися у фойє і роздавали автографи.

8 грудня на сцені фестивалю виступали квартет контрабасиста і композитора Арка Овруцького і команда саксофоніста Логана Річардсона.

Цікаво, що в кожному колективі є учасник, який родом з України. В першій команді це її керівник, колишній киянин, контрабасист Аркадій Овруцький,  а в другій – гітарист Ігор Осіпов родом з Донецька.

Відео дня

 

 

Разом грають 5 років

Квартет Арк Овруцького – це контрабас, труба, ударні  і фортепіано.  

Про учасників гурту бенд-лідер говорить, що вони є старі знайомі і музичні партнери. У Тернополі виступають вперше, а в Україну з концертами приїздять кілька разів на рік. У Тернополі вони виконали композиції з їхнього нового альбому. Це їхні власні твори.

Як розповів трубач і вокаліст команди Бенні Бенак, вони в захопленні від тернопільської публіки. Незважаючи на втому від шалених перельотів і переїздів під час фестивалю, публіка дає неймовірний заряд енергії.

П'ять років тому Бенні Бенак вперше приїхав в Україну з квартетом Арка Овруцького і з того часу вони грають разом. 

Про свій джаз Бенні каже, що це весело, дотепно, і захопливо. До слова, у Тернополь музикант привіз свій перший сольний альбом. Придбати його можна було у фойє театру і отримати автограф від музиканта. Диски учасників фестивалю коштують 200 грн.

"Я - набагато глибший, ніж просто музика"

Ще одна команда зі своєю версією американської музики – це гурт Логана Річадсона: альт-саксофон, електрогітара, бас-гітара і ударні.

Серед музикантів групи є виходець з України – Ігор Осіпов, який грає на електрогітарі, а решта складу – це друзі Логана. Вони всі з Канзасу. Усі живуть на одній вулиці. А потім до них приєднався Ігор Осіпов. Команда грає разом з липня минулого року.

Про свою музику джазмени кажуть, що вони дотримуються традицій американської чорної музики, що це мікс джазу і сучасної музики. Це дуже голосно і має рокові елементи. У Тернополі вони зіграли речі зі свого нового альбому, якому близько року, на який Логана надихнуло саме життя. Він працював над ним впродовж п'яти років. Грають вони оригінальну музику.  Зазвичай оригінальні ідеї приносить Логан, а вся команда працює над їх розвитком.

На запитання, що вони хочуть виразити своєю музикою, музиканти відповіли, що вдячні своїм батькам і предкам, і, граючи свою музику, хочуть, щоб вони їх почули.

Цьогорічного фестивалю команда уже виступила в Києві і Львові. До речі, Логан Річардсон уже кілька разів виступав  в Україні, а в Тернополі він і Ігор Осіпов уже вдруге на сцені JazzBez.  

Логан каже, що дуже щасливий виступати тут. Музикант в захопленні від  тернопільської публіки, йому дуже подобається тут бути, у Тернополі дуже приємні люди і смачна кухня – дуже смачний борщ і вареники.

Логан здивував усіх глядачів кількахвилинною промовою, адже раніше так багато артисти зі сцени до публіки не говорили. У ній він зазначив, що вся його музика – це пряме відображення  його самого. Він набагато глибший, ніж просто музика. Кожна його композиція присвячена певним проблемам, наприклад, одна з речей - це Гімн людській справедливості. Зокрема, його хвилює  ставлення до афроамериканського населення, дискримінація, такі неприпустимі  речі як викрадення дітей, і що це все триває і досі в 2018 році. На думку музиканта усім людям в світі варто бути добрішими і толерантнішими один до одного.

- Якщо хтось не зрозумів моїх слів, я можу вас просто обійняти, - каже Логан.

Музиканти зіграли тернополянам на біс, а також робили селфі на мобільні і фотографувалися на сцені з бажаючими.

9 грудня у завершальний день фестивалю у Тернополі виступають гурт Leleka з Берліну і команда з Угорщини Silhouette зі своїм фронтменом - харизматичним співаком Vinx (США), якого світові зірки джазу називають одним з найобдарованіших вокалістів-імпровізаторів нашого часу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Симоненка горів балкон у багатоповерхівці. Як вберегтись від пожежі під час свят 10:02 Легко, а кольори неймовірні: 7 натуральних барвників, якими можна розфарбувати яйця 09:02 Соковитий лаваш з червоною рибою: корисний варіант шаурми за 10 хвилин 22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up